Alla inlägg den 11 april 2015

Av tommy norum - 11 april 2015 10:32


Frågan är väl om inte stadsminister Stefan Löfven ( s ) tar lite för lätt på opinionssiffrorna .

Att siffrorna borde få Socialdemokraterna att vakna till och börja leverera det de lovat och sluta med att leverera det de lovade inte skulle levereras . Brutna vallöften är tydligen inget som oroar dagens politiker förstår vi av vårens turbulens i nya högre nivåer med skattehöjningar i ett land med en av världens högsta skattetryck .

Inte lika lätt i dagens informationssamhälle smita ifrån det man sade före ett val och det man senare levererade. Det är väl ytligare en steg mot det politikerförakt som man på alla sätt försöker komma ifrån med retorik men där man i verkligheten spär på den i sina handlingar inför Svenska folket. 
SD :s lyft i mätningen kommenterar – Min bedömning är att vi kan nå nivåer på över 30 procent och bli landets största parti, säger Mattias Karlsson. Kanske borde Stefan Löften inte ta en sådan utveckling med samma ro som han tar socialdemokraternas fall i mätningen om han i fortsättningen vill vara med och forma den Svenska politiken i framtiden.

tn


S rasar och SD lyfter


 

Så gjordes undersökningen

Målgrupp: Den röstberättigade allmänheten.

Fråga: Vilket parti skulle du rösta på om det var riksdagsval i dag? (Om ej svar ställs även de uppföljande frågorna: Vilket parti lutar det mest mot för dig?/ Vilket parti tycker du är minst dåligt?)

Undersökningsperiod: 31 mars-8 april 2015.

Metod och urval: Telefonintervjuer i enlighet med standard för slumpmässiga befolkningsurval baserat på telefonnummer. För att tillförsäkra god representativitet kompletteras fasta med mobila telefonnummer. Utvald person i ett hushåll ersätts inte av annan person i samma hushåll.

Antal genomförda intervjuer: 1253.

Vägning: För att justera för eventuella skevheter i urvalet vägs resultaten på kön, ålder, parti i senaste riksdagsval samt hushållsstorlek.

Beställare: Expressen.

Mätinstitut: Demoskop.

Statistisk säkerhet: Inga statistiskt säkerställda förändringar i förhållande till förra månaden.

 
  •  
    Löfvens ras en tydlig käftsmäll från väljarna
     
     
 
 

Stefan Löfvens övertag på alliansen har nu ätits upp - något som han själv tar med ro.

Samtidigt når stödet för Sverigedemokraterna nya rekordnivåer på 15,7 procent i Demoskops/Expressens väljarbarometer för april.

– Min bedömning är att vi kan nå nivåer på över 30 procent och bli landets största parti, säger Mattias Karlsson.

Av tommy norum - 11 april 2015 07:00


Det är otroligt att våra tjänstemän och politiker har så svårt att ta till sig de bestämmelser som finns runt deras verksamhet. Sunt förnuft det saknas tydligen helt när det gynnar den egna plånboken. Men som vanligt när det gäller politiker och tjänstemän så slipper man ta konsekvenserna över sitt handlande. En rapport i revisionen och en tillrättavisning utan påföljd brukar det bli. Att det handlar om våra skattepengar och risken att känna lojalitet för den som bjuder mest  det verkar totalt gått förbi de berörda tjänstemännen i kommunen. Skamligt att man efter Göteborgsskandalen fortfarande finns  kommuner där den politiska ledningen fortfarande  inte fattar vad det är frågan om och ändrar kulturen som råder där man gärna vill bara med och sko sig på privata upplevelser där företagen som vann anbudstävlingen på miljontals kronor bjuder. Det minsta man kan begära från skattebetalarnas sida  är väl att de berörda cheftjänstemännen får se sig om efter andra arbetsuppgifter i framtiden. 

tn      



Rapport: Dell kan ha betalat för resor

 

Revisionsrapport efter SVT Västnytts granskning kritiserar Uddevalla kommun på flera punkter.


Förra veckan kunde SVT Västnytt avslöja hur 20-30 kommunala tjänstemän i Uddevalla lät sig bjudas av datorjätten Dell. Bland annat handlade det om krognotor för tusentals kronor och lek med racingsimulatorer.

Efter att SVT Västnytt börjat gräva historien fick en extern revisionsbyrå uppdragat att granska Uddevalla kommuns agerande. Och slutsatserna är tydliga:

*Tjänstemän från kommunens IT-avdelning har deltagit i middagar och andra aktiviteter tillsammans med flera leverantörer. Vid ett tillfälle skedde en aktivitet i samband med en upphandling.

*Aktiviteterna är inte i enligthet med kommunens policy och kan även strida mot gällande representationtspolicy.

*Leverantör kan ha betalat delar av en resa för medarbetare på kommunen. Men på grund av otillräckliga fakturaspecifikationer går det inte att till hundra procent veta.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards