Alla inlägg under februari 2014

Av tommy norum - 8 februari 2014 07:00


Varför i herrans namn utesluter PD  i vilken vårdform som har ansvaret för missförhålandena  på 

äldreboendet på  Björkbacen i Säffle. Är det av ideologiska skäl eller ?

                

Kanske skulle man mer uppmärksamma hur det är ställt på våra kommunalt drivna äldreboenden innan man försöker att förbjuda privat drivna.   


 

Tillståndet på det kommunala äldreboendet Björkbacken i Säffle uppmärksammades först av en praktikant som varnat för "en negativ kultur" vilket skulle kunna göra att brukarna far illa.


Enligt en lex Sarah-anmälan till inspektionen för vård och omsorg "framkommer anmärkningsvärda situationer" i en utredning som socialförvaltningen i Säffle har gjort.


I utredningen uppger flera anställda att en av de boende på hemmet får sin mat serverad när hon sitter på toaletten.

Enligt personalen är brukaren i princip helt sängliggande och går bara upp när hon ska på toaletten. En av de anställda säger enligt utredningen att hon inte har ont av det och att hon aldrig skulle låta någon annan brukare äta på toaletten. Hon säger också att hon inte tror att brukaren vet om att hon sitter på toaletten.





  Vad har Centerns ledning med kommunlrådet Daniel Bäckström (c),

 för ansvar i den uppkommna situationen i Säffles äldreboende. Noll koll har det  det visat sig när man tar del av Lex Sarah - anmälan  





Som ordförande i nämnden blir man lite sorgsen över att det ska behöva hända, säger Lisbet Westerberg (C).

– Man vill ju gärna att man ska ha utbildning, ha samtal och reflektera så man försöker följa de föreksrifter och planer som finns för personal och att de också ska få stöd i att handla på ett etiskt bra sätt, säger hon.


Frågan är väl, vad har Lisbet Westerberg ( C ) ordförande i den politiska nämd som styr verksamheten,  för ansvar ? 


Så här försöker Lisbet Westerberg  ( c ) förklara  förhållandet i SVT   

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/dement-kvinna-fick-ata-pa-toaletten


Här har man ett kommualt drivet äldreboende som tydligen saknar både ordentliga genomförandeplaner, inga rutiner över arbetsordningen på dagen, här går personalen runt och talar om varandra , där det saknas ett inplanterat värdegrundsarbete. Det finns också brister i tydligheten i vilka anställningsuppdrag som föreligger. Trots mer resurser, mer personal och en massa politiker som sitter i nämnder och skall förvalta, styra verksamheterna i budgetar, anställa verksamhetschefer som klarar av sin uppgift och framförallt vara den länk till medborgarna så de kan känna sig trygga i att våra gemensamma resurser används på bästa sätt så fallerar systemen för att ingen behöver ta ansvar för sina misslyckanden. 


 Det verkar tyvärr så att Centerpolitikerna i Säffle tar lika lite sitt förtroendeuppdrag på allvar som Center i Åmål på sin tid.  Ingen ordning alls kan vi konstatera . 


Och ni som skriker efter kommunaldrift i alla lägen.  Jag tror nog att våra politiker fått driva sin politik alldels för länge ostörda. Kanske  på tiden att medborgarna vaknar till också mellan valen för att skapa rättning i leden.         





Av tommy norum - 7 februari 2014 07:00

  

 

Nu är det väl ändå dags att vakna i Stadshuset och förstå vilka intressen ni i första hand skall prioritera i era beslut var skatterna skall hamna.  



Bara att konstatera att Socialdemokraternas besättning i politiken inte riktigt räcker till när vi ser hur man använder våra skatter. Tänk att den skattehöjning som Socialdemokraterna ordnade till efter förra valet och som skulle återbetalas med motsvarande sänkt skatt blir nu permanent förstår vi efter alla konstiga beslut i vad vi skall lägga våra skatter.


Det som skulle gå till kärnverksamheten uteslutande enligt vallöftet visar sig också innebära några miljoner till avskedade tjänstemän, rondeller, restaurangrörelse samt en ökad byråkrati på stadshuset.

Kanske något att ta med sig när vi går till val nu i September. Att man är så totalt ointresserad av företagarklimatet när man går in och förstör för restaurangägarna i kommunen genom med osunda metoder försöker konkurera ut dem, där väl det mest anmärkningsvärda i kråksången är väl att man inte vill ta till sig det uppenbara i ordningen hur det påverkar företagsklimatet i kommunen. 


Man går inte bara in i branschen utan man tar ut lägre priser för att locka till sig Åmålsbor vilket direkt slår hårt mot krögarna i staden när man med ojusta metoder konkurerar med skattebetalarnas pengar i botten. Här som vanligt i kommunala verksamheter så behöver man inte ta ansvar för det man ställer till med utan man fortsätter som vanligt som om ingenting har hänt och skickar notan till skattebetalarna utan att våra styrande politiker reagerar. 


 


Att våra restauranger går på knäna och lämnar in på grund av dålig lönsamhet är tydligen inget som bekymrar Socialdemokraterna i kommunen när man ger klartecken att med subventioner driva restaurangen på Örnäs vidare.



 

Det är inte bara camping gästerna som kan ta för sig för det subventionerade bullbordet

    


Att vi med våra skattepengar står för en del av boendekostnaden på campingen som pågått i årtionden det kan vi konstatera utan att våra politiker reagerar. Att vi sedan också skall betala en del av deras restaurangnota över skattsedeln går väl lite väl långt eller ?


En dyr historia för oss skattebetalare under åren när handeln i kommunen driver på för arr få våra politiker att satsa på Örnäs för att tillgodose deras behov av ökat kundunderlag under sommarmånaderna.


Det räcker nu med investeringar för att hålla handeln under armarna. Rondeller, p-skivor , investeringar i centrum, nu en centrumutvecklare. Investeringar som kostat skattebetalarna flera tiotals miljoner utan att kunna visa ett enda positivt resultat för investeringarna.

Precis tvärtom , handel försvinner i oförminskad takt i centrum , fastighetsägarna struntar att investera , man försöker inskränka butiksytorna på Måkeberg som man försökte stoppa handeln runt Dalhall på sin tid och våra politiker står vid sidan om utan att reagera.


Lämna handel och fastighetsägarna att sköta sina egna affärer utan inblandning av skattepengar i fortsättningen det har visat sig med facit i hand vi lika gärna kunde slängt pengarna i sjön. Resultatet kunde i alla fall inte blivit sämre.

Michael Karlsson

Michael Karlsson ( s ) har lika svårt att hålla i plånboken som sina företrädare visar det sig. Kanske dags att byta ut en del tjänstemän som med sina idéer sätter myror i huvudet på våra politiker i kommunen.  Att skattekontorets flytt engagerar vårt kommunalråd kan jag förstå men att  företagarklimatet i kommunen inte är lika viktigt är lite förvånande.   



Och jag som trodde att Socialdemokraterna skulle bli en garant för återhållsamhet i ekonomin och där man använde våra skattepengar förnuftigt, men som i verkligheten visar sig bli precis tvärt om.


Gustav Wennberg

Gustav Wennberg oppositionsråd  ( S ) på sin tid,  var med och lovade skattesänkningar efter först en höjning utan att ha en susning om den kommunala ekonomin.    



Utan tvekan är det dags för ett byte igen på Stadshuset men först skall väl Socialdemokraterna genom den utredning som beställts ordna till en reträttplats för våra avgående kommunalråd genom att på nytt införa ett oppositionsråd  som kan drälla omkring på stadshuset utan ordentliga arbetsuppgifter.


Vi har haft nog av den varan i politiken som är mera för att tillfredställa de egna behoven i sin utkomst än att kunna tillfredställa medborgarna. Vi har ju lysande exempel på detta när det förra oppositionsrådet  ( s ) yrvaken konstaterade efter förra valet när Socialdemokraterna fick ta över, var det så dålig ekonomi i kommunen det hade jag inte en aning om.  

      

Av tommy norum - 6 februari 2014 07:00


VÄRDSHUS.VÄRDSHUS

Värdshuset på Dal 1955


SAMHÄLLE.SAMHÄLLE

Köpingen 1955

SAMHÄLLE.SAMHÄLLE


Köpingen 1965

SAMHÄLLE

Köpingen 1961


TORG


P D Lundgrens torg Mellerud  1960 











Av tommy norum - 6 februari 2014 07:00

  

Ny brandstege till brandkåren 1957


 

Ett gäng småpojkar ser beundrande på konstruktionen . Är det någon som känner igen sig så skriv gärna i bloggen och tala om vilka som finns på bilden . Personerna på bilden borde nu vara i 60 års åldern.

   

Av tommy norum - 5 februari 2014 07:00

  

 

Första studentgruppen från Karlbergsskolan 1970


  




Av tommy norum - 5 februari 2014 07:00



Är det här priset vi får betala för att vi släpper in fattiga länder i EU , kåkstäder med tiggare där kriminalitet frodas när man saknar förutsättningar att få ett arbete i landet ?  


Nu kommer partierna att få bekänna färg när det romer som invaderar våra storstäder med där nu slumområden växer upp med tält och husvagnar utan varken tillgång till el eller sanitära installationer. Moderaterna i Stockholm vill få bort romerna, som till största del lever på tiggeri och svartjobb, genom att avhysa dem och se till att de lämnar Sverige genom att ordna resa till sina hemländer. Miljöpartiet i Stockholm vill ordna bostäder för dem och vill inte ens tala om att hemskickande utan här är det fattigdomen i deras länder som sätts i fokus och möjligheterna för dem att försörja sig .



Är det så här vi vill att gatorna i våra städer skall se ut i framtiden ? 

.

Vi får väl se om inte Miljöpartiet i Stockholm med sin politik, där man är beredd att öppna för stora grupper i de fattiga EU länderna att förse sig i vårt sociala skyddsnät, sågar av den gren de sitter på. i politiken.

Vi får väl se om inte sådana politiska förslag som miljöpartiet står för kommer att sätta sina spår i nästa kommunalval i Stockholm med omnejd när man så tydligt ger signaler om,  kom hit så ordnar vi bostäder åt er så ni kan gå ut och tigga under drägligare förhållanden i fortsättningen.


Troligtvis gör också sådana uttalande en spark framåt för Sverige demokraterna som enligt senaste opinionsundersökningen nu ligger som Sveriges tredje största parti i mätningarna. En del förståsigpåare tror att SD kommer att hamna runt 15% vid nästa val . En situation som våra övriga partier har en stor del i när man så konsekvent försöker frysa ut partiet från att delta i den demokratiska processen.


Ju mer partierna  avskärmar sig från SD.s  invandrarpolitik ju större opinionssiffror får partiet.


Vi kan ju se vad utspelet från Centerns ledning om bland annat invandringen satt för spår i medlemsantalet där en massutvandring ur partiet blev resultatet och är nu opinionsmässigt på väg ut ur riksdagen.

Folkpartiet och Kristdemokraterna har ju också gått samma väg där medlemmarna runt om i Sverige ifrågasätter deras politik inte bara i invandringsfrågorna.


Svenskar  får inte , utan att fråga och få tillstånd,  sätta up ett staket  runt sin bostad förrän myndigheterna reagerar medan kåkstäderna får växa upp runt våra kommuner  utan att någon ingriper.


Sverige håller på att fyllas med romer som i kåkstäder etablerar sig runt våra kommuner där både tiggeri, snatteri och kriminalitet frodas för att de skall klara sig, Stora invandrargrupper som kommit hit som papperslösa flyktingar där man slänger passen för att försvåra identiteten och därigenom långa handläggningstider på emigrationsverket ordnar till att de får stanna i Sverige . Där man sedan på grund av social utslagning stora grupper blir tvingade att försörja sig med kriminalitet. Ett förhållande som om inte minst våra fängelser skvallrar om ..Allt detta och en massa till vill våra politiska partier sopa under mattan och låtsas om att problemen inte existerar. Och tar man upp problemen då blir man kallad rasist , invandrarfientlig, och en massa andra okvädesord i debatten. Det finns till och röster i partikretsar som tycker att Sverige skall bli en fristad för sexuellt avikande i världen och skall vara ett godtagbart själ vid asylprövning för att få stanna. 


Inte undra på att Sverigedemokraterna växer så det knakar i Sverige. .


 

Är det här vi har hamnat i invandrar och flyktingdebatten ?

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards