Alla inlägg den 12 april 2015

Av tommy norum - 12 april 2015 07:00


   


   


Var har respekten för våra lagar och bestämmelser tagit vägen kan man fråga sig.?


Man behöver inte befinna sig ute i samhället värst lång tid för att upptäcka att respekten för lagar och förordningar som finns för att underlätta för medborgarna nonchaleras av både myndigheter, politiker och medborgarna själva.


I Åmål råder det ren hierarki på våra gångbanor och övergångsställe som nu övertagits av cyklisterna och om man skulle vara ofin nog att påpeka detta när en cyklist trampar fram på ett övergångställe så får man fingret upp demonstrativt.


Det finns lagar för oss Svenska medborgare hur vi skall bete oss vid övernattningar i naturen och i hur vi skall förhålla oss till vår natur. Detta gäller tydligen inte våra tiggande EU medborgare som ger sig rätten och har förmågan att ta plats i samhället på sina egna villkor med tältläger på parkmark mitt inne i samhällen och det där med hur man gör sina behov på platsen, man skräpar ner men det inte verkar bekymra våra politiker och myndigheter förrän allmänheten säger ifrån.

Vi har hjälmtvång på vår barn när man cyklar, inget som bekymrar våra invandrarbarnfamiljer som obehindrat låter sina barn cykla ute i trafiken utan hjälm utan att myndigheter och de ansvariga ger information om vad som gäller i Sverige.


Skolk från skolan var något som var mycket ovanligt förr. Nu finns det skolor där 30% av eleverna stundtals inte behagar infinna sig i skolan .



T.o.m i Sveriges radio börjar man se tendenser till slappheten när man av misstag råkar sända repriser i stället för ordinarie program, man släpper fram långfilmer i rutan utan att kontrollera att hela filmen kommer med.


För att inte ta dessa tidningars som har tv program i sin nyhetsförmedling utan att kontrollera att sidorna stämmer överens med verkligheten. Och våra politiker både i riksdagen och i kommunerna som lovar saker före valet men som när man blivit invald har en förmåga att glömma bort det man lovade och istället gör tvärt om i förhoppning att medborgarna glömmer.


Ansvar för sin uppgift är också något man tummar på. För inte så längesedan fick en patient på en privat vårdcentral i Åmål föras akut till Näl med ambulans för vad det visade sig personalen inte klarade av att tolka ekg utskriften rätt.Nu visade sig att man i det här fallet tolkningen gick åt rätt håll för patientens välbefinnande när man på centralsjukhuset inte kunde hitta några spår av den hjärtinfarkt som den privata vårdcentralen påstod har hänt.

Man kan ju undra hur utgången av feldiagnosen blivit om en patient med verkliga besvär kommit in på vårdcentralen.


Vem tar ansvar för de skolbarn som gått genom hela skolsystemet utan att kunna läsa kan man fråga sig ?

Vi har haft kommunalråd som använd kommunens bil i åratal hem efter arbetet utan varken betalat förmånsavgift eller stått för bränslekostnaderna utan att skämmas. Vi har haft politiker i andra kommuner som tagit med sig hela familjen utomlands på kommunens bekostnad med motivering att han lägger minsann ner så mycket tid på politiken att det är inte fel att skattebetalarna får stå för lite nöjen ( Motala för en del år sedan)

Att det även i den staden fanns en tidningsägare som vägrade informera om galenskaperna men som senare fick be om offentlig ursäkt för att inte informerat sina läsare ,

  

Här i Åmål har det också varit lite si och så med det där att ta ansvar. Man vill gärna ha bra betalt och tar gärna in ansvarsfrågan som ett argument för sin lön. Men mig verkligen har inge fått ta sitt ansvar utom möjligen Tommy Jingfors som fick se sig om efter ett annat arbete  efter många om och men.

Men vi har politiker som säger en sak i fullmäktige och sedan struntar totalt i vad som gäller. Så det där med ansvar det är för många av våra politiker något som bara finns på pappret för när det bränner till och blir fel då vill man gärna skylla ifrån sig att det är alltid någon annans fel.

Frågan är väl om det i många stycken var bättre förr då man respekterad våra lagar och förordningar i samhället för allas bästa.

Då man hade respekt för läraren och polisen och myndigheter i stort och där våra politiker försökte leva upp till att respektera våra lagar och förordningar i samhället för att visa gott föredömme.

Tyvärr har det varit lite si och så med den respekten bland många av våra politiker både i Åmål och runt om i riket  vilket kanske är en del av förklaringen att samhället ser ut som det gör i dag.


Det är många som vägrar leva som man lär har vi konstaterat .





Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards