Alla inlägg den 8 februari 2011

Av tommy norum - 8 februari 2011 15:55


Michael Karlsson ( S ) med den nya alliansen fortsätter att ge tydliga tecken på att vilja få ordning och reda i kommunens affärer.

 Michael vill att samhällsbyggnadsförvaltningen skall få en extern granskning för att få upp alla oklarheter till ytan  genom att lyfta på de stenar som har visat sig dölja  både det ena och andra som som inte stämmer överens med det som finns dokumenterat i bokföringen.

Trots information i flera år så har inte den gamla ledningen velat ta tag i saken utan i stället velat  lägga locket på troligtvis med  kännedom att de kanske har större ansvar i hela härvan än de vill erkänna. Att det har ändrats i rutinerna nu för att slippa denna slapphet i sitt sätt att ta vara på skattebetalarnas intresse är bra . Där trixande mellan konton, inga uppföljningar, inga offerter  mm tydde på en otrolig nonchalans mot den uppgift de var satta att sköta. Men fortfarande finns det eftersläpningar i redovisningen som ger fel signaler till beslutsfattarna.


Vi kan hoppas på att den externa revisionen verkligen tar tag i dessa självklara saker som mer handlar om sunt förnuft som jag med en position utanför verksamheten påpekat i åratal utan att någon reagerat.

Man har inte dragit sig för att ljuga om förhållanden som berör verksamheten både till revisorer, åklagare och mig som kommunmedborgare. 


Ett exempel är nu den nya organisationen med Säffle där  fritidssektorn budgeteras med utgångspunkt från förra årets kostnader. Helt plötsligt så får andra verksamheter ta ansvar för det som egentligen hör till fritid. Vi får hoppas att revisorerna ger politikerna underlag för att rätta till alla misstag i redovisningen och där också medborgarna kan lita på att våra skatter går till det som redovisats för politikerna och oss Åmålsbor.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards