Alla inlägg under april 2015

Av tommy norum - 16 april 2015 07:00
Madalena Andersson vår finansminister fick till slut ihop socialdemokraternas vårbudget.
Socialdemokraterna på krigsstigen mot pensionärerna i vårbudgeten.Här speglar Damberg  ganska bra Socialdemokraternas syn på oss äldre.


Damberg (s) dömer ut äldre företagare som ”rädda för att gå på export”, för att de ”inte kan språket så bra”. Enligt ministern "vågar” de äldre inte anställa högskoleutbildade personer, för att de själva ”inte har så bra utbildning”.


”Illavarslande mönster i regeringens syn på pensionärer


 Den budget som  presenteras missgynnas äldre på flera sätt. Bland annat höjer regeringen kraftigt löneskatterna för personer över 65. Det kommer innebära att färre pensionärer kan jobba vidare efter pensionen.

Har inte socialdemokraterna hört talas om Sveriges åldersstruktur som de  senaste seklet genomgått drastiska förändringar. För drygt hundra år sedan var mindre än en tiondel av befolkningen över 65.

Sedan dess har andelen 65-plussare mer än fördubblats. Samtidigt har andelen svenskar under 10 år nästan halverats. Att detta  betyder att allt fler borde arbeta efter sin 65 års dag för att få det att gå ihop i framtiden. Tydligen inget som intresserar Socialdemokraterna. 

  

Det är tydligt att Socialdemokraterna vill ha bort den äldre arbetskraften från arbetsmarknaden som man tydligen ser som en bromskloss för de nyanlända att få ett arbete att gå till.


Bort med pensionärerna de förstör atrbetsmarknads statistiken verkar vara slagordet med utgångspunkt av vad vårbudgeten ger för signaler. Det är väl ungefär samma taktik som Sossarna drev under Göran Persons tid  där man sjukpensionerade så många som möjligt för att frisera statistiken för arbetslösa. 


Ännu ett vallöfte som man tummar på är och som man kan beteckna som  äldrefientlig politik är den lovade sänkningen av skatten på pensioner vilket inte  finns med i vårbudgeten. Den flyttas i stället fram till årsskiftet. Sänka avdraget för ombyggnad i hemmet (rot-avdraget),  höja bensinskatten. är också något som drabbar pensionärer hårt, speciellt i glesbyggden.


Det vallöftet var inte mycket värt


Här fjäskar man för pensionärerna inför valet med valfläsk som sedan visade sig blev rena bombardemanget med försämrade villkor för att få bort pensionärerena från arbetsmarknaden . Frågan är väl om inte det är det samma som att leka med elden när nu pensionärerna närmar sig 2 miljoners strecket. Jag tror nog inte vi fyrtiotalister finner oss i att bli behandlade som andra klassens medborgare i fortsättningen av våra politiker  där både svikna vallöften och försämringar i det sena arbetslivet blev kontentan av den nya regeringens  politik .

Något som man aktade sig noga för att delge  medborgarna före valet.   
tn


 
ANNONS
ANNONS
Av tommy norum - 15 april 2015 07:00


SvD KULTURBERGLINS SÖNDAG


       

Av tommy norum - 14 april 2015 10:48Ogillaknappen. Påminner om engelsk rävjakt.


Vi får vara glada så länge tanken går friSYNDARE. Alla syndare med SD:s förtecken, som i hastigt oförstånd , obetänkt har sagt vad de tänkt , skall infångas och oskadliggöras. Jakten påminner om engelsk rävjakt där man hör gläfsandet från hungriga journalister som har fått vittring på bytet.

Vissa av SD:s nämndemän hamnar på andra sidan skranket och ställs till svars i de anklagades bås, om de sagt att de hatar islam eller gjort andra av bedömarna olämpliga ordval.

Att trycka på ogillaknappen när det gäller andra religioner än kristendomen anses rasistiskt eftersom vi utgår från att alla som tillhör islam har sitt ursprung från andra nationaliteter än den svenska.

Ofta är uttrycken ryckta ur sitt sammanhang och kan mycket väl anses olämpliga om man inte tar in hela bilden. Ändamålen helgar medlen och till och med Skavlan kastar sig blodtörstigt över ett skadat byte. Påhejad av en del . Osmakligt tycker andra.

Om vi rannsakar våra egna tankar och tänker efter vad vi själva tänker i olika sammanhang, så får vi vara glada så länge som tanken är går fri . Tänk om det kommer en dag då den mänskliga utvecklingen har kommit så långt att vi kan läsa av varandras tankar , då blir det inte många oskyldiga kvar som kan kasta första stenen.

Då blir det nog bara du och jag Alfred, som Emil brukar säga.


Sven -Åke Runelid

Av tommy norum - 14 april 2015 07:00
Klassfoto Södra skolan 1958  Foto H Stake

  


Av tommy norum - 12 april 2015 07:00


   


   


Var har respekten för våra lagar och bestämmelser tagit vägen kan man fråga sig.?


Man behöver inte befinna sig ute i samhället värst lång tid för att upptäcka att respekten för lagar och förordningar som finns för att underlätta för medborgarna nonchaleras av både myndigheter, politiker och medborgarna själva.


I Åmål råder det ren hierarki på våra gångbanor och övergångsställe som nu övertagits av cyklisterna och om man skulle vara ofin nog att påpeka detta när en cyklist trampar fram på ett övergångställe så får man fingret upp demonstrativt.


Det finns lagar för oss Svenska medborgare hur vi skall bete oss vid övernattningar i naturen och i hur vi skall förhålla oss till vår natur. Detta gäller tydligen inte våra tiggande EU medborgare som ger sig rätten och har förmågan att ta plats i samhället på sina egna villkor med tältläger på parkmark mitt inne i samhällen och det där med hur man gör sina behov på platsen, man skräpar ner men det inte verkar bekymra våra politiker och myndigheter förrän allmänheten säger ifrån.

Vi har hjälmtvång på vår barn när man cyklar, inget som bekymrar våra invandrarbarnfamiljer som obehindrat låter sina barn cykla ute i trafiken utan hjälm utan att myndigheter och de ansvariga ger information om vad som gäller i Sverige.


Skolk från skolan var något som var mycket ovanligt förr. Nu finns det skolor där 30% av eleverna stundtals inte behagar infinna sig i skolan .T.o.m i Sveriges radio börjar man se tendenser till slappheten när man av misstag råkar sända repriser i stället för ordinarie program, man släpper fram långfilmer i rutan utan att kontrollera att hela filmen kommer med.


För att inte ta dessa tidningars som har tv program i sin nyhetsförmedling utan att kontrollera att sidorna stämmer överens med verkligheten. Och våra politiker både i riksdagen och i kommunerna som lovar saker före valet men som när man blivit invald har en förmåga att glömma bort det man lovade och istället gör tvärt om i förhoppning att medborgarna glömmer.


Ansvar för sin uppgift är också något man tummar på. För inte så längesedan fick en patient på en privat vårdcentral i Åmål föras akut till Näl med ambulans för vad det visade sig personalen inte klarade av att tolka ekg utskriften rätt.Nu visade sig att man i det här fallet tolkningen gick åt rätt håll för patientens välbefinnande när man på centralsjukhuset inte kunde hitta några spår av den hjärtinfarkt som den privata vårdcentralen påstod har hänt.

Man kan ju undra hur utgången av feldiagnosen blivit om en patient med verkliga besvär kommit in på vårdcentralen.


Vem tar ansvar för de skolbarn som gått genom hela skolsystemet utan att kunna läsa kan man fråga sig ?

Vi har haft kommunalråd som använd kommunens bil i åratal hem efter arbetet utan varken betalat förmånsavgift eller stått för bränslekostnaderna utan att skämmas. Vi har haft politiker i andra kommuner som tagit med sig hela familjen utomlands på kommunens bekostnad med motivering att han lägger minsann ner så mycket tid på politiken att det är inte fel att skattebetalarna får stå för lite nöjen ( Motala för en del år sedan)

Att det även i den staden fanns en tidningsägare som vägrade informera om galenskaperna men som senare fick be om offentlig ursäkt för att inte informerat sina läsare ,

  

Här i Åmål har det också varit lite si och så med det där att ta ansvar. Man vill gärna ha bra betalt och tar gärna in ansvarsfrågan som ett argument för sin lön. Men mig verkligen har inge fått ta sitt ansvar utom möjligen Tommy Jingfors som fick se sig om efter ett annat arbete  efter många om och men.

Men vi har politiker som säger en sak i fullmäktige och sedan struntar totalt i vad som gäller. Så det där med ansvar det är för många av våra politiker något som bara finns på pappret för när det bränner till och blir fel då vill man gärna skylla ifrån sig att det är alltid någon annans fel.

Frågan är väl om det i många stycken var bättre förr då man respekterad våra lagar och förordningar i samhället för allas bästa.

Då man hade respekt för läraren och polisen och myndigheter i stort och där våra politiker försökte leva upp till att respektera våra lagar och förordningar i samhället för att visa gott föredömme.

Tyvärr har det varit lite si och så med den respekten bland många av våra politiker både i Åmål och runt om i riket  vilket kanske är en del av förklaringen att samhället ser ut som det gör i dag.


Det är många som vägrar leva som man lär har vi konstaterat .

Av tommy norum - 11 april 2015 10:32


Frågan är väl om inte stadsminister Stefan Löfven ( s ) tar lite för lätt på opinionssiffrorna .

Att siffrorna borde få Socialdemokraterna att vakna till och börja leverera det de lovat och sluta med att leverera det de lovade inte skulle levereras . Brutna vallöften är tydligen inget som oroar dagens politiker förstår vi av vårens turbulens i nya högre nivåer med skattehöjningar i ett land med en av världens högsta skattetryck .

Inte lika lätt i dagens informationssamhälle smita ifrån det man sade före ett val och det man senare levererade. Det är väl ytligare en steg mot det politikerförakt som man på alla sätt försöker komma ifrån med retorik men där man i verkligheten spär på den i sina handlingar inför Svenska folket. 
SD :s lyft i mätningen kommenterar – Min bedömning är att vi kan nå nivåer på över 30 procent och bli landets största parti, säger Mattias Karlsson. Kanske borde Stefan Löften inte ta en sådan utveckling med samma ro som han tar socialdemokraternas fall i mätningen om han i fortsättningen vill vara med och forma den Svenska politiken i framtiden.

tn


S rasar och SD lyfter


 

Så gjordes undersökningen

Målgrupp: Den röstberättigade allmänheten.

Fråga: Vilket parti skulle du rösta på om det var riksdagsval i dag? (Om ej svar ställs även de uppföljande frågorna: Vilket parti lutar det mest mot för dig?/ Vilket parti tycker du är minst dåligt?)

Undersökningsperiod: 31 mars-8 april 2015.

Metod och urval: Telefonintervjuer i enlighet med standard för slumpmässiga befolkningsurval baserat på telefonnummer. För att tillförsäkra god representativitet kompletteras fasta med mobila telefonnummer. Utvald person i ett hushåll ersätts inte av annan person i samma hushåll.

Antal genomförda intervjuer: 1253.

Vägning: För att justera för eventuella skevheter i urvalet vägs resultaten på kön, ålder, parti i senaste riksdagsval samt hushållsstorlek.

Beställare: Expressen.

Mätinstitut: Demoskop.

Statistisk säkerhet: Inga statistiskt säkerställda förändringar i förhållande till förra månaden.

 
  •  
    Löfvens ras en tydlig käftsmäll från väljarna
     
     
 
 

Stefan Löfvens övertag på alliansen har nu ätits upp - något som han själv tar med ro.

Samtidigt når stödet för Sverigedemokraterna nya rekordnivåer på 15,7 procent i Demoskops/Expressens väljarbarometer för april.

– Min bedömning är att vi kan nå nivåer på över 30 procent och bli landets största parti, säger Mattias Karlsson.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se