Direktlänk till inlägg 22 maj 2015

Håller vi på och närmar oss ett nyval ?

Av tommy norum - 22 maj 2015 07:00


De två numera jämnstarka partierna enligt den senaste opinionsmätningen vill gärna skylla på varandra varför inte Sverige kan styras.

Kanske håller vi på att närma oss ett nyval sakta men säkert. Löfven vill på alla sätt försöka splittra upp alliansen för att få fritt fram att föra sin politik. Medan Alliansen numera förstår att det enda sättet att matcha vänsterpolitik är att hålla ihop. Medan man träder om ditten och datten hur Sverige skall regeras så närmar sig Sverigedemokraterna sig med stormsteg och ökar ännu en gång och närmar sig nu de två största partierna där det nu bara skiljer ca 9 % på väljarstödet i opinionsmätningarna till de två .

 Någon analys över de stora svängningarna i stödet och kanske börja anpassa sin politik därefter för att inte helt tappa chansen att skapa framtida regeringsalternativ på sina egna villkor verkar tydligen helt främmande för både Alliansen och det rödgröna blocket.

Men som man bäddar fär man ligga och tar man inte chansen att bädda om så kanske man åker ur sängen fortare än man anar. Frågan är om inte Socialdemokraterna fortfarande befinner sig mentalt i de fornstora dagarna där de kunde mixtra till regeringsduglighet med samarbete med borgliga partier som mer såg till sina medlemmars väl än till Sverige ( Centerpartiet) genom att lova reformer och fördelar. Gudskelov så är inte Centerpartiet lika lättflirtade nu med de nya ledarna.

tnLöfven har tröttnat på oppositionen: Duger inte


Stefan Löfven ryter till mot oppositionen – och Anna Kinberg Batra skickar tillbaka Löfvens budskap till honom.


Statsminister Stefan Löfven (S) har tröttnat på hur oppositionen utnyttjar sitt övertag i riksdagen för att bakbinda regeringen med så kallade tillkännagivanden. – Det duger inte att bara hålla på med spelet i rikspolitiken, säger han till Dagens Nyheter.


– Jag tycker att det vittnar om en nonchalant syn på Sveriges riksdag och jag skickar tillbaka Stefan Löfvens budskap till honom, säger hon till DN.

– Jag ser inte varför det skulle vara aktuellt att lägga sämre förslag och utgöra stödparti till en svag regering, säger Kinberg Batra.
TV4 Novus väljarbarometer maj 2015: Alliansen större än de rödgröna

I TV4/Novus väljarbarometer för maj får Alliansen större stöd än de Rödgröna samtidigt som Sverigedemokraterna slår nytt rekord.

M                         25,7 (+0,5)
FP                        4,5 (-0,7)
C                          6,7 (+0,8)
KD                       3,5 (-0,2)
S                           25,8 (-1,3)
V                          6,8 (-0,3)
MP                      7,2 (+0,4)
SD                        16,8 (+1,0)
FI                         1,8 (-0,4)
Annat                 1,2 (+0,2)

M+FP+C+KD   40,4 (+0,4)
S+V+MP           39,8 (-1,2)
Övriga                19,8 (+0,8) därav SD 16.8 %

Inga förändringar är statistisk säkerställda jämfört med undersökningen i April. Däremot är Socialdemokraternas nedgång statistiskt säkerställd jämfört med Mars. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 25 juni 17:30


    Är det så att en liten klick har förmågan att styra majoriteten genom att manipulera omgivningen och få dessa att känna en gruppsamhörighet i en viss fråga ? Om man skall tro psykologen Henry Tajfel som har visat i flera experiment att...

Av tommy norum - Söndag 16 juni 17:45

Inre hamnen.  Kungsgatan från söder  Norra Torget med Rådhuset och Svenska Handelsbankens hus.    Båthamnen  Kyrkan    Norra Torget med Rådhuset Stadshotellet. Varnan vid Läroverket Tingshuset. ...

Av tommy norum - Söndag 26 maj 13:05

Paddan        Torslanda   Lisebergsbadet     Liseberg. Vita Gången.     Järntorget     Norra och Södra Hamn. Gripsholm     Hamnen   Fiskehamnen      Drottningtorget ...

Av tommy norum - Fredag 24 maj 17:12

  Stockhom eller Nordens Venedig, Mälardrottningen är namn som förknippas med staden ". Stockholms senaste officiella slogan " Sockholm, the Capital of Scandnavia " instiftades 2005. "Nordens Venedig" är den mest använda av utländska turistagenter,...

Av tommy norum - Måndag 6 maj 14:00

  http://www.youtube.com/watch?v=1NvToqVe4lA       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se