Alla inlägg under februari 2014

Av tommy norum - 2 februari 2014 07:00


Olympiska vinterspelen 2014, de tjugoandra (XXII) olympiska vinterspelen, hålls 7-23 februari 2014  i Sotji i Ryssland . Det blir första gången som Ryssland anordnar dessa spel


Nu strax för invigningen av OS i Ryssland så höjs röster för att idrottsmännen skall demonstrera, där saknaden av mänskliga rättigheter i landet är det som anses som själ för en idrottslig manifestation över förhållandena i landet. Där hörs det också röster för hur man kan vara så okloka att man lägger OS i länder med en politik som inte tar de mänskliga rättigheterna på allvar .

OS staden Sotji i Ryssland

Men att nu åtta år efter beslutet komma med sådana förslag och inte koncentrerat sina åsikter när det verkligen gick att påverka kanske ändå talar sitt tydliga språk “det tänkte jag inte på då “ Här hörs det röster för demonstrationer vid invigningen där enskilda tävlande skall visa sin solidaritet för landets invånare, där väl sexuellt avvikandes rättigheter och förhållandena på arbetsplatserna där Svenska LO driver på för att få uppmärksamhet på hur medborgarna utnyttjas utan skrupler för ändamålet att Ryssland via OS få högsta potentiella reklam föra att visa upp sig på att de klarar av en tävling av OS dignitet.


Personligen tror jag inte man skall använda idrotten som buffert för att förändra länders politik . Det skulle bli skralt med idrottsutbyte i de flesta sporter om ländernas politik skulle vara avgörande vilka man får tävla med. .


 

Frågan är väl om det inte är så här de olympiska tävlingarna skall uppfattas numera



Det man kan konstatera är att idrott i alla former och OS i synnerlighet verkligen har gjort att allmänheten fått upp ögonen på vad som händer inom landets gränser, en information som inte på samma sätt vore intressant utan dessa gigantiska tävlingar där hela världens idrottare samlas. och där den massiva mediala uppmärksamheten inte bara fokuserar sig på vad som händer på idrottsarenorna.


 Så ur den synvinkeln ges det mer medial uppmärksamhet på orättvisorna i länderna på ett sätt som aldrig skulle kommit fram annars.. Och i det perspektivet ger nog ett OS  mer uppmärksamhet på politiskt klanteri än om man inte fått värdskapet för stora idrottstävlingar.


Så det kanske är där man skall lägga OS i fortsättningen där mänskliga rättigheter inte tas på allvar , där sexuellt avvikande får stå i skymundan, och där andra rättigheter som vi tar som självklara får granskas under lupp och där avarterna kommer upp till ytan med hjälp av ett intensiv mediebevakning från hela världen .


Kanske är det så man skall komma tillrätta med avarterna i politiken, ge dem ett  OS , då kan inte dessa länder  gömma sig med fortsatt mänsklig tortyr i evigheter utan att det ges en chans att komma upp till ytan.

Av tommy norum - 1 februari 2014 07:00

 

         1943
SAMHÄLLE

1945


PRÄSTGÅRD


1943


KYRKA

1945


Edsleskogs gamla kyrka : Klicka för att öppna i nytt fönster.

Edsleskogs gamla kyrka 1947


1900 ?


1900



1900

1900


 

  Detta är det enda iteriörfoto som finns av medeltidskyrkan. Förutom predikstol och bänkar kan man se kyrkans altartavla med figurerna Moses och Aron, vilka 1902 räddades undan branden av mamsell Elsa Carlkvist. Här kan man ochså tydligt skönja konturerna av triumfbågen som ledde ut till koret i den ursprungliga kyrkan, men som murades igen efter branden 1568.


KYRKA


Gamla kyrkan Edsleskog, som brann 1902.


Här har ni en gammal godbit som kan ses igen Dalsland- hemland - Turistland.

http://www.svtplay.se/klipp/63203/dalsland-hemland-turistland    1942  16 min

Av tommy norum - 1 februari 2014 07:00


    


  Vi kan ju inte stanna ett 80 tons tåg bara för en liten gumma.   

Av tommy norum - 1 februari 2014 00:32


Eftersom det visat sig att bloggen börjat användas av anonyma skribenter som är mer intresserade att få fram sina egna politiska budskap än att kommentera inläggen i bloggen så måste i fortsättningen alla längre kommentarer i bloggen signeras med namn som kan verifieras. Använder man det fria ordet och har längre skrivna synpunkter på inlägg i bloggen då skall man också i fortsättningen läsarna veta vem som står för kommentarerna. Så fega skribenter som använder en står del av fritiden att föra debatter i lönndom de får i fortsättningen använda andra mediala kanaler att föra fram sitt budskap i . Små korta kommentarer som har direkt anknytning till inläggen kan också i fortsättningen skrivas anonymt.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards