Direktlänk till inlägg 22 maj 2015

Håller vi på och närmar oss ett nyval ?

Av tommy norum - 22 maj 2015 07:00


De två numera jämnstarka partierna enligt den senaste opinionsmätningen vill gärna skylla på varandra varför inte Sverige kan styras.

Kanske håller vi på att närma oss ett nyval sakta men säkert. Löfven vill på alla sätt försöka splittra upp alliansen för att få fritt fram att föra sin politik. Medan Alliansen numera förstår att det enda sättet att matcha vänsterpolitik är att hålla ihop. Medan man träder om ditten och datten hur Sverige skall regeras så närmar sig Sverigedemokraterna sig med stormsteg och ökar ännu en gång och närmar sig nu de två största partierna där det nu bara skiljer ca 9 % på väljarstödet i opinionsmätningarna till de två .

 Någon analys över de stora svängningarna i stödet och kanske börja anpassa sin politik därefter för att inte helt tappa chansen att skapa framtida regeringsalternativ på sina egna villkor verkar tydligen helt främmande för både Alliansen och det rödgröna blocket.

Men som man bäddar fär man ligga och tar man inte chansen att bädda om så kanske man åker ur sängen fortare än man anar. Frågan är om inte Socialdemokraterna fortfarande befinner sig mentalt i de fornstora dagarna där de kunde mixtra till regeringsduglighet med samarbete med borgliga partier som mer såg till sina medlemmars väl än till Sverige ( Centerpartiet) genom att lova reformer och fördelar. Gudskelov så är inte Centerpartiet lika lättflirtade nu med de nya ledarna.

tnLöfven har tröttnat på oppositionen: Duger inte


Stefan Löfven ryter till mot oppositionen – och Anna Kinberg Batra skickar tillbaka Löfvens budskap till honom.


Statsminister Stefan Löfven (S) har tröttnat på hur oppositionen utnyttjar sitt övertag i riksdagen för att bakbinda regeringen med så kallade tillkännagivanden. – Det duger inte att bara hålla på med spelet i rikspolitiken, säger han till Dagens Nyheter.


– Jag tycker att det vittnar om en nonchalant syn på Sveriges riksdag och jag skickar tillbaka Stefan Löfvens budskap till honom, säger hon till DN.

– Jag ser inte varför det skulle vara aktuellt att lägga sämre förslag och utgöra stödparti till en svag regering, säger Kinberg Batra.
TV4 Novus väljarbarometer maj 2015: Alliansen större än de rödgröna

I TV4/Novus väljarbarometer för maj får Alliansen större stöd än de Rödgröna samtidigt som Sverigedemokraterna slår nytt rekord.

M                         25,7 (+0,5)
FP                        4,5 (-0,7)
C                          6,7 (+0,8)
KD                       3,5 (-0,2)
S                           25,8 (-1,3)
V                          6,8 (-0,3)
MP                      7,2 (+0,4)
SD                        16,8 (+1,0)
FI                         1,8 (-0,4)
Annat                 1,2 (+0,2)

M+FP+C+KD   40,4 (+0,4)
S+V+MP           39,8 (-1,2)
Övriga                19,8 (+0,8) därav SD 16.8 %

Inga förändringar är statistisk säkerställda jämfört med undersökningen i April. Däremot är Socialdemokraternas nedgång statistiskt säkerställd jämfört med Mars. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 21 nov 17:20

S: "Klimatpolitik måste överordnas allt annat"   Utrikes. EU kan komma att utlysa "klimatnödläge" nästa vecka, om Europaparlamentet stödjer förslaget. Vad nu den politiska signalen skall ge för avtryck på klimaten kan man fråga sig när Kin...

Av tommy norum - Torsdag 21 nov 10:20

  Ditt meddelande kunde inte skickas på grund av att det innehåller material som andra på Facebook har anmält som olämpligt kom upp när jag försökte dela inlägget. Att sedan inlägget var15 sekunder gammalt kanske ändå man får tankarna till vad medb...

Av tommy norum - Onsdag 20 nov 11:13

Dela gärna inlägget. Är själv förhindrad på grund av blockering  Ulf Kristersson tar bladet från munnen och ber Sverigedemokraterna om ursäkt samtidigt som han kritiserar Socialdemokraternas Stefan Löfven att inte vilja se sambandet mell...

Av tommy norum - Tisdag 19 nov 18:10

Dela gärna vidare det här inlägget är själv blockerad några dagar att dela och skriva på min facebook sida.     Ett parti som gör allt för att inte avslöja sin egen historia, bygger upp hela sin politiska existens  på att misskreditera andras när ...

Av tommy norum - Tisdag 19 nov 13:42

      Man kan inte etnifiera och säga att brottsligheten beror på att man är född på ett visst ställe eller har en viss hudfärg säger Stefan Löfven i sitt försvarstal till DN för fadäsen i Agenda vilket ju tyder på att Stefan Löfven fortf...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se