Alla inlägg under april 2015

Av tommy norum - 24 april 2015 07:00






Tänk att det skall behövas ett TV program som Uppdrag Granskning för att ta upp samhällsfrågor som berör oss. Och där det visar sig att myndigheter och politiker står handfallna inför sin uppgift när det går snett..


Göteborg med en Socialdemokratiskt regering under många år har titt som tätt hamnat i skottgluggen för deras granskning hur illa man förvaltar våra gemensamma resurser. Är det inte tjänstemän som skor sig på skattebetalarnas bekostnad ,där kommunen har en så dålig kontroll över vad deras tjänstemän hållit på med så avslöjar veckans  granskning att Göteborg än en gång kommer i fokus hur dåligt man sköter sin uppgift att hålla reda på var skatterna går till. 

 Här kunde vi konstatera att naiva tjänstemän och politiker i sin okunskap hur samhället ser ut i verkligheten är med och ger pengar till organisationer som i sitt utlägg för att få bidrag till en föreningsbildning för kultur och idrottsaktiviteter för arbetslösa ungdomar och för att förhindra en spridning av brottsligheten i området .

Men som  det visade sig användes för propaganda för terrorgruppen Islamska statens där initiativtagaren till föreningen på sin face book sida hyllar de som krigar för Islamska staten. Och som en då varande ansvarig för verksamheten bjudit in föreläsare som försöker värva svenska medborgare med muslimsk bakgrund ställa upp på det religiösa kriget där man både våldtar, mördar för att skrämma in dem i en fålla  med muslimska lagar som styrs av bokstavstrogna anhängare till koranen.

Men det som ändå får en att sätta kaffet i vrångstrupen var när en av de ansvariga tjänstemännen vägrade att ge Islamska statens det rätta namn som den islamska terrororganisation den är.

..

Utan i sann Svensk åsiktsutryck bland politiker och tjänstemän som inte vill stötassig med någon med risk att kallas främlingsfientlig vägrar prata klarspråk om Islamska Statens som den terrororganisation den är..

 Ynkligt är väl det rätta ordet för våra rädda tjänstemän och politiker som heller vill mörka än se verkligheten i vitögat och stå för detta.

Bara att konstatera att samhället är inte beredd för den stora anhopning av flyktingar som väller in i landet där man varken klarar av att stävja brottsligheten , man klarar inte av att erbjuda en skolgång där barn med invandrarbakgrund får en vettig chans till att klara en utbildning som i framtiden ger dem ett arbete att gå till.

Bara en av fem med invandrarbakgrund klarar gymnasieskolan helt ut.


Vi har satt oss i en situation där det för nuvarande saknas 250 000 bostäder och där det hela tiden fylls på med nyanlända. 


Vilka signaler borde våra politiker få av en sådan verklighet. Vad händer när dessa hemvändande från IS kriget kommer hem utan arbete, med mord på sitt samvet , där man har kanske både våldtagit, kränkt och mördat folk i islams namn utan att våra myndigheter har en chans att lagföra dessa här hemma utan bevis . Dessa kommer i vissa kretsar ses som hjältar när de kommer hem från kriget. Vi kan bara tacka våra naiva politiker för den utvecklingen som håller på att ske mitt framför ögonen på oss där bara ett fåtal politiker reagerar för utvecklingen men där lösningen kallas främlingsfientlig, nazistsympatisör, inte värna om allas lika värde.


Frågan är väl om någon politiker törs ta ansvaret för utvecklingen som håller på att ske utan det blir väl upp till väljarna att ge utryck för vilket samhälle man vill ha i framtiden.

Av tommy norum - 23 april 2015 07:00

SD-ledaren Mattias Karlsson.

SD-ledaren Mattias Karlsson. Foto: Per Groth / TT

De som trodde att Sverigedemokraterna står och faller med Jimmie Åkesson får nog börja tänka om . 

Den som följde SVT:s utfrågning av Sverigedemokraterna kan konstatera att Mattias Karlsson med bravur, kanske ett litet strå vassare än Åkesson, inte gjorde bort sig i utfrågningen. Samtidigt som Sverigedemokraterna går fram som tåget har mer och mer börjat ifrågasätta de ekonomiska siffrorna runt invandringen.  


Aftonbladet, publicerar idag en undersökning där det visar sig att Sverigedemokraterna nu kan möta Moderater och Socialdemokrater som största parti i gruppen manliga väljare.  idag ifinns nte ett enda normalt parti i Riksdagen. Alla är helmärkliga på sitt unika sätt och alla utom ett undviker migrationsfrågorna. Det är mer och mer som talar emot bilden av migrationen som en lönsam affär för samhället.

Det faller på sin egen orimlighet att migrationen i dess första generation skulle vara så lönsam som Arbetsförmedlingens Generaldirektör vill göra gällande.

Det finns en siffra som en gång för alla skulle döda denna debatt och det är relationen antal arbetade timmar med respektive utan lönebidrag eller annan konstgjord andning per grupp. Per inrikes- respektive utrikesfödd. Den har det visat sig inte gå att få tag på. Fler och fler börjar ifrågasätta den bild som utmålas av politiker på riksnivå samt hela skaran från artister, komiker och ledarsidor. Och jag tror att det är just bristen på vilja att presentera denna siffra som omöjliggör en debatt med utgångspunkt från verkligheten.


 Vad dagens politiker inte kunnat svara på är varför på ett rimligt sätt. Varför den nyanlände skall gå före i sjukvårds- och tandvårdsköer till en lägre kostnad än för fattigpensionären, varför nyanlända skall ha rätt till bättre arbetsmarknadspolitiska åtgärder och bostäder i tillväxtregioner än den inrikes födda. Till dags dato har svaret blivit

”Du får inte ställa grupper mot varandra”


läs hela debattinlägget av

 

     Johan Westerholm          Om Johan Westerholm 

Redaktör och ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se. Fd underrättelse-officer med en oavslutad Master i politisk islam. Bott i Stockholm, Madrid, London och Boston men nu landat i Furusund.

http://ledarsidorna.se/2015/04/sverigedemokraterna-har-det-stod-vi-fortjanar/

Av tommy norum - 22 april 2015 07:00


Inte konstigt att Folkapartiet har svårt att få fötroende för sin politik med sådana medarbetare som Thomas Olson 


Man förstår att Folkpartiet kämpar för att ta sig över 4% spärren när man är så ovetande om vilka man ger förtroendeuppdrag som förbundsordförande i Norra Älvsborg.


Måste säga att maken till dålig politisk kompetens får man leta länge efter det som Thomas Olssons presterade som ordförande i den  gamla samhällsbyggnadsnämnden i Åmål med Tommy Jingfors som  förvaltningschef. 

Frågan är väl om inte Thomas Olson med den meritlistan han efterlämnade efter sig borde anmälas för trolöshet mot huvudman som i det här fallet var Kommunen och skattebetalarna.


Inte nog med att han struntade i alla arbetsordningar som att ta in offerter, följa fullmäktigebeslut , och helt fräckt ljuga inför fullmäktige när han skulle förklara varför Örnäs camping gick med underskott. I stort sett så lyckades han under sitt ordförandeskap göra alla fel som politiker där skattebetalarna och medborgarna fick sitta emellan, där kostnader som det inte fanns politiska beslut på gömdes undan i andra verksamheter för att förvilla fullmäktige och medborgarna. 


Här konterades kostnader där de inte hörde hemma och som Thomas Olson vägrade ta till sig som ordförande. Här var man inte främmande för att presentera hyresavtal som gick emot fullmäktigebeslut,. Han var inte främmande för att backa upp förvaltningschefen när han kom med osanna uppgifter till åklagaren genom att förneka subventioner på en halv miljon om året till en företagare som stred mot kommunallagen. 


 Grattis Folkpartiet, men med sådana politiska företrädare som ni nu har utsett till  ordförande i Norra Älvsborg kanske förklara varför man har så svårt att få respons för era politiska ideér när man har företrädare som vägra leva som man lär. 


Att överhuvudtaget placera Thomas Olson på en sådan plats skvalrat väl om att Folkpartiet inte riktigt har koll på sina politiska kanddater ute i landet när man väljer folk  med den meritlistan som han presterade som ordförande i den förra Samhällsbyggnadsnämnden i Åmål . Där gick  i stort sett allt gick fel i den politiska styrningen i att förvalta våra gemensamma resurser på rätt sätt. 

I stort sett struntade Thomas Olson i allt som hade med sunt förnuft, kommunallag , arbetsordningar, i sin roll som ordförande.


Men det struntar tydligen Folkpartiet centralt över när man väljer Thomas Olsons som ordförande-

Har man inte bättre koll på sina politikerkoleger när de väljs in i sina förtroendeuppdrag då får vi hoppas att Folkpartiet håller sig under 4% strecket i fortsättningen för medborgarnas bästa. .

Av tommy norum - 21 april 2015 10:17


Dag Blomqvist skriver i Ordet är fritt


Dag Blomqvist

Måndag 20 april 22:27

Till kommunalrådet Mikael Karlsson:

Det sista avgörande slaget om vindkraften i Kingebol avgörs nu i sommar i Mark- och miljööverdomstolen vid Svea Hovrätt. Det 6 hövdade helvete du satt igång mot de stackars oskyldiga intet ont anande människor som bor runt den vindkraftsparken som du sa ja till kommer nu att avgöras. Vi får väl se om dessa oskyldiga kommunmedborgare tvingas, på grund av dig, gå (fly) från gård och grund eller hur det nu blir.

C:a 700 meter från det ena helvetet du planerat in där uppe har ett par människor ett bostadshus.
I Uddevalla finns ett liknande fall redan igångsatt. Också det c:a 700 meter från ett par helveten som står och dånar dygnet runt. Du kanske ska ta och läsa om det via denna länk: http://www.expressen.se/gt/det-danar-sa-vi-inte-kan-sova/ om du törs ...

Hoppas sen att du begriper vilket helvete du i din utstuderade ondska sagt ja till. Du är en bedrövelse för hela kommunen och en stor skam. Och du borde verkligen veta hut och skämmas! Du sitter och beslutar om saker du inte begriper. Skulle du inte bara kunna avgå och lämna kommunen så vi slipper se dig här?

Hade jag kunnat så hade jag svurit en förbannelse över dig att du inte ska få sova en enda blund resten av ditt liv. Men nu är jag ingen som kan utöva trolldom eller slikt. Men önska sig kan man ju alltid.

Av tommy norum - 21 april 2015 07:00

Det rödgröna blocket går svagt framåt i mätningen, som är gjord under tiden för en rad budgetsläpp och finansminister Magdalena Anderssons presentation av vårändringsbudget och ekonomisk riktning för de närmaste åren.

Stödet för S är nu, precis som för en månad sedan, det sämsta sedan valet.


Det svänger ordentligt i opinionsundersökningarna. Ena stunden så jublar MP med rekordsiffror i opinionen. Men det går inte många dagar förrän partiet är tillbaka där man började . Samma gäller SD som ena stunden verkar tappa men några dagar senare är tillbaka på rekordnivå. Socialdemokraterna verkar få mest stryk av medborgarna i mätningarna och ligger på rekord låg nivå . Folkpartiet har svårt för att komma över 4%. Det vi kan konstatera är väl att vi skall ta dessa mätningar i tid och otid med en nypa salt när det visat sig att svängningarna i resultaten varierar så mycket i de olika undersökningarna.

tn


   
  


Dagens väljarbarometer från Aftonbladet/Sverige tycker är något av en kalldusch för regeringen. Trots att nyheter ur vårbudgeten presenterats under flera veckor, och trots att helheten äntligen är känt, ligger stödet på en fortsatt låg nivå.


 

Det är tuffa tider för Jan Björklund och hans partikamrater.

För fjärde mätningen i rad hamnar Folkpartiet under spärren till riks­dagen – och samlar endast 3,5 procent i Aftonbladet/Sverige tycker.


Sverigedemokraterna, som står utanför de båda politiska blocken, noteras denna månad för sin högsta siffra någonsin i Aftonbladet/Sverige tycker, 16,3 procent.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards