Alla inlägg den 2 februari 2014

Av tommy norum - 2 februari 2014 10:43




  

Intresset för bloggen t-norum fortsätter att öka.


Januari 2014 var det 2400 unika ip adresser registrerade i bloggen.  Beroende på hur många per IP adress som tar del av innehållet kanske ändå ett grovt överslag i en analys  kanske  ca 3000 läsare tar del av innehållet per månad . Medan papperstidningar tappar läsare så är det precis tvärtom med nätinformationen som bara ökar runt om i Sverige.


Bara att konstatera att dagens unga läsare vill nog inte köpa dagstidningar där innehållet till 80% innehåller information de inte är intresserade av. Även den äldre  generationen börjar mer och mer ta för sig och använda nätet i sitt informationsutbyte.

 På nätet kan man blixtsnabbt få information, det må vara idrottsresultat, världshändelser mm medan dagstidningar får ägna sig åt att publicera gammal skåpmat i nyhetsfloran.


Bloggandet har tagit fart ordentligt främst bland unga tjejer där variationerna på ämnena aldrig verkar ta slut. Bloggplatsen.se som t-norum är registrerad i har 100 000 bloggar men där väl bara en liten del kommer upp i siffror som är något hot för papperstidningar runt om i Sverige.


Men har man över 150 000 unika besökare per dag i sin blogg  så kan man ju förstå att tidningskoncernerna ser med oro över utvecklingen.


Att sedan bloggplatserna är överhopade med reklam som styrs centralt från bloggplatsen.se  ägarna och som inte kommer bloggarna till del mer än att det är gratis att öppna och skriva i sin egen registrerade blogg .

Detta tar ju också bort stora reklamintäkter för papperstidningarna som normalt sett är en livsviktig post för överlevnad.


Frågan är väl om inte nätinformationen  mer och mer kommer att påverka nästkommande val. Så det politiska parti som negligerar den möjligheten att via nätet komma ut med sitt politiska budskap de ligger nog illa till i framtiden.  



  

Av tommy norum - 2 februari 2014 07:00


Olympiska vinterspelen 2014, de tjugoandra (XXII) olympiska vinterspelen, hålls 7-23 februari 2014  i Sotji i Ryssland . Det blir första gången som Ryssland anordnar dessa spel


Nu strax för invigningen av OS i Ryssland så höjs röster för att idrottsmännen skall demonstrera, där saknaden av mänskliga rättigheter i landet är det som anses som själ för en idrottslig manifestation över förhållandena i landet. Där hörs det också röster för hur man kan vara så okloka att man lägger OS i länder med en politik som inte tar de mänskliga rättigheterna på allvar .

OS staden Sotji i Ryssland

Men att nu åtta år efter beslutet komma med sådana förslag och inte koncentrerat sina åsikter när det verkligen gick att påverka kanske ändå talar sitt tydliga språk “det tänkte jag inte på då “ Här hörs det röster för demonstrationer vid invigningen där enskilda tävlande skall visa sin solidaritet för landets invånare, där väl sexuellt avvikandes rättigheter och förhållandena på arbetsplatserna där Svenska LO driver på för att få uppmärksamhet på hur medborgarna utnyttjas utan skrupler för ändamålet att Ryssland via OS få högsta potentiella reklam föra att visa upp sig på att de klarar av en tävling av OS dignitet.


Personligen tror jag inte man skall använda idrotten som buffert för att förändra länders politik . Det skulle bli skralt med idrottsutbyte i de flesta sporter om ländernas politik skulle vara avgörande vilka man får tävla med. .


 

Frågan är väl om det inte är så här de olympiska tävlingarna skall uppfattas numera



Det man kan konstatera är att idrott i alla former och OS i synnerlighet verkligen har gjort att allmänheten fått upp ögonen på vad som händer inom landets gränser, en information som inte på samma sätt vore intressant utan dessa gigantiska tävlingar där hela världens idrottare samlas. och där den massiva mediala uppmärksamheten inte bara fokuserar sig på vad som händer på idrottsarenorna.


 Så ur den synvinkeln ges det mer medial uppmärksamhet på orättvisorna i länderna på ett sätt som aldrig skulle kommit fram annars.. Och i det perspektivet ger nog ett OS  mer uppmärksamhet på politiskt klanteri än om man inte fått värdskapet för stora idrottstävlingar.


Så det kanske är där man skall lägga OS i fortsättningen där mänskliga rättigheter inte tas på allvar , där sexuellt avvikande får stå i skymundan, och där andra rättigheter som vi tar som självklara får granskas under lupp och där avarterna kommer upp till ytan med hjälp av ett intensiv mediebevakning från hela världen .


Kanske är det så man skall komma tillrätta med avarterna i politiken, ge dem ett  OS , då kan inte dessa länder  gömma sig med fortsatt mänsklig tortyr i evigheter utan att det ges en chans att komma upp till ytan.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards