Alla inlägg den 3 februari 2014

Av tommy norum - 3 februari 2014 07:00





Carema skandalen som inte var någon skandal utan en otrolig nonchalans från media att inte ta till sig fakta där lösnummerförsäljningen var viktigare än sanningen.

 

Tänk att en media skandal kan ställa till så mycket otyg i vårddebatten. En partskonflikt mellan sjuksköterskor och läkare kan förvandlas till en vänsterkamp mot systemskifte. I boken lögnen om Koppargården kommer det verkligen fram när massmedia utan ordentligt koll  påstår saker om vanvård utan att höra alla parter än mindre att berätta hela sanningen . Den berömda blöjvägningsmyten kanske kommer att avgöra valets utgång när vänster sidan utan minsta skrupler använder osanningar som sanning i debatten. Att sedan så kallade vårdexperter kom till tals med påståenden som att varje chef som beslutar om att man skall väga blöjor borde vara livstidsdiskvalificerad från alla vårdjobb.


 


Konstigt uttalande från en expert när Socialstyrelsen i sina anvisningar hänvisar till är en beprövad praxis i sjukvården och dess utbildning inte för att spara pengar utan för patientens bästa.


Den som fortfarande hävdar att det privata bolaget Carema i sin roll som vårdare skall ha uppträtt oseriöst för att tjäna pengar borde ta del av Cecilia Stenhammars bokLögnen om koppargården där det framgår att hela affären var nog mer en media skandal än en vårdskandal där okritiska kampanjjournalister satte spinn på halvfakta.

Ett förhållande som inte våra politiker på vänsterkanten inte var sena att ta till sig och där man än i dag tar Carema affären som ett exempel på vad privata vårdaktörer kan ta till sig för att snylta på våra skattepengar.


 


Skulle tro att det förekommer betydligt mer av nonchalans mot sitt uppdrag i den kommunala vården där inlåsning,, underbemanning, där man får nattning på eftermiddagarna , där man till och med får ligga död i dagar innan någon regerar, där man har larmfunktioner som inte fungerar på grund av att man inte följer rutinerna på rätt sätt, där man struntar att ta till sig påpekande från socialstyrelsen där väl Åmåls kommun i någon mån kan känna sig skyldiga



 

Hemvårdens personal byts ut så ofta att vårdbrukarna känner sig otrygga. Inte hör man i debatten att många kommuner saknar kompetens för sitt uppdrag och skall särskiljas innan man hittar mer döende i stugorna som man inte har koll på.. Och detta är kommunala driftformer som våra politiker sköter som både är dyrare, där mer resurser läggs på sjukskrivna medarbetare , där de anställda inte trivs på samma sätt som i det privata, där personalen inte anser sig få gehör på förändringar och där det förekommer toppstyrningen där politikerna mer fokuserar sig på att hålla budget än att vårdtagarna får bästa möjliga vård.



Så hör ni vänsterpolitiker tala om vårdskandal i den privata sektorn då skall ni nog ta det med en nypa salt i fortsättningen.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards