Alla inlägg den 24 juli 2014

Av tommy norum - 24 juli 2014 21:44


  

Dalslands veteranrally start från Åmål 1973 film av



Klicka på adressen för att se filmen


                                     http://www.youtube.com/watch?v=bd20Jn-Ce14

Av tommy norum - 24 juli 2014 08:04


Nytt värmerekord sattes i går,33.4 grader

Flicka i cyklop simmar under vattnet i Vättern.

Flicka i cyklop simmar under vattnet i Vättern. Foto: Jeppe Gustafsson/TT
 

Onsdagen blev sommarens varmaste dag hittills. Nytt årsrekord sattes i Härnösand. Och SMHI utökar värmevarningarna ytterligare, nu gäller de även Västra Götaland och Västergötlands län.

Högsommaren fortsätter i Sverige. På torsdagen stannar hettan som bringat både glädje, men också orsakar en del problem. Så packa strandväskan och bege dig mot svalkan.

– Det set inte orimligt ut att vi får temperaturer upp mot 32 grader då också, säger Emelie Karlsson, meteorolog på SMHI.

Över 30 grader

Samtidigt utökade SMHI klass 1-varningarna som under onsdagen gällde i följande län: Värmland, Västra Götaland, Västergötland, Örebro, Östergötland, Södermanland, Västmanland, Uppsala, Stockholm, Gävleborg, Dalarna (utom fjällen), Västernorrland samt Västerbottenskusten och Norrbottenskusten.

Det var över 30 grader vid flertalet av SMHI:s mätstationer. Varmast var det på Lungö utanför Härnösand, där det uppmättes hela 33,4 grader. Det är rekord för den här säsongen.

Även havet är rejält varmt, vilket ger tropiska nätter, alltså en längstatemperatur på mer än 20 grader, på många håll i landet.

Ostadigt i helgen

Men Sveriges värmerekord från 1933 på 38 grader tror Karlsson inte är möjligt att slå i år. Och fler varningar kan hon inte heller se.

– Jag tror att det stannar vid det här nu, i helgen kommer mer ostadig luft och vi får mer regnskurar.

Trots lite regn kommer temperaturerna inte att sjunka särskilt mycket framöver, annat än tillfälligt.

– Det blir något svalare, men i helgen blir det i alla fall 22-27 grader, säger Sofia Söderberg på SMHI.

Av tommy norum - 24 juli 2014 07:00


 



Så blir det när privata initiativ kommer in i den offentliga servicen där man mer fokuserar sig på medborgarnas behov än de fackliga påtryckningar som påverkar våra politikerna att mer ser till de anställdas villkor än till det uppdrag de har fått att ge en bra service till allmänheten i vårdsektorn.

Tänk att man varit så blind i sina uppdrag att man helt tappat fokuset på medborgarnas behov där kvällsöppet, helgöppet, snabb handläggning utan onödigt byråkrati blev resultatet av en ny aktör i vårdsektorn till förtvivlan i visa politiska kretsar

Den utvecklingen skall vi medborgare vara tacksamma för , utan den etableringen så har våra vårdcentraler fortfarande famlat omkring där man anpassat vården efter de anställdas villkor och där medborgarnas krav kommit i andra hand.

Att man nu blir tvingade att hänga på utvecklingen runt om i Sverige ses inte med blida ögon av våra politiker när det nu så uppenbart framstår att inte skött sina uppgifter på ett för allmänheten bra sätt . Att man nu inser att de privata med samma pengar både har bättre service , lika bra vårdresultat då finns det bara en sak att göra ta bort vinsten så slipper man att konkurens i tron att så får man ökade resurser att fördela. .Vi får väl se om medborgarna är så dumma att man går på detta vid kommande val.






Detta skrevs i bloggen för ett år sedan




Vilka intressen är det som vill ha bort Balderskliniken kan man undra ?


Här går det rykten om än det ena än det andra , där man till och med inom politikerkretsar i inofficiella sammanhang för ryktena vidare utan att ha ordentligt på fötterna om sanningen..

Här går det rykten på stan att ägarna fört över miljoner av vinsten till utlandet, de anställda får inte ut sina löner, anställda sägs upp med omedelbar verkan utan bakomliggande orsaker, Balderskliniken är konkursfärdig mm mm.

Rykten som inte kunnat verifieras på en enda punkt.


Är det måne politiska krafter på gång för att säkerhetsställa att inte den offentligt drivna får slå igen efter alla turer som den centralen fått genomgå för att inte tappa patienter, eller är de anställda inom den offentliga som ser hur man helt plötsligt får försämrade arbetsvillkor med andra arbetstider.


Här plötsligt får man nu ta hänsyn till hur konkurrenterna ( inkräktarna) driver verksamheten , där man nu tvingas att anpassa sig till marknaden, där öppentiderna är till för medborgarnas behov och inte till de anställdas. Medborgarperspektivet kom i andra hand där monopolet gjorde att man inte brydde sig att utveckla verksamheterna med en service som var anpassad till det behov som finns inom vårdcentralerna. Här slog man igen kl 17 på vardagar och på helgerna lämnade man medborgarna åt sitt öde att klara sig bäst man kunde.


Nu har vi fått öppet både kvällstid och på helgerna när konkurrensen sätter sina spår i verksamheterna . Nu är det inte fackets krav på arbetstider som styr verksamheten utan medborgarnas behov av sjukvård som sätter sina spår när lyhörda privataktörer kommer in på vårdcentralerna.


Att man fick åka miltals för att få tag i en läkare under kvällstid eller helger det var något som våra offentligt drivna vårdcentraler struntat blankt i under åren. 

Så innan ni tar till er dessa ilvilliga ryktena så kanske man skall ta sig en funderare över varifrån de kommer och i vilka syfte man tar till kärringskvaller för att misskreditera Balderkliniken som blivet en sådan nagel i ögat för både politiker och fack där idiologin och egenintresset gått före medborgarnas behov under många år i verksamheten.     

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards