Alla inlägg under maj 2015

Av tommy norum - 11 maj 2015 07:00

   

Våra politiker vill hellre gömma sig än att se verkligheten i vitögat när det gäller vår flykting och invandringspolitik.

Här har vi tydliga tecken på vad en ohämmad invandring kan ställa till med. Inge vill eller kan ta ansvar för utvecklingen där larmen duggar tätt hur vårt samhälle har förändras tiil det sämre.


Ökad kriminalitet, en ökad segregation, spänningar mellan olika religiösa grupper som ger uttryck i hot och skadegörelse där också uppgörelser med fysiska aktivitet inte är ovanliga. Våra politiker och myndigheter står handfallna inför utvecklingen utan möjlighet att räta upp skutan Sverige på rätt köl.

Det senaste är- barnen som inte finns - där hundratals flyktingbarn driver omkring på Stockholms gator, lever på kriminalitet där många gånger droger är med i bilden. De håller sig borta från sammahällshjälp , man går varken i skolan eller deltar i inslussningen till det Svenska samhället.

Fortfarande så hävdar en majoritet av våra svenska riksdagspolitiker att massivinvandringen är bra för Sverige.

Men att vi har skapat ett utanförskap i en stor del av de nysvenskarna som inte vill eller har förmåga att försöka komma in i det svenska samhället . Skolan där våra kommunpolitiker har en stor skuld klarar inte av att erbjuda en skolgång värd namnet där anpassningen till de förutsättningarna man har när man kommer hit inte alltid ligger i fas med verkligheten.

Och denna dåliga anpassning har pågått i decennier utan att våra politiker reagerar på ett sunt sätt genom att ge de resurser som fodras för att en stor del av våra nyanlända överhuvudtaget skall ha en chans till en värdig skolgång och ett arbete att gå till i framtiden.

Det går inte längre att stoppa in nyinkomna barn i klasserna efter åldern som man gjort i flera år utan efter den kunskap man har när man kommer hit. Något som våra politiker totalt struntat i många kommuner och där vi nu en längre tid sett resultatet av  att 70% klarar inte ett betyg för kunna läsa vidare. Så ni som förespråkar en invandring som inte står i paritet med vad vi klarar av det är väl er vi skall tacka för den utveckling som nu håller på att ske där Sverige håller på att segregeras till  något som vi inte har upplevt förr i Sverige  med alla de problem det för med sig. Men att öppna munnen och påpeka detta utan att bli kallad främlingsfientlig det är fortfarande svårt i Sverige.

tn




”Jag kom till Europa via Italien. Vi var 400 i en fiskebåt från Tripoli”, berättar Saif som blir stoppad av Mikael Lins och Christian Frödén utanför ett garage där narkomaner ofta samlas.

Barnen som inte finns


Flera hundra flyktingbarn och ungdomar lever på Stockholms gator. De begår brott och är själva offer för kriminalitet. Journalisterna Federico Moreno och Katia Wagner har följt de enda två poliser som jobbar med barnen ingen vill ta ansvar för.


Klicka för att ta del av inslaget i SVD


http://www.svd.se/kultur/barnen-som-inte-finns_4550132.svd

Av tommy norum - 10 maj 2015 09:51


 


Bilden tagen utanför Kronolänsman Lindhs villa. Det hus som på senare tid förknippas med Sällskapet Länkarna.

Huset byggdes av Gustav Silvén runt 1875. Lindh ägde huset mellan 1883-1905 och det är under den tiden bilden är tagen av Ludvig Åberg som en beställning av Oskar Wilhelm lindh . 



  Klicka för att ta del av bildspelet

Av tommy norum - 10 maj 2015 07:00




I PD:s synpunkt frodas verkligen okunskapen i vad man skriver om.


 Man förstår att skribenterna använder signaturer för att inte bli avslöjade hur illa ställt det är med kunskapen om både det ena och andra. Signaturen Företagsvänliga kommunen ? avslöjar verkligen hur illa ställ det är med baskunskaperna i det man skriver om. Att kommunen inte vill subventionera hyran till vandrarhemmet eftersom det strider mot kommunallagen det förstår tydligen signaturen. Men sedan när han kommer in på trappstegshyra då är det inte lika bevänt med kunskapen..

Att en trappstegs hyra där hyresperioden är indelad i en lägre hyra den första tiden av hyreskontraktets löptid och där den sista tiden en högre hyra men där slutsumman i löptiden av kontraktet blir en hyra som täcker investering, underhåll och driftkostnaderna i slutändan och därigenom ingen subvention som strider mot kommunallagen det har tydligen skribemten ingen aning om. Så  till signaturens fråga om det inte är en subvention så är svaret nej.

Så att erbjuda en trappstegshyra till vandrarhemmet som signaturen har som lösning löser på inget sätt Vandrarhemmets förmåga att betala en hyra som täcker kommunens kostnader för fastigheten.


Sådan fakta borde man ta reda på innan man tar till pennan och föreslår saker utan en susning om vad man förslår får för konsekvenser.

Förutfattade meningar om både det ena och andra kommer ofta fram i Synpunkt och där undertecknandet ofta sker med signatur . Men att inte vilja stå för det man skriver när man kommer med fejkande påståenden utan den minsta kunskap om vad som gäller det ger inget bra förtroende för vad som skrivs i Synpunkt.

Men frågan vad skribenten tycker om vi skattebetalare skall subventionera gästerna till vandrarhemmet med våra skattemedel den frågan blir obesvarad . Kanske hans förslag till lösning med trappstegshyra, och hans förslag att man med föreningsbidrag med hjälp av en konstförening talar sitt tydliga språk att här är det frågan om ett särintresse som kan gå hur långt som helst för att lura skattebetalarna att betala subventioner via konstlade förslag i stället för att använda våra skattepengar där de gör mest nytta nämligen i våra kärnområden skola vård och omsorg.


Vi har under en massa år subventionerat Stadshotellet , vi har subventionerat Örnäs camping , vi har subventionerat vandrarhemmet med miljoner under årens lopp. Vilket politisk parti i Åmål vill fortsätta med den prioriteringen kan man fråga sig ? 

Förhoppningsvis så är nu Vandrarhemmet den sista verksamhet som har fått subventioner och får i fortsättningen klara sig och  stå på egna ben så att vi kan använda våra skattepengar där de gör mer nytta för oss medborgare. .

Av tommy norum - 9 maj 2015 07:00






Frågan är väl hur länge 64 % av medlemmarna i LO som inte är Socialdemokrater är villiga att hålla dessa under armarna med hundra tals miljoner som i de senaste valrörelserna .



Pengar som tas direkt ur medlemmarnas fickor via fackavgiften. Och som vanligt får man väl säga så är både de fackliga och politiska ledningarna totalt avskärmade från verkligheten utanför Rosenbad. ock LO borgen. Invandringen är den klart största anledningen till att medlemmarna lämnar Socialdemokraterna. Det är inte bara LO ledningen som har svårt att tyda medlemmarnas politiska vilja men där nu Moderaterna verkat vakna och gör nu ett tafatt försök att locka tillbaka en del moderater till fållan genom ett utspel i flyktingfrågan. Det är inte bara Sveriges politiker går i otakt i med medborgarna. Englands politiker på vänstersidan Labour och Liberaldemokraterna gjorde ett katastrofval och fick sig en ordentlig tankeställare när man inte lyssnar på medborgarna där EU frågan och flyktingpolitiken var det som avgjorde att de nästan blev utplånade .



Vi får väl se hur länge våra etablerade partier i Sverige orkar stå emot medborgartrycket där många kräver en förändring i flyktingfrågan.



Men där vi nu kan se ett visst uppvaknande i de största partierna där rädslan att bli totalt överkörda vid nästa val får dem att sakta men säker med små steg närma sig Sverigedemokraterna i olika utspel i förändringar i flyktingpolitiken.


Sent skall syndarna vakna . I England där lyckades inte medborgarna väcka Vänstern i tid vilket resulterade i ett uppvaknade som de sent kommer att glömma.


tn




 

SD ökar kraftigt bland LO-medlemmar


Stödet för Sverigedemokraterna har ökat kraftigt bland LO:s medlemmar sedan riksdagsvalet i höstas. Samtidigt har stödet för Socialdemokraternas bland LO-medlemmarna har haft en likartad utveckling, fast i negativ riktning, enligt en sammanställning som Sifo har gjort utifrån valbarometern.


Siffror från Sifo visar att stödet för Sverigedemokratarna bland LO-medlemmar låg på 26 procent i april. Den här siffran bekräftar en uppåtgående trend från årsskiftet. Under de tre senaste månaderna har Sverigedemokraterna legat över 20 procent bland LO:s medlemmar


Av tommy norum - 8 maj 2015 06:15


 

Jarls kafé  på norra Ågatan 

 

Jarls uteservering vi Åmålsån 



 

Kungsgatan där nu det så kallade EPA huset finns . Vi ser gamla rådhuset längst bort i bild. 

  

Av tommy norum - 7 maj 2015 07:00

Bara att konstatera att de borgliga politiska ledarna har svårt att ta till sig gräsrötternas åsikter om hur man skall förhålla sig till Sverigedemokraterna.

Att man lämnade över regeringsmakten till de rödgröna när man borde veta att i nästan alla frågor med borgliga förtecken skulle man fått SD med sig på tåget.

Men realpolitik det var inget som de borgliga ställde upp på utan här var det till varje pris hålla Sverigedemokraterna borta från makten och då fick heller den egna politiken komma på skam. Att man av väljarna fått förtroende att driva borglig politik i riksdagen det verkar de ansvariga inte bry sig om verkar det som.


Frågan är väl hur länge den taktiken håller när det nu börjar mullra i leden där gräsrötterna ger klara besked i opinionsundersökningar  att det är realpolitik som gäller i fortsättningen.


Vad det rödgröna blockets väljare tycker i sammanhanget är ovidkommande med utgångspunkt från ett borgligt perspektiv. Livrädda politiker på vänsterblocket som förstår att släpps Sverigedemokraterna in i gemenskapen är det kört för vänsterpolitik lång tid framöver. De enda som inte verkar fatta den logiken är tydligen våra borgliga företrädare i riksdagen.

tn





Av tommy norum - 6 maj 2015 07:00



Slutet på 1800 talet

Slutet på 1800 talet


runt år 1920

Runt 1930 talet 



1945
Mellanbron 2002 sista resan med båt
på ån.


 

2015

Av tommy norum - 6 maj 2015 07:00




       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards