Alla inlägg den 9 juli 2014

Av tommy norum - 9 juli 2014 22:56




Sverige borde lyssna på Danmarks röst”7 juli

 Klas Andersson/TT

Foto: Klas Andersson/TT
 

”Skilnaden mellan Sverige och Danmark, ja faktiskt mellan Sverige och resten av Europa, verkar växa sig större för varje dag” skriver Mikael Jalving.

Radioprogram
 
 
 Privat
Mikael JalvingHistoriker och programledare
 

Tabun finns i alla kulturer och samhällen.


Men varför finns så många i Sverige? Och varför verkar det komma fler och fler i takt med den postnationella rörelsen inom politik, medier, vetenskap och industri?

Är det för att de svenska politiska, kulturella och industriella eliter är besatta av framtiden?


.

Mångkulturen är den nya kärnan; öppenhet, tolerans och människors lika värde den nya Bibeln, medan de unga pojkarna och flickorna i medierna är de nya visa männen.


Och vi börjar med invandring, därför att det onekligen är det största tabuet av alla just nu.

Men vi kommer även att prata om annat som svenskar inte vågar prata om. Konst, vänster, prostitution, feminism, försvarspolitik, romer, ålder, islam, auktoritet i skolan och avkristeniseringen av Sverige.


Publicerad:7 juli 2014 - 09:33

 

Av tommy norum - 9 juli 2014 07:00


Thomas Olson Christer Törnell Anne Sörqvist

De här tre från vänster Thomas Olsson FP, Krister Törnell KD och Anne Sörqvist C vill  heller tala om klimat i PD för att locka väljare till sitt parti än hur man skall ordna till och rätta till ekonomin efter deras mer eller mindre katastof insatts i deras förtroendeuppdrag under flera år. 




Hur vore det om våra politiker för fram det väsentliga i kommunalpolitiken och inte sväva ut i vilket klimatarbete som skall bedrivas i kommunen.

Fattar man inte att medborgarna frågar efter hur man med den åldersprofil, den arbetsmarknadsprofil, den skatteprofil som Åmål har att rätta efter sig i framtiden och i stället klargöra för medborgarna hur man skall klara den ekvationen om man i fortsättningen får förtroendet att bestämma i kommunen.


Det går inte längre att sopa framtida åtagande under mattan som Centerpartiet med folkpartiet och KD har gjort de sista tio åren med sin poltik.

Man struntade i pensionsåtagandet, man struntade i hur man med lånade pengar, investerade i fritidssektorn i tron att det skulle vara lyftet för kommunen. Man glömde bort att man är en kommun på tiotusen innevånare inte 15 där man tog sig friheten att förskottera sina skatteintäkter i en version som aldrig blev verklighet.


Jag måste säga att den insändare i PD där tre av underteckna har en stor del i hur den ekonomiska situationen ser ut i Åmål i dag. Thomas Olsson folkpartiet som under en tid ledde den gamla samhällsbyggnadsnämnden där man totalt struntade i allt som hade med uppföljning, offerter, man lurade skjortan av både fullmäktige och revisorer, man lånade till rent underhåll, man försökte gå förbi kommunallagen , man gömde obekväma kostnader i andra verksamheter. Och där satt Thomas Olsson folkpartiet, med på den tiden en av de högst betalda nämnde ordförandena och påstår sig nu vara helt ovetande om vad som föregick i den nämnd han hade det politiska ansvaret för.

Både skamligt att med det arvodet var så ovetande vad som föregick i verksamheten trots tydliga indikationer och i insändare i PD informera om läget i förvaltningen.

Jag har ingenting mot Folkpartiet utan Thomas Olsson men ni som tänker kryssa in den personen en gång till skall nog ta sig en funderar på vad han har ställt med i sin politiska gärning. Det finn betydligt bättre kandidater att kryssa in om ni vill att folkpartiet skall växa .

Anne Sörqvist Centerpartiet är också en av de kandidater som väljarna skall akta sig att röst på med det facit hon har presterat under sin ledande position i centerpartiet . Med det facit hon och andra centerpartister efterlämnat sig i Åmål ekonomi så får man väl säga, att skämmas och förstå att man inte riktigt räcker till i sitt förtroendeuppdrag det vill man inte kännas vid när man vill få nytt förtroende. Kanske ändå säger en del om personen där man totalt struntar i vad man åstadkommit och vill gärna fortsätta som ingenting har hänt.

Man kan ju hoppas att väljarna är mer observanta på hennes insatts i politiken och i fortsättningen väljer bort centerpartiet med den besättningen hon ingår i .


Christer Törnell I KD är väl en av de mest anonyma ledare för ett parti vi har i Fullmäktige där men mer får en tänka på Pastor Jansson som egentligen inte hade några åsikter om någonting. Han har i sin politiska gärning utan förbihåll låttid kostnaderna skena iväg utan att förstå innebörden av de beslut han varit med och fattad under sin tid som Centerpartiets knähund .


Ulla Berne Moderat har väl heller inte rosat marknaden i sin politiska gärning även om inte Moderaterna satt i knät på

Centerpartiet . Den enda erfarenheten av hennes insatts i politiken som jag blev varse om var väl när jag informerade henne om det som förekom i den gamla samhällsbyggnadsnämnden och där hon klart deklarerade att hon sitter inte i den nämnden och är inte intresserad vad som föregår där. Så var det med hennes inställning till sitt förtroendeuppdrag.


Frågan är väl om inte dessa tre av dessa undertecknare har ett stort ansvar hur vår ekonomiska situation ser ut dag , Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraternas representant där man nu heller vill sätta fokus på andra saker än det man åstadkommit i sitt förtroendeuppdrag . Frågan är väl om väljarna är så dumma att man går på detta och ger fortsatt förtronde till dessa när de så uppenbart inte förstått vad ett förtroende uppdrag går ut på .  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards