Alla inlägg den 16 februari 2014

Av tommy norum - 16 februari 2014 13:07

Kalla: "De pulveriserade resten av startfältet"

SOTJI/STOCKHOLM.

Lars Nelson bäddade för Sveriges stafettguld redan på startsträckan.

Trots en mardrömsinledning där han tappade skidan växlade han till Daniel Richardsson i stor ledning – 26 sekunder före Norge.

– Det var verkligen en drömsträcka, säger Nelson efter loppet.




Lars Nelson ,Daniel Richardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner Guld i skidstafetten 4 x 10 km herrar 

Av tommy norum - 16 februari 2014 07:00








Ett spel för galleriet visar det sig när det Socialdemokratiska riksdagspartiet lovar reformer som inte våra socialdemokratiskt styrda kommuner klarar av att hålla.


Heltid åt alla var mottot för erbjudna tjänster för nyanställda i alla socialdemokratiska styrda kommunerna. För dyrt visar det sig i Åmål när man som våra kommunpolitiker brottas med den krassa ekonomiska verkligheten runt om i Sveriges glesbygdskommuner.

Frågan är väl om inte Socialdemokraterna i riksdagen har lika dåligt koll på läget runt om i Sverige som våra kommunpolitiker har i sin egen kommun.

Var det inte återställare i kommunalskatten som utlovades av Michael Karlsson (s ) , var det inte fri barnomsorg som utlovades för att locka folk att bo i kommunen, och nu heltid till alla nyanställda som också rann ut i sanden visar det sig.



Så att det Socialdemokratiska partiet på riksnivå med Stefan Löfven anser sig har lösningen på arbetslösheten, skolan, intrigera våra nya Svenskar samtidigt som medborgarna skall få högre ersättning vid sjukdom och arbetslöshet, ordna till så att alla som arbetar skall ha heltid , satsa på infrastrukturen med mångmiljardbelopp och där man lovar att inte höja skattetrycket för normalinkomsttagarna.

Frågan är väl om det inte i mångt och mycket ett spel för galleriet för att locka i väljarna i den Socialdemokratiska fållan.


Micheal Karlsson ( s ) vårt kommunalråd är väl ett bra exempel på vad man lovar före valet och vad man senare klarar av att leverera.

Och allt grundar sig på att man inte varit intresserade av hur kommunen skötts under åren trots man har haft ett oppositionsråd på kommunhuset som skulle leverera sakläget hur det står till . Så att påstå att man inte visste hur läget var i kommunen är helt självförvållat och visar på ett ointresse för det förtroendeuppdrag man fått av medborgarna. Kan man som utomstående rota omkring bland protokoll och ifrågasätta politiska beslut som tas med dåliga underlag i botten,  ta del och intressra sig för ekonomin,  så borde också våra valda i fulmäktige kunna göra detsamma, eller ?


Och därigenom få ett bättre underlag för det man lovar i en valrörelse också håller i verkligheten.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards