Alla inlägg den 30 juli 2014

Av tommy norum - 30 juli 2014 07:00

Denna underbara sommar där vatten temperaturen närmar sig normal lufttemperatur på land. Ett fenomen som båtägarna i Arvika utnyttjar genom bad från sina båtar liggande drivande eller ankrade utan anslutning till land när man sol och vattenbadar. Jag räknade till ett tjugotal båtar i ett område runt Skagern som drev omkring med badande besättning.


Klicka på bilderna för ett större format

      


Kanske inte så konstigt att båtägarna föredrar att ligga ute i sjön och bada när vi kan konstatera att från Sulvik och fram till Klässbol så är stränderna i stort sett tagits över av sommarstugeägare eller åretruntboende som blockerar stränderna för allmänheten.

   

Flytetygen varierar men kanoter är vanligt och vattenskotrar kommer också mer och mer där de flyger fram i närmare 50 knop på Glafsfjorden   

   

Det här är synen  man möts av när man passerat sundet och kommer in i Kyrkviken.  

 


Körselviken vid Västra Sund var Arvikas officiella badplats innan Ingestrand kom till.

Då tog man den gröna stadsbussen ut till badplatsen när man  tillbringade  en del av sommaren med att ta simborgarmärken i alla dess valörer. Här fanns det hopptorn på 3 och fem metes nivån . Här fick man stå i kö för att få ta del av mjölk och smörgås som delades ut till barnen. Här stälde man upp i led när flaggan hissades på morgonen  och sjöng, vad kommer jag inte ihåg . Per Erik Nordqvist känd radiopratare var en av ledarna som höll ordning på 1950 talet .


 

En jämn ström av båtar går ut från Kyrkviken genom sundet och ut på glafsfjorden för bad. 

 

Man får vara uppmärksam i båtåkandet, helt plötsligt så dök det upp ett huvud över vattenytan utan någon båt i närheten.


 

Skagern, segelsällskapets utehamn med klubbhus är en populär plats att bada på ser vi av förtöjda bårar runt strandlinjen.


 

  




  





Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards