Direktlänk till inlägg 3 februari 2011

Måkebergsprojektet börjar att ta form.

Av tommy norum - 3 februari 2011 18:51

Nu börjar skattepengarna rinna till i Måkebergsprojektet med ett avtal som den gamla politiska ledningen  nästan skänker bort marken i Måkeberg och Norra hamnplan och där man också gått med på att bidra med finansiella bidrag med både kontanter och eget arbete för  två miljoner kr till att börja med.

Att ett så intressant projekt som i sin presentation sägs vara  en del av en framtida expansion av  kommunen inte kan stå på egna ben med en egen totalinvestering  gör ju att man bör dra öronen åt sig och frågasätta det hela.


Ingen kan väl tro att de tänkta investerarna har en tanke på kommunens  framtid utan ser detta som vilket affärsprojekt som helst och där den kommunala investeringen i projektet ökar vinstchanserna för  de privata investerarna. 

Projekt som inte kan stå på egna ben i sin finansiering och inte kan betala marknadsmässiga markpriser skall man nog se upp med. Det finns en tendens till att i kommuner med en längre tids negativ utveckling blir uppvaktade av investerare som ser sin chans att komma över billig mark genom att påverka osäkra politiker som saknar egna visioner.

Då kommer de  med förslag där de lockas om en framtid  där en kommunal expansion  blir resultatet.

Tyvärr så sväljer många gånger politikerna förslagen med hull och hår där en medverkan med kommunala medel är en förutsättning för att ro visionerna i hamn.

 

Varför skall inte också företag som har bostäder som sin verksamhet arbeta under samma förutsättningar som andra företagare, utan kommunala bidrag ?   

 
 
Kjell Wester

Kjell Wester

4 februari 2011 16:15

Klarläggande gällande Projekt Måkeberg
Projekt Måkeberg är en angelägen fråga för alla boende i Åmål. All förändring innebär många frågor. Jag välkomnar därför dialog där jag får möjlighet att informera, svara och reda ut frågeställningar kring projektet.

Jag vill göra ett par klarlägganden med anledning av vad du skrivit i gårdagens blogg.

I detaljplanearbetet har Åmåls kommun bidragit med 500.000 kronor, medan insatsen från Måkeberg AB är 2 miljoner kronor. Därutöver bidrar parterna med egen arbetsinsats. För kommunens del handlar det till största delen om det arbete som åligger kommunen vid ett detaljplanearbete.

För tomten har Måkeberg AB betalat marknadsmässigt pris som överensstämmer med taxeringen.

Jag tar gärna emot synpunkter och kommentarer kring Projekt Måkeberg på adress makeberg@amal.se

Vill du läsa mer om projeketet, så hittar du fortlöpande information på vår hemsida, www.makeberg.se

Med vänlig hälsning
Kjell Wester
VD Måkeberg AB

http://makeberg.se

tommy norum

4 februari 2011 18:24

Tack för informationen. Har kanske en annan uppfattning om priset på marken som är baserat på taxeringsvärdet vilket i praktiken sällan speglar värdet på säljobjekten. Tycker att hela projektet är av den digniteten att kommer det till stånd utan några större finnansiella bidrag från kommunen så är det ett lyft för Åmål som helhet. Att jag sen har svårt att se att projektet skulle bidra till en expansion av kommunen i och med att man ökar antal bostäder tycker jag nog är en något naiv inställning till verkligheten. För att få en kommun att expander så fodras det nog företag som kan erbjuda arbetsplatser det är då också nya bostäder efterfrågas sällan tvärt om.

 
Ingen bild

Flanör

5 februari 2011 21:22

Jag känner stor sorg över att det fina rekreationsonmrådet för åmålsborna vid Vänerns strand snart kanske är borta. Här promenerar massor av åmålsbor med sina hundar och andra som bara vill njuta att av naturen och utsikten över Vänern. Här finns en fantastisk möjlighet till naturnära upplevelser kanske som snart är ett minne blott....

 
Ingen bild

Positivist

9 februari 2011 22:22

Vill bara säga att jag har stort förtroende för det arbete som läggs ner vid Måkeberg. Under de trettio år jag bott i Åmål har det bara varit en grusplan och snöupplag. Projektet kommer att stärka Åmåls attraktivitet och blir ett lyft för stadskärnan. Way to Go, Kjell! Lycka till!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards