Alla inlägg den 24 april 2015

Av tommy norum - 24 april 2015 07:00






Tänk att det skall behövas ett TV program som Uppdrag Granskning för att ta upp samhällsfrågor som berör oss. Och där det visar sig att myndigheter och politiker står handfallna inför sin uppgift när det går snett..


Göteborg med en Socialdemokratiskt regering under många år har titt som tätt hamnat i skottgluggen för deras granskning hur illa man förvaltar våra gemensamma resurser. Är det inte tjänstemän som skor sig på skattebetalarnas bekostnad ,där kommunen har en så dålig kontroll över vad deras tjänstemän hållit på med så avslöjar veckans  granskning att Göteborg än en gång kommer i fokus hur dåligt man sköter sin uppgift att hålla reda på var skatterna går till. 

 Här kunde vi konstatera att naiva tjänstemän och politiker i sin okunskap hur samhället ser ut i verkligheten är med och ger pengar till organisationer som i sitt utlägg för att få bidrag till en föreningsbildning för kultur och idrottsaktiviteter för arbetslösa ungdomar och för att förhindra en spridning av brottsligheten i området .

Men som  det visade sig användes för propaganda för terrorgruppen Islamska statens där initiativtagaren till föreningen på sin face book sida hyllar de som krigar för Islamska staten. Och som en då varande ansvarig för verksamheten bjudit in föreläsare som försöker värva svenska medborgare med muslimsk bakgrund ställa upp på det religiösa kriget där man både våldtar, mördar för att skrämma in dem i en fålla  med muslimska lagar som styrs av bokstavstrogna anhängare till koranen.

Men det som ändå får en att sätta kaffet i vrångstrupen var när en av de ansvariga tjänstemännen vägrade att ge Islamska statens det rätta namn som den islamska terrororganisation den är.

..

Utan i sann Svensk åsiktsutryck bland politiker och tjänstemän som inte vill stötassig med någon med risk att kallas främlingsfientlig vägrar prata klarspråk om Islamska Statens som den terrororganisation den är..

 Ynkligt är väl det rätta ordet för våra rädda tjänstemän och politiker som heller vill mörka än se verkligheten i vitögat och stå för detta.

Bara att konstatera att samhället är inte beredd för den stora anhopning av flyktingar som väller in i landet där man varken klarar av att stävja brottsligheten , man klarar inte av att erbjuda en skolgång där barn med invandrarbakgrund får en vettig chans till att klara en utbildning som i framtiden ger dem ett arbete att gå till.

Bara en av fem med invandrarbakgrund klarar gymnasieskolan helt ut.


Vi har satt oss i en situation där det för nuvarande saknas 250 000 bostäder och där det hela tiden fylls på med nyanlända. 


Vilka signaler borde våra politiker få av en sådan verklighet. Vad händer när dessa hemvändande från IS kriget kommer hem utan arbete, med mord på sitt samvet , där man har kanske både våldtagit, kränkt och mördat folk i islams namn utan att våra myndigheter har en chans att lagföra dessa här hemma utan bevis . Dessa kommer i vissa kretsar ses som hjältar när de kommer hem från kriget. Vi kan bara tacka våra naiva politiker för den utvecklingen som håller på att ske mitt framför ögonen på oss där bara ett fåtal politiker reagerar för utvecklingen men där lösningen kallas främlingsfientlig, nazistsympatisör, inte värna om allas lika värde.


Frågan är väl om någon politiker törs ta ansvaret för utvecklingen som håller på att ske utan det blir väl upp till väljarna att ge utryck för vilket samhälle man vill ha i framtiden.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards