Alla inlägg den 19 maj 2015

Av tommy norum - 19 maj 2015 07:00


Miljöpolitik på den högre skalan eller ?


Prata om att sila mygg och svälja elefanter. När fritidsbåtägare blir tvingade att ordna till sina båtar till tömningsbara toalettankar för stora investeringsbelopp för att rädda miljön i bland annat Östersjön så kan  kryssningsfartygen fortfarande  tömma ut tonvis med toaavfall utan rening i Östersjön..

 Kryssningsfartygen hotar med att lämna Östersjön som kryssningshav om myndigheterna kräver kostnadsökningar i investeringar för kunna tömma avfallet i land som fritidsbåtägarnas enlig lag måste göra i fortsättningen.

Nu har vi faktiskt en regering där miljöpartiet sitter med . Varför inte förbjuda fartyg som inte har anordningar att tömma sitt avfall i hamnarna komma in i Svenska hamnar. Nu får man se hur viktig miljön är i verkligheten för Miljöpartiet eller om det är det är ekonomiska ställningstagande som tar överhand som i Romsons eget privata sfär där hon struntade i om båten målades med giftfärg eller lät spillvatten från kök gå orenat ut i havet.



 Prata det kan man när man i retoriken inför medborgarna låtsas om sin miljömedvetenhet som sedan i praktiken visar sig inte vara så noga med när det gäller den egna ansvaret för miljön.


Inte första gången språkrören i miljöpartiet har sina egna privata regler hur man skall förhålla sig till miljön. . För några år sedan var miljöpartiet en förespråkare för att skrota bilar med stora utsläpp. Att det fanns språkrör som både körde oskattat och hade bilar som hörde till de mest miljöförstörare i utsläpp det tog man ingen notis om. Så ansvar för miljön den gäller tydligen bara andra och framförallt inte om det drabbar den egna plånboken har det visat sig hos Miljöpartiets språkrör.

 Småbåtsägare det skall sättas åt med stora investeringar för att uppfylla kraven medan de stora miljöbovarna går fria. Som privatperson och båtägare kan man ju undra varför man inte börjar i rätt ända och först ser till att de stora miljöbovarna först tar sitt ansvar innan man ger sig på småfolket som många experter i miljö utsläpp konstaterar är en droppe i havet med de utsläpp som fritidsbåtarna under semestermånaderna står för jämfört med kryssningsfartygen och alla orenade avlopp som spyr ut från andra sidan Östersjön.


För att inte bli anklagad att prata i egen sak så investerade jag redan för trettiofem år sedan anordningar för tömning av toaavfall från min båt . En investering som visad sig onödig under de första tjugofem åren då det överlag i nästan alla fritidshamnar saknats utrustning för ändamålet.

tn


Fem miljoner liter toaavfall från en kryssning.



 TT/SVT


Nu börjar kryssningssäsongen. Fartygen blir större och antalet passagerare blir fler. Rederierna framhåller sitt miljöarbete men många av dem dumpar ändå tonvis med smutsvatten och toalettavfall rakt ut i havet. Följ med på en Östersjö-kryssning!


Klicka för att se inslaget


http://www.svt.se/nyheter/inrikes/fem-miljoner-liter-toaavfall-pa-en-kryssning

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards