Alla inlägg den 8 april 2015

Av tommy norum - 8 april 2015 07:00



Nu är Sune Tholin i gång igen och försöker driva kampanj mot de styrande i Åmål när inte besluten går hans väg.

Att inte Solsidan fick byggnadslov för en serveringsbrygga längs Åmåls ån är väl bara naturligt med tanke på omständigheterna. Parkmark och en gång och cykelbana mellan serveringsbryggan och restaurangen kanske inte är det mest lämpliga för en offentlig samlingsplats. Att sedan Åmåls kommun sedan länge har en bestämmelse att uteserveringar skall ligga i direktanslutning till den byggnad där rörelsen bedriv i , en bestämmelse som många kommuner har för att stävja att markanvändningen flyter ut utanför den egna området och inkräktar på andra intressen.


Vi får väl säga att beslutordningen denna gång gick rätt väg.

Förra gången det var på tapeten med en uteservering på en plats utanför byggnaden var också under samma ägare som Solsidan nämligen utanför Hamncompaniet. Men där blev det som var så vanligt under förra centerledningen med Tommy Jingfors som förvaltningschef , man tutade och körde på, handlade först utan en tanke på att tänka till före. med ordentliga underlag för sina beslut.

Här påbörjades en investering med kommunala pengar att gärda in den gamla ångbåtbrygga för att sedan låta Hamncompaniet disponera platsen för ölförsäljning..

Att våra högsta tjänstemän både inom byggnadskontoret och samhällbyggnadsförvaltningen påbörjade arbetet utan ett ordentligt bygglov i botten resulterade i att byggnadsnämnden stoppade det hela med hänvisning till den lokala ordningen där uteserveringar skall han direktanslutning till byggnaden som bedriver verksamheten.


Jag vet inte om förordningar som i botten skapats för att reda ordning och reda i besluten där alla behandlas lika under de förutsättningar som fullmäktige har bestämt skall kringgås bara för att Sune Tholin tycker detta.

Han tyckte också att kommunen skulle strunta i kommunallagen när man fattade hyresbeslut med miljoner i subventioner. Allt för Åmåls företagares bästa är tydligen jargongen i hans närmast maniska förföljelse av våra politiker och tjänstemän när de följer de regler som tagits i demokratisk ordning  för att tillse alla medborgarnas rättigheter och skyldigheter i de kommunala verksamheterna.


Så för guds skull börja i rätt ända någon gång Sune Tholin . Gå ut och propagera för att kommunen skall tillåtas subventionera företagare med skattemedel i sina verksamheter, att det skall tillåtas att gå förbi de lokala bestämmelser som tagits av fullmäktige för att bringa ordning och reda i beslutsfattandet . Då får vi se hur gensvaret blir från medborgarna och våra lokala egenföretagare om det är så man vill man skall driva kommunalpolitik.


Att de lokal företagen skall ha gräddfiler gentemot byggnadsföreskrifter i stället att gång på gång skriva i dina krönikor att tjänstemän och politiker handlar fel när de följer både lagstiftning och andra förordningar som styr deras handlande inför besluten. Med den synen på hur politik och demokrati fungerar i samhället så är mig det en gåta att Sune Tholin får fortsätta att driva hetspropaganda i PD mot tjänstemännen när de sköter sina jobb.


Att det sedan var dödstyst från Sune Tholin under Tommy Jingfors tid som förvaltningschef där i stort sett allt gick på lösa boliner och det där med bestämmelser, bokföring, kommunallag, arbetsordning, och ljug det var inget som intresserade Sune Tholin trotts upprepade tips från mig om alla konstiga affärer där både medborgarna, politikerna blev grundlurade på var pengarna hamnade. En dyr affär för skattebetalarna har det visat sig i efterhand. Men inget som intresserade Sune Tholin på den tiden.

Varför detta intresse i att prata skit i PD nu när våra tjänstemän och politiker sköter sina jobb på rätt sätt kan man fråga sig ?

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards