Alla inlägg under december 2015

Av tommy norum - 19 december 2015 07:00



 

 


Stefan Löfven fortsätter att vilseleda medborgarna i turerna runt hur vi skall lyckas fördela de flyktingar som vi inte klarar av att ge en human mottagnig här hemma.  I ett halvår har vi nu hört att Eu skall ta sitt ansvar för Sveriges generösa flyktingpolitik men det enda Sverige fick var att Sverige får stöd för att diskutera vidare om att skicka asylsökande vidare till andra EU-länder. .

Men fortfarande så får Sverige kalla handen av övriga Europa för att vara med och städa upp efter det Löfven och C.O  ställt till med .  Frågan är väl om det inte är på plats att Stefan Löfven med regeringen kommer närmare och närmare en förtroendekris som i slutändan kanske sluta i ett nyval om man inte lyckas att sopa igen spåren efter  den naiva flyktingpolitik som medborgarna har drabbas av.    



Det bidde inte ens en tumme av alla de förväntningar som Stefan Löfven har haft på att andra skall städa upp efter Sveriges två senaste regeringars naiva invandrar och flyktingpolitik. Den borgliga alliansen ledd av Reinfeld (m) och nu den rödgröna ledd av Löfven (S) har i mer än ett års tid bjudit in alla världens flyktingar att komma till Sverige.

Frågan är väl om övriga Europa är villiga att ställa upp på vad Löfven och C.O   ställt till med. De flesta politiker i Europa skakar på huvudet åt Sveriges otroligt naiva inställning och förstod på ett tidigt stadium vart det kommer att barkar hän genom att införa asylregler som skrämde bort flyktingarna medan Sverige gjorde precis tvärt om .

De mest generösa asylregler i hela världen där man gladligen lockade i media och inbjudan gick som en löpeld ute bland flyktingarna mobiltelefoner och där de som redan etablerat sig här spädde på och informerade om hur bra det var här. Inte bare de som var drabbade av kriget utan också ekonomiska flyktingar som tog tillfället i akt att komma hit ..

De ensamstående barn som kommer från hela världen lockades av den generösa anhöriginvandringen där man tog emot dessa med pensioner, lägenheter och full social service, gratis sjukvård, tandläkare och som smöret på moset högre pension än våra egna pensionärer som arbetat och slitit ett helt liv för att öka vårt välstånd. 

 

Och nu vill den Socialdemokratiska regeringen att andra länder skall städa upp efter våra otroligt naiva politikers sätt att förvalta våra gemensamma tillgångar där man bjuder in men lämnar notan till Svenska folket.

Med facit i hand så finns det bara en utväg för oss medborgare det är väl att fortast möjligt få bort dem från maktens taburetter innan man ställer till mer elände för medborgarna.

 

tn

EU-stöd för att Sverige kan få skicka flyktingar vidare


”Nu är det dags för EU-kommissionen att ta beslut, det skulle vara bra för Sverige och bra för att visa att besluten om omfördelning av flyktingar fungerar”, säger Stefan Löfven efter EU-toppmötet i Bryssel i natt.

1 / 2

”Nu är det dags för EU-kommissionen att ta beslut, det skulle vara bra för Sverige och bra för att visa att besluten om omfördelning av flyktingar fungerar”, säger Stefan Löfven efter EU-toppmötet i Bryssel i natt.Foto: TT

Vid EU-toppmötet i Bryssel blev det i natt klart att  Beslutet ses som en framgång av den svenska regeringen även om mycket återstår.


http://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-stod-for-sverige-for-att-skicka-flyktingar-vidare

Av tommy norum - 18 december 2015 07:00





Måste känns kymigt för de etablerade partierna och LO som på alla sätt försökt svartmåla och få det näst största partiet i opinionsmätningar inte rumsrena för att delta i Sveriges politik. Sverigedemokraterna som har större sympatisörer än alla småpartier tillsammans på den borgliga sidan KD, l, och C lyckas få ihop lite över 16,3 % tillsammans mot SD:s  22% . Eller på den rödgröna sidan där V och MP lyckas få ihop hela 12,6 % tillsammans . Sverigedemokraterna har lika många sympatisörer som C-l-MP-KD-MP tillsammans då är det nog inte läge att behandla SD som luft i den Svenska politiken med den fördelning av sympatisörer som nu förligger.  

Men ändå  säger det en  del om hur våra politiker ser på hur demokratin skall tolkas där icke renrasiga utbölingar i det längsta skall hållas utanför den politiska makten med alla till buds stående medel.  Det man inte förstår är att man så totalt fjärmar sig från gräsrötterna och tror sig kunna köra över dessa hur som helt i tron att i det politiska uppdraget man fått så är det ledarna inom partierna som gäller hur politiken skall  utformas. utan en tanke på vad gräsrötterna tycker. 

Det är nog många som får kalla fötter om vad som håller på att hända inom svensk politik när vi ser hur den sakta men säker närmar sig utvecklingen i Danmark , Norge , Frankrike , Finland , Polen mm där partier vuxit fram på grund av att politikerna vägrat ta in strömningarna ute i samhället i tron att de för den politik som väljarna förväntat sig. Vi får väl se hur länge det tar innan även Sverigedemokraterna bjuds in i värmen innan de helt förändrar om den politiska kartan till oigenkännlighet i framtiden.   


tn




 

 



Novus/TV4 väljarbarometer december: SD näst största parti

I TV4/Novus väljarbarometer för december tar sig Sverigedemokraterna förbi Moderaterna och noterar ett nytt rekordstöd.

M                         21,4 (-1,2)
L                           5,8 (+0,6)
C                          7,0 (0)
KD                       3,5 (-0,3)
S                           24,7 (+0,3)
V                          6,8 (-0,3)
MP                      5,8 (-0,6)
SD                        22,0 (+1,3)
FI                         2,3 (+0,4)
Annat                 0,7 (-0,2)

M+L+C+KD      37,7 (-0,9)
S+V+MP           37,3 (-0,6)

Samtliga förändringar inom den statistiska felmarginalen.

Novus har för den här mätningen intervjuat 3001 personer per telefon under tiden 23 november – 13 december 2015. Andelen osäkra väljare är 8,2 procent.



Av tommy norum - 17 december 2015 10:24



  SVD

Frågan är väl om inte den här mannen har stor skuld  i att man misslyckas att integrera våra nyanlända



Är det här vi har att förvänta oss i Dagens Sverige som i rubriken här nedan där muslimska företrädare vakar över sina landsmän att de följer koranen och med hot försöka få dessa att följa den muslimska läran till punkt och pricka ?

 

Vi har läst om att Judarna blir attackerade och de får ha bevakning runt sina synagogor. Vi läser om att  islamska moskéer hotas och bränns ner. Men som vanligt så intar våra politiker strutsställningen med huvudet i sanden och låtsas inte om problemen.  

Och som vanligt så fortsätter den naiva inställningen till det mångkulturella samhällets förträfflighet med ett tunnelseende där man bara tar till sig det positiva men glömmer bort helhetsbilden.  

Men har man samma uppfattning inom det Socialdemokratiska lägret som LO-chefen Karl-Petter Thorwaldsson .  Om Sverige lyckas med integrationen av nyanlända flyktingar på arbetsmarknaden kan Sverige om tre-fyra år ha en superekonomi med 4-5 procents tillväxt. Så med den inställningen så kan man förstå den Flyktingpolitik som har bedrivits de senaste åren från de etablerade partierna.   

Men så var det där med integrationen  som hittills  ingen har något svar på fast man i åratal hört våra politiker tror sig funnit lösningen   på problemet.

LO kan gå med på allt utom sänkta löner för flyktingarna, sager LO-chefen och frågan är väl om inte det är just LO som är bromsklossen och har ett stort ansvar att man inte lyckas med att integrera med den lönepolitik som man så hårdnackat står bakom och som är en stor orsak till att det hindrar de nyanlända komma in på arbetsmarknaden. 

tn


Krav på akut åtgärdsplan efter hot mot kristna på asylboenden

Några särskilda, direkta åtgärder presenterar inte migrationsminister Morgan Johansson i sitt svar på en fråga om hot mot kristna på asylboenden. Frågeställaren Désirée Pethrus (KD) menar dock att det behöver presenteras en akutplan.




Det är inte ovanligt att det uppstår spänningar mellan muslimer och icke-muslimer på förläggningarna. Två icke-troende asylsökande från Bangladesh berättar för Världen idag att de håller sin övertygelse hemlig, eftersom några av de muslimer som de delar lägenhet med, inte bara är strikt religiösa, utan också övervakar andra boendes uttalanden och beteenden.

– Det känns inte tryggt, och vi är oroliga för hur de skulle reagera om de fick reda på att vi inte tror på någon gud över huvud taget, säger en av personerna, som vill vara anonym.

Jan Forsberg är omsorgspastor i Pingstkyrkan i Falkenberg, där man sedan ungefär ett halvår kunnat erbjuda flyktingar från stadens asylboenden transport och tolkning vid församlingens gudstjänster.

– Vi har rent allmänt bra kontakt med flyktingarna på förläggningarna. Men en del av muslimerna tycker inte om att det finns flyktingar som blivit kristna. Så det är ganska spänt, även om det inte skett något, säger han.
– Det gör ju också att det är en ännu större sak att några har gått till kyrkan och tagit steget att låta döpa sig som vuxna.

Av tommy norum - 17 december 2015 07:00


Anna Kinberg Batra: "Vi borde gjort mer"



 
Moderatledaren Anna Kinberg Batra är självkritisk i sitt jultal, om hur Sverige har hanterat flyktingläget.

Nu har även Moderaterna tagit avstånd för den naiva flyktingpolitiken som man bedrev under Reinfeldts tid vid makten.  Då vägrade man att ta till de farhågor man både i fria Media och bland Sverigedemokraterna tjatat om är fel väg för Sverige att ta an flyktingar som man sedan inte klarar av att slussa in i det Svenska samhället på ett anständigt sätt.

 

Förslag som man helt tog avstånd från genom att med de andra partierna avskärma dem från den demokratiska processen i riksdagen. Fortfarande vägrar man att ta in partiet i värmen trots att man blivit tvingade att acceptera och ta över de förslag som bara för någon månad sedan inte ens var människovärdigt. Tänk vad verkligheten till slut kan ställa till, en verklighet som man i det längsta tog avstånd från och som de med många andra inte hade andra argument att komma med att kravlar vi bara upp skjortärmarna,  spottar i nävarna så löser det sig.

Den naiva synen kommer att visa sig bli dyrbart för medborgarna  i framtiden.  Vi får väl hoppas att väljarna i fortsättningen, när man står framför  valurnorna nästa gång, mer ser till vad man har ställt till med  i den förda politiken och inte stirrar sig blinda på vad man i retoriken talar så varmt för vad man vill åstadkomma.. Regeringspartierna Socialdemokrater och Miljöpartister är ett lysande exempel på hur man lurade skjortan av väljarna i sina vallöften där det guld man lovade strax blev till sand så for man installerat sig i Rosenbad.   


tn





Av tommy norum - 16 december 2015 07:00




 

Innan Måkebergsplan och nuvarande reningsverkets område fanns gick Åmålsviken nästan ända upp till järnvägsspåret, hela vägen bort till ”Brohålet”. Här syns också hur nära Jeans Holme låg småbåtshamnen. När holmen sen muddrades bort kördes allt bottenmaterial ut med pråmar och dumpades utanför Sjövik.

I bildens mitt skymtas skorstenen till ÅSA Sågverk som låg på Räveln. I Norra Viken låg stockar som drogs upp längs en bana upp till sågen. Bilden troligtvis från slutet av 40-talet, tidigt 50-tal.

           Här har vi området från sjösidan  1930-40 talet


Här kommer den första filmen från början på 1950 talet där Olle Gotfridsson passade på att dokumentera breddningen av inre Åmåls hamnen som sedan blev den småbåtshamn vi nu har.  1 timmes filmning  från arbetet under några år      med en del intressanta och bortglömda stadsvyer runt hamnen blev resultatet men som har minskats ner till ett antal 3.5 minuters filmavsnitt som skall visas under vintern. . 


Första filmen speglar hur  hamnen ursprungligen såg ut ram till 1950 talet innan arbetet kom igång. 




 

   

Av tommy norum - 16 december 2015 07:00





Nu börjar våra politiker runt om i världen förstå att det mångkulturella samhället bara leder till segregation utanförskap och där svårigheterna att integrera nyinkomna har helt lämnats utanför i analyserna med nackdelarna i det mångkulturella samhällets existens.

 

Ett land som Sverige med en homogen  befolkning  med  ett gemensamt språk och religion och kultur , med över en hundraårig erfarenhet av demokrati och där likställigheten mellan könen som  en naturlig del i det svenska samhället . Medan de nyanlända lever i sina egna samhällen runt storstäderna där man har svårigheter att ta till sig språket, där man har svårt att anpassa sig till den svenska kulturen med dess seder och bruk utan i sin isolering fortfarande har svårt att ta till sig det som fodras för att flyta in och få en bra framtid här.

 

Trots våra politikers ambitioner i tron att man har en lösning på segregationen så visar det sig att vi håller på att cementera ett utanförskap som bara växer där de nyanlända som har islam som tro heller tyr sig till islams företrädare i alla de moskéer som växer upp som svampar ur jorden än tar del och försöker inrätta sig  i samhället..

 

En utveckling som vi lämnade för mer än etthundra år när man i det Svenska samhället de kristna företrädarna skrämde skiten ur befolkningen så att man höll sig på mattan och inte hittade på dumheter för då kom man till djävulen och inte till det himmelrike som skulle kompensera det elände man fått genomgå i jordelivet. Det är väl där många mentalt befinner av våra nyanlända efter århundrande av religiösa lärors inflytande.

 

Själva så har vi fått ändra på våra traditioner med ändrade rutiner där man plötsligt inte får ha skolavslutningar i kyrkan, vi skall helt plötsligt anpassa våra matvanor i skolora,  vårt  traditionella  sätt att förhålla oss i samhället  ifrågasätts, vi måste skaffa andra rutiner i våra offentliga lokaler som badhus tex med hänsyn till våra nyanländas kulturer , religiösa uppfattningar och en kvinnosyn som står oss helt främmande. Med facit i hand så kan man ibland fråga sig vilken part är det egentligen som skall integreras till det nya samhället är det Svenskarna eller våra nyanlända flyktingar.

 

Man får ta seden dit man kommer det är något som våra politiker många gånger av rädsla för att bli kallad främlingsfientlig helt lämnar utanför i sina beslut för att inte stöta sig med våra nyanlända. Då är det tydligen lättare att omforma Svenskarna trodde man men som nu visar sig till slut sätter sina spår i opinionen inte bara i Sverige utan i hela Europa där nu politikernas naiva inställning till det mångkulturella samhället sätter sina tydliga spår i medborgarnas  uppfattning  vad som håller på att ske men som våra politiker vägra att förstå förrän nu när det kanske är försent..   

 

tn 

 

 

 

 

Merkel: Mångkulturen förblir en livslögn



 


Även i fallet Tyskland var det en tidsfråga innan den oundvikliga svängningen, något som officiellt nu skett då den tyska förbundskanslern Angela Merkel uppger att inflödet till landet måste minskas.

Merkels popularitet har sedan den nya folkvandringen satte igång sakta men säkert dalat och kritiken inom hennes eget kristdemokratiska parti har blivit desto starkare. Nyligen stod det klart att en miljon asylsökande migranter kommit till landet bara i år.


I en intervju med den tyska tv-kanalen ARD i söndags uppgav Merkel att hon vill “drastiskt minska” antalet migranter. Samtidigt påpekade Merkel att ordet “gräns” inte finns med i partiets resolution som ska avhandlas i kongressen som inleds på måndagen.

Under ett tal på kongressen uttalade Merkel att “mångkulturen förblir en livslögn”. Men det är inte alltid man vet var man har Merkel. Efter att liksom bland andra dåvarande franske presidenten Sarkozy och David Cameron i Storbritannien ha dödförklarat mångkulturen för ett par år sedan, hette det nyligen att “islam är en del av Tyskland” och att “det här klarar vi” (angående den nya folkvandringen).

Av tommy norum - 15 december 2015 07:00


 


 


 



 



FOTOGRAF ANNA OLLSON
Människor och miljöer i Karlstad

28 nov - 13 mar, Cyrillushuset


Anna Ollson (1841-1926) var Gravaflickan som skulle komma att bli hela Karlstads fotograf. Hela sitt långa liv ägnade hon åt att med sin kamera porträttera människor och miljöer i Karlstad med omnejd. Efter hennes bortgång 1926 donerades det omsorgsfullt ordnade bildarkivet, med över 30.000 glasplåtar från 1868–1918, till Värmlands Museum.


I denna vår första separatutställning med Anna Ollson bjuds du på en unik historisk bildvandring i det Karlstad som reste sig ur askan efter den förödande stadsbranden 1865. Vandra bland dåtidens Karlstadbor på innerstadens kullerstensbelagda gator och torg. Besök Fru Matilda Möllers Schweizeri i Stadsträdgården, Per-August Sjöbergs Vattenbutik på Kanikenäsholmen och Herr Molls lilla röda stuga på Häkteberget.


I samarbete med Arkitektkopia och initiativtagare Peter Sörensen.


 



3 ST FILMER TAGNA FRÅN 3 FOTOGRAFIER FRÅN  BILDUTSTÄLLNINGEN  MÄNNISKOR OCH MILJÖER I KARLSTAD



 
 
 

Av tommy norum - 14 december 2015 07:00


 

SvD  KULTUR

 


BERGLINS SÖNDAG






       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards