Alla inlägg under maj 2015

Av tommy norum - 28 maj 2015 07:00


Bara att konstatera att Socialdemokraterna med Mona Sahlin har lämnat allt  sunt förnuft åt sidan när man ger de som stridit för Islamska staten gräddfiler för att anpassas i det Svenska samhället. Vore det inte bättre att man tog bort deras medborgarskap och vägrade dem att komma in i Sverige efter deras insatts i för islamska staten ? 


Avgå Stefan Löfvens foto.



Avgå Stefan Löfvens foto.

Av tommy norum - 27 maj 2015 18:59

Nu gäller det att skynda på att njuta av trädgården. Det verkar som om ju äldre man blir ju kortare blir somrarna.



 


 

Trädgårdsdammens 8 Guldfiskar överlevde vintern och verkar må bra


 

2 gamla gaslyktor  inköpta på en loppis med nu inmonterade solcellslampor monterade på det lilla växthuset förgyller trädgården både dag och natt.

 

Bara att börja njuta av Sommaren


Av tommy norum - 27 maj 2015 07:00

Frågan är väl om det inte ligger en del i att det kanske är till största del föräldrarnas fel att skolsystemet med inlärning inte fungerar som det skall .


Har man föräldrar som agerar serviceinrättning utan att lära barnen att ta ansvar i tidig ålder kanske är roten till de skolresultat vi nu ser . En samhällsfråga där man gärna skyller på skolan när det går snett för barnen lärandet . När man skickar barnen till skolan utan att ha lärt dem att ta ansvar och där lärarna blir tvingade att ta på sig rollen som uppfostrare.

Kanske dags för körkort i föräldraskap där blivande föräldrar blir tvingade att lära sig de allra mest elementära kunskaper i barnuppfostran där man lär både barnen och föräldrarna att ta ansvar för sitt handlande och inte överlåta till andra den uppgiften.

Många av de brister som kommit fram i PISA-rapporten inkluderar bland annat brist på respekt av auktoritet, oförmåga att hålla tider, ovilja lära sig saker, att skylla ifrån sitt dåliga resultat på allt annat än sig själv. Det verkar som om föräldrarna kommit alldeles för lätt undan i debatten när det kanske visar sig att det är där vi skall söka lösningen på den allt sämre resultaten i skolan

tn  



”Föräldrar skyller gärna på skolan”

 JESSICA GOW / TT

Foto: JESSICA GOW / TT

”Dagens föräldrar agerar serviceinrättning för sina småbarn. När de börjar skolan så försvinner helt plötsligt serviceinrättningen och barnet ska ta eget ansvar, något den knappt gjort förut. Inte konstigt att det blir problem”, skriver Karin Nilsson.


Många av de brister som kommit fram i PISA-rapporten inkluderar bland annat brist på respekt av auktoritet, oförmåga att hålla tider, ovilja lära sig saker, att skylla ifrån sitt dåliga resultat på allt annat än sig själv.

Är detta attityder som man lär sig i svenska skolan? Nej, detta lär sig barn betydligt tidigare, före förskolan. Enligt mitt förmenande handlar det då om vårt sätt att uppfostra våra barn.

Dagens föräldrar agerar serviceinrättning för sina småbarn. Vill de inte klä på sig, så hjälper vi dem. Vill de ha en kaka, tjatar de tills de får en till (för de vet att det funkar).

Vill de inte sitta still vid matbordet är det okej att de springer runt med maten i handen, ”det viktiga är ju att de får i sig tillräckligt med näring”. Om de har tråkigt är det vi som hjälper dem att starta leken eller skickar iväg dem på aktiviteter.

När de börjar skolan så försvinner helt plötsligt serviceinrättningen och barnet ska ta eget ansvar, något den knappt gjort förut. Inte konstigt att det blir problem!



Klicka på adressen för att ta del av inlägget av Karin Nilsson 


http://www.svt.se/opinion/article2961301.svt

Av tommy norum - 26 maj 2015 07:00


I en av de mörkblåaste kommunerna i Sverige har LO sin stora konferensanläggning . En mastodont anläggning där fackmedlemmarna eller kanske vi skall säga fackpamparna får sin utbildning och där medlemmarna via sina fackavgifter står för notan.   


    

   

Här kan fackets medlemmar blicka ut från matsalen på andra sidan vattnet och njuta av lyxvillorna.   

 

Ni som ser Parneviks på TV där golfspelaren Jesper bjuder in gäster i sitt lyxhus på andra sidan atlanten. Bosse Parnevik pappa till Jesper, en uppskattat imitatör under många år behöver heller inte skämmas över sitt boende i Åkersberga på Österskär på andra sidan vattnet mitt i mot LO:S konferensanläggning .  

    

 


 

        Ett boende som nog många tycker slår sonens villa i Amerika

 

Här är det inga inhyrda arbetare som servar ägaren utan han är sin egen lyckad smed i trädgårdsarbetet vilket nog  uppskattas  av Lo pamparna på andra sidan vattnet.























  

    

Av tommy norum - 25 maj 2015 18:57




Rally för miljonärer kan man väl säga när man ser vilka bilar som deltar. Själv kom jag mitt i rallyt när jag åkte från Stockholm på Söndag eftermiddag på E 18 till Åmål där lyxbilarna hade Oslo som slutmål för dagen.


Tusentals åskådare kantade E 18 hela vägen från Stockholm och där broarna över E18 var fulla med åskådare. Kör man lagligt på motorvägen så blev man titt som tätt omkörd av lyxbilarna i hastigheter som uppskattades till närmare 200 km i timmen stundtals. En intensiv blinkning från långt håll bakifrån när bilarna närmade sig gjorde att man fick var snäll och flytta på sig om man låg i ytterfilen.


tn

 

I princip var all broar mellan Stockholm och när jag lämnade E 18 efter Grums fulla med åskådare som förväntansfullt väntade på lyxbilsrallyt med kändisar som förare.

 

 Robert Betzehag/Rescue Photo


Lyxrallyt drar genom Sverige – och körkorten ryker allt eftersom.

Polisen har bevakning på den internationella tävlingen Gumball 3000 där extrema sport- och lyxbilar kör från Stockholm till Las Vegas.

Vid 13-tiden passerade de Halmstad där Lars-Roland Svensson vid trafikpolisen leder övervakningen.

– I Halland har vi tagit sex fortkörare varav två blev av med körkortet direkt.

Den värste fartsyndaren kom upp i 167 km/h på motorvägen.

– De är väldigt fina bilar detta, de kör inte vårdslöst men en del kör för fort, säger Lars-Roland Svensson.

Tidigare under dagen passerade rallyt Uddevalla där trafikpolis Kent-Owe Johansson rapporterar att fyra tävlingsförare blev av med körkortet.


 

Av tommy norum - 23 maj 2015 07:00

Det här inslaget var med i bloggen 2009 



Det glada 50 talet som man mindes som tonåring .

VM i fotboll med Pelé . Rocken fick sitt fäste med Elvis och Tommy Steele som frontfigurer. Det var då vi flyttade till de nya bostadshusen i det påbörjade miljonprogrammet med toalett och badkar i lägenheten.

Vi började att se på tv och tjejerna såg ut och klädde sig som tjejer och där Birgitte Bardot blev ikon för ett nytt mode och look , det var då man började skaffa sig telefon i hemmen.

Familjerna drömde om att få köpa bil och man gifte sig fortfarande i kyrkan. Man drömde om att köpa eget hus och började åka på charterresor med propellerplan. Det var då man skickade upp den första sputniken i rymden. Man handlade fortfarande över disk i våra affärer. Man drömde om moped när man fyllde 15. Kvinnorna höll sig fortfarande hemma och skötte hushållet med man och barn.

Det var ordning och reda i skolan , man jobbade på lördagar. Det var då man fick se de första reaplanen i luften. Det var då industrin blomstrade och man efterfrågade arbetskraft. Det var då Sverige blev världsmästare i ishockey.

Det var materiella drömmarnas årtionde, drömmar som för de flesta gick i uppfyllelse med tiden. Det var då de amerikanska stjärnorna intog bioduken och där en biljett kostade sjuttiofem öre och en tablettask tjugofem öre. Det var då det började bli en annan umgängesform bland familjerna när TV började finnas i många hushåll. Det var då jeansen kom till Sverige, det var då Koreakriget bröt ut, det var då Stalin dog,Amerika får ny president Dwight David "Ike" Eisenhower. Sverige fick silver i fotbolls-vm

  

....  

.....             ..

.  .   ..



 

  ..

...

....Dwight D. Eisenhower, official Presidential portrait.jpg


                

Det var då jag träffade en söt liten flicka på 12 år, själv var jag tretton , som jag då gav bort min första ring till , inköpt på Arvika marknad för tio kronor, till den som skulle bli min hustru några år senare. Ringen finns fortfarande kvar i familjen.        


VM 1958 FOTBOLL
http://www.svtplay.se/klipp/354563/kurre-hamrins-mal-i-3-1-segern-mot-vasttyskland            ca 1 min 


VM 1957 ishockey  

http://www.svtplay.se/klipp/161186/ishockeyvarldsmastare-1957                         1 min     

Av tommy norum - 22 maj 2015 07:00


De två numera jämnstarka partierna enligt den senaste opinionsmätningen vill gärna skylla på varandra varför inte Sverige kan styras.

Kanske håller vi på att närma oss ett nyval sakta men säkert. Löfven vill på alla sätt försöka splittra upp alliansen för att få fritt fram att föra sin politik. Medan Alliansen numera förstår att det enda sättet att matcha vänsterpolitik är att hålla ihop. Medan man träder om ditten och datten hur Sverige skall regeras så närmar sig Sverigedemokraterna sig med stormsteg och ökar ännu en gång och närmar sig nu de två största partierna där det nu bara skiljer ca 9 % på väljarstödet i opinionsmätningarna till de två .

 Någon analys över de stora svängningarna i stödet och kanske börja anpassa sin politik därefter för att inte helt tappa chansen att skapa framtida regeringsalternativ på sina egna villkor verkar tydligen helt främmande för både Alliansen och det rödgröna blocket.

Men som man bäddar fär man ligga och tar man inte chansen att bädda om så kanske man åker ur sängen fortare än man anar. Frågan är om inte Socialdemokraterna fortfarande befinner sig mentalt i de fornstora dagarna där de kunde mixtra till regeringsduglighet med samarbete med borgliga partier som mer såg till sina medlemmars väl än till Sverige ( Centerpartiet) genom att lova reformer och fördelar. Gudskelov så är inte Centerpartiet lika lättflirtade nu med de nya ledarna.

tn



Löfven har tröttnat på oppositionen: Duger inte


Stefan Löfven ryter till mot oppositionen – och Anna Kinberg Batra skickar tillbaka Löfvens budskap till honom.


Statsminister Stefan Löfven (S) har tröttnat på hur oppositionen utnyttjar sitt övertag i riksdagen för att bakbinda regeringen med så kallade tillkännagivanden. – Det duger inte att bara hålla på med spelet i rikspolitiken, säger han till Dagens Nyheter.


– Jag tycker att det vittnar om en nonchalant syn på Sveriges riksdag och jag skickar tillbaka Stefan Löfvens budskap till honom, säger hon till DN.

– Jag ser inte varför det skulle vara aktuellt att lägga sämre förslag och utgöra stödparti till en svag regering, säger Kinberg Batra.




TV4 Novus väljarbarometer maj 2015: Alliansen större än de rödgröna

I TV4/Novus väljarbarometer för maj får Alliansen större stöd än de Rödgröna samtidigt som Sverigedemokraterna slår nytt rekord.

M                         25,7 (+0,5)
FP                        4,5 (-0,7)
C                          6,7 (+0,8)
KD                       3,5 (-0,2)
S                           25,8 (-1,3)
V                          6,8 (-0,3)
MP                      7,2 (+0,4)
SD                        16,8 (+1,0)
FI                         1,8 (-0,4)
Annat                 1,2 (+0,2)

M+FP+C+KD   40,4 (+0,4)
S+V+MP           39,8 (-1,2)
Övriga                19,8 (+0,8) därav SD 16.8 %

Inga förändringar är statistisk säkerställda jämfört med undersökningen i April. Däremot är Socialdemokraternas nedgång statistiskt säkerställd jämfört med Mars.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards