Direktlänk till inlägg 10 december 2015

Med hälften av Sveriges asylmottagnings kostnader hade vi kunnat hjälpa Hela Världens Flyktingar

Av tommy norum - 10 december 2015 07:00



Hans Rosling

Hans Rosling: För hälften av Sveriges asylmottagnings kostnader hade vi kunnat hjälpa Hela Världens Flyktingar

Hans Rosling, professor i internationell hälsa, kommenterar det svenska flyktingmottagandet – och han är kritisk på fler punkter.

– Vi har missat att hjälpa till i de områden där de flesta flyktingarna är, säger Rosling till SvD.

Hans Rosling intervjuades av SvD i samband med en pressträff på Sveriges Radio där han presenterades som en av årets vinterpratare.

Medans vi hjälper 1 flykting i Sverige så lider 20 andra flyktingar p.g.a att våra pengar går till vår enda flykting i Sverige istället för de 20 andra, kort resonerat.

50.000:- i månaden för ett 40-årigt barn är inte ovanligt.

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

10 december 2015 08:45

"Talträngde Lars vittnesmål

I våras hamnade jag bredvid en medelålders man på ett tåg. Det han kom att förtälja under de knappt två timmar vi delade säte har förföljt mig alltsedan. Hemsökt mig om natten.

Vi presenterade oss aldrig för varandra, men vi kan kalla honom Lars. Lars med familj var familjehem och hade, liksom väldigt många andra familjehem i Sverige idag, tagit emot så kallade ensamkommande flyktingbarn. För Lars var det slut med det. Han var uppgiven. Och upprörd. ’Aldrig mer’, menade han, skulle han bidra till att skinna den arma hemkommunen för att ta hand om dessa på intet sätt ensamma barn. Han vittnade om hårresande ting. Men jag återkommer till det. Vi tar det ekonomiska först.

Enligt Lars betalade hans kommun ..."

Läs mer här:
http://avpixlat.info/2015/12/01/taltrangde-lars-vittnesmal/

De politiker som styr Sverige idag borde åtalas! De har kört Sverige totalt i botten och det med ett djupt förakt mot den svenska befolkningen som måste sakna motstycke i historien. Dessa hatande politiker har inte mandat att spendera våra skattepengar till alla andra än just till de svenska skattebetalarna.

.

 
Ingen bild

Blajj

24 januari 2016 10:38

"50.000:- i månaden för ett 40-årigt barn är inte ovanligt."

Ditt inlägg är ju rätt vinklat, synd.

 
Ingen bild

Alice Tross

17 april 2016 16:13

Tänk om det är helt fel folk som kommit hit, de kristna armenierna som verkligen behöver skydd o hjälp sitter i läger och ska slussas till Turkiet, medans alla islamister slussats in i Europa! Vilken chock det blir för er alla när ni upptäcker detta och då är det för sent...kanske därför Kaplan åt en segermiddag i Turkiet!?

 
inget kan

inget kan

17 april 2016 19:28

hur kan dessa jävla politiker hålla på denna jävla kaplan skicka hem den idioten där han hör hemma är vi så dumma att vi inte fattar

http://url

 
Ingen bild

Oljemagnaten

17 april 2016 22:20

Ja stackars Kapplan ..men Åsa Romsson backar upp honom ...troligtvis även Wallström.. ..klart att Islamisterna trängt sej före dem som egentligen borde vara här som flyktingar.. ..Gick inte riktigt som dom som öppnat vägen för massinvandring (Palme Adelsson Reinfeldt)hade tänkt sej..

 
Ingen bild

Siuol

21 april 2016 14:14

Avpixlat som exempel... Fin källkritik... Pinsamt Dag Blomquist..!

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

21 april 2016 20:02

Till Siuol:
För mig är Avpixlat inte det minsta pinsamt.
Vad är det som är pinsamt för dig?
Kanske du ska prova med en, eller två, panodil ...

 
Ingen bild

Jimmie Åkesson

22 april 2016 17:26

Avpixlat är en rasistsida där vi vinklar till vår fördel.
Fick du svar på din fundering Dag Blomqvist?!?

tommy norum

22 april 2016 18:04

Varför inte använda sitt eget namn i fortsättningen ?
Fegt och gömma sig bakom ett fejkat namn..

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

22 april 2016 20:14

"Rasistsida" ???

Jasså, det finns olika raser av människor? Tänk det trodde jag inte. Jag anser däremot att det bland oss människor finns de som är mörkhyade och en del som är ljushyade i olika nyanser. Sen finns det en mängd olika språk som vi människor på den här planeten talar. Och ingen av alla oss är bättre eller sämre bara på grund av vilken hudfärg vi har eller vilket språk vi talar. Eller på grund av varifrån vi kommer.

Inte heller är alla lika långa. En del är till och med kortare än andra. Alla är vi olika. Vi tänker olika. Vi ser olika ut. Men vi är alla människor som har lika värde som människa räknat.

Det som skiljer oss åt beror på hur vi uppfattar vad som är sanning eller lögn. En del gillar lögnen medan andra gillar sanningen. Sen finns de människor som gillar att döda och plåga andra. Dessa onda människor gillar jag inte.

Men om jag nu inte gillar de som vill skära halsen av mig, eller inte hälsa i hand med en annan människa bara därför att hon är kvinna är ju inte felprioriterat av mig. För mig är det beteendet avskyvärt och därför kommer jag att hata detta absurda beteende även fortsättningsvis.

Och om man nu på Avpixlat inte heller gillar de som vill skära halsen av oss svenskar så är ju det en frisk ståndpunkt som jag vill stödja.

Att du däremot hatar de som älskar Sverige och svenskarna får ju stå för dig.


.

 
Ingen bild

Oljemagnaten

22 april 2016 20:18

Åsa Romsson har låtit Isis infiltrera miljöpartiet !!! ..så samman fattar jag kvällens TV-nyheter.. ..Vad är det för Pucko som ens kan nominera ickesvenskar som ej ens gjort sin värnplikt i Sverige för att i stället kunna drälla runt i riksdagshuset som vandrande bomber ..precis som om det inte räckte med vissa andra miljöpartisters fadäser på sista tiden ..vräker hon också ur sej att bombdådet mot world trade center bara var en olyckshändelse .. Om inte Lööwen får bort denna människa ..eller helst förbjuder partiet ..kommer han att tappa väljare.. ..skulle anta att mängder av miljöpartistiska medlemmar nu går ur ..samt att miljöpartiet snart är långt under 4% spärren ..så kan vi glömma det partiet i framtiden ..som ett f.d monument över landsförädare..

 
Ingen bild

HANS BÄCKSTRÖM

29 juni 2016 11:28

Alla bör ta emot invandrare, så även vi, vi kan även ta emot många, men innan vi tar in do så måste det finnas en plan för hur det ska bli sammhällsdugliga människor, så att de känner tillhörighet och med glädje går till arbete, betalar skatt och beter sig som folk. vad vi däremot bör göra är att upprätta kontrakt med så kallade nysvenskar eller flyktingar. De bör tvingas skriva på ett kontrakt för basiska förutsättningar för att få uppehålls och arbetstillstånd.

1. Begås någon form av våldsbrott, som misshandel, hot eller rån så ska deras flyktingstatus upphävas då de uppenbarligen inte kommit hit för att komma ifrån just våld. Denna klasul ska även innefatta hedersrelaterafr brott, som t.ex könsstympning, tvångs och barngifte.

2. Då islam är en våldsbejakande religion. ja jag skiter i vad ni säger om motsatsen, fakta talar förbannat bra för sig självt, så ska det även innefattas i kontraktet att de inte ska bespotta andra religioner oavsett vilka det är är. Vi har i landet religionsfrihet och det ska respekteras.

Det ska stå tydligt i dessa kontrakt att bryter man emot något av detta så är flyktingstatusen förverkat och det blir att skickas hem med nästa flyg. Detta är på intet sätt orimligt utan något som alla som utvandrare skulle kunna skriva under på innan ett välkommanden till en ny nation är aktuell.

Jag älskar mitt SVERIGE och vill behålla de värderingar som gör att jag älskar mitt land.

tommy norum

29 juni 2016 19:58

Det är inte flyktingarna som det är fel på att man inte klarar att komma in i det svenska samhället utan våra politiker har under minst tjugo år inte har fattat vilka resurser som behövs för en lyckad integration.skolan är ett skrämmande exempel på hur man misskött sitt uppdrag.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

29 juni 2016 21:29

Det är skillnad på invandrare och flyktingar.

Flyktingar är det som flyr från krig och dödsfara. Men i våra grannländer finns inga krig och inte heller tror jag att någon lever under dödsfara i den utsträckningen som vi såg hösten 2015. Då när det vällde in 160 000 människor i Sverige. Så man måste se alla dessa som sociala turister som kommer endast på grund av de relativt höga sociala bidragen man kan få i Sverige.

Invandrare är väl de som kommer hit för att söka arbete, eller som fått arbete och därför väljer att flytta hit utan att ha krig i sitt eget land.

Att vi ska ta emot de som vill eller fått arbete i Sverige ligger väl nära till hands att säga ja till. Men alla de som kommer bara för de sociala bidragen kan gott åka hem igen. Vi har så många problem redan i landet så vi behöver inte importera fler.

Att lagen ska gälla även för de som väljer att bosätta sig i Sverige är väl en självklar sak. Alla, oavsett vilka de är, ska följa svensk lag om de bor i Sverige.

Vad gäller de som är muslimer så är det nu så att Islam är inte förenlig med västerländskt tänkesätt. Det går inte att ändra på islam. Och att tro att muslimen ska börja leva som oss, som inte tror på pedofilen Mohammeds påhittade lära, är dömt att misslyckas.

Sverige är redan fullproppat med alla dessa lyxsökare som vandrat genom en lång rad fredliga länder för att slutligen nå Sverige. Så Sverige behöver inga fler av den här sorten. Det bästa vore om de åkte hem igen.

Så du får faktiskt ursäkta mig; vi "bör" inte ta emot fler. Vi har ju inte ens arbete och bostäder åt våra egna barn - varför då släppa in fler? Någon ordning och reda måste det ju vara. Ansvaret för våra egna måste vi ta först och främst.

Men jag förstår dig Bäckström, kommer de hit så ska de uppföra sig och följa svensk lag. Absolut! Annars kan de åka hem.
Har du tänkt på att gå med i Sverigedemokraterna? Vi har bildat en arbetsgrupp här i Åmål och söker fler som vill vara med och arbeta politiskt. Mejla mig så ska jag fixa en blankett åt dig så du kan börja med att söka medlemskap i SD. Min mejladress är dagblomqvist@telia.com

.

 
Ingen bild

Ingrid Bergström

27 augusti 2016 08:30

Varför finns det ingen länk till SvD? Sa Rosling verkligen det där om 40-årigt barn? Skulle vara intressant att se siffrorna också. Pengarna till en flykting här kunde hjälpa 10 andra. Har vi alltså en tiondel av världens flyktingar här eller hur räknar man ut att hälften skulle räcka till alla?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards