Alla inlägg den 29 juli 2014

Av tommy norum - 29 juli 2014 07:00

  

Det här skrevs i bloggen för ett år sen.


Det vi kan konstatera att butikerna fortfarande flyr Centrum där sen våra fastighetsägare ersätter butiksytorna med andra verksamheter. 


Är det månne rondeller och P-skivor och en ny tjänstemannabefattning som Centrumutvecklare som folket i Stadshuset ser som en räddning för Centrumhandeln tro ?






Här har vi motorn för handeln i Åmål och som gör att vi  besöker Centrum i större utsträckning. 

Men vad har vi för övrigt att erbjuda ?


Här pratas det om att göra Åmål till ett handelscentrum i regionen och där kommunen har satsat miljoner för att tillgodose handlarna och fastighetsägarna önskemål för ett mer tillmötesgående stadsdel.  

Men hur ställer våra fastighetsägare upp på den visionen att kunna locka hit  köpare för produkterna som säljs i våra butiker. År efter år så blir det mindre och mindre butiksytor som saluför produkter i traditionell handel utan hela innerstaden övergår mer och mer att bli service lokaler i tjänstesektorn för Åmålsborna. Ett förhållande som gör att vi kommer längre och längre bort från visionerna om ett köpcentra värt namnet och som kommer att göra Åmål till handelsstad med nya arbetstillfällen.

                                                                                   

Här är ett axplock av lokaler  där de flesta varit traditionell  handel i men nu övergått att antingen stå tomma eller fått tjänsteföretag i restaurang branschen, kroppskultur eller andra verksamheter som är till för att i första hand serva Kommuninnevånarnas behov.    

Fortsätter den trenden så kommer centrum dö ut sakta men säkert när folkströmmarna rör sig mellan bankärenden, sjukkassa, arbetsförmedling eller när man skall fixa till sitt hår.  Matställen finns det också ett överflöd


Att man sen som fastighetsägarna och den befintliga handeln försöker stoppa det nya Måkebergs projektets etablering av nya fräscha  affärslokaler genom att föreslå en begränsning av affärsytan  för att inte konkurera med den befintliga centrumhandeln talar ju sitt tydliga språk att det är inte försöket att göra Åmål till handelstad som dominerar bland våra fastighetsägare utan att slå vakt om sina egna intressen att inte låta konkureras ut av  nya lokaler anpassade till kunderna  och anställdas krav där arbetsmiljön och anpassningen till en tillgänglighet för alla blir ett faktum i en ny affärscentra på Måkeberg.  

   


av.                                                                 

Här finns det mycket att göra för att få ett Centrum som är till för alla. Ett förhållande som en del fastighetsägare totalt struntar i att åtgärda.

Bara att konstatera att våra fastighetsägare inte bryr sig ett dyft om Centrum som helhet utan bjuder ut sina lokaler till vem som hels bara de betalar hyran.  Ser vi sen på deras ovilja att  få affärslokalerna kundvänliga  där också rörelsehindrade är välkomna så förstår vi det rimmar dåligt med deras officiella framtoning där de påstår arbeta för ett levande Centrum. 


Är det inte dags nu för våra politiker och sätta ner foten för nya investeringar i centrum med kommunala pengar. Få först Fastighetsägarna att förstå allvaret i situationen och rätta in sig i ledet för att arbeta mot samma mål.  I nu läget så verkar en del fastighetsägare totalt strunta i sina egen insatts för att målet skall nås utan låter mer sina egna intresseno styra i konceptet för ett levande Centrum i Åmål. 


  

  


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards