Alla inlägg den 13 maj 2015

Av tommy norum - 13 maj 2015 07:00



 

Parhästarna Sune Tholin och Björn Arén fortsätter att spy galla över våra politiker i PD:s Synpunkt när de inte dansar efter deras pipa.


Ack så lång från verkligheten är rubriken i Björn Aréns insändare i Synpunkt där han sedan går hårt åt S politikern Wilhelm Bodmark när i sin roll som förvaltnings ordförande följer de demokratiska beslut som styr hans handlande. Så man ju undra vilken verklighet Björn Arén åsyftar i sitt inlägg. Har vi demokratiska beslut på en detaljplan så gäller denna tills vi får en ändring - det är verkligheten. .Detsamma gäller hur våra uteplatser regleras av politiska beslut.

Konstigt att det bara är Sune Tholin och hans följe som vill gå genvägar runt demokratiskt tagna beslut . Varför ser vi inga politiker som hävdar samma sak i insändarspalterna kan man undra . Eller varför  hör vi inte av de egenföretagare som vill ha egna gräddfiler med subventionerade hyror och vilka är alla dessa företagare som Sune Tholin och andra skribenter hänvisar till i sina inlägg ?


Den som fortfarande tydligen inte tagit åt sig den nya ordningen inom kommunen arbetsätt med ordning och reda i besluten var förövrigt Centerpartisten Callenberg som ville fortsätta i samma spår som gett så tydliga negativa spår för kommunens ekonomi när han förordade att man skall strunta i detaljplanen när det gäller byggnaden vid sjöfartsverket.


Vi har haft nog med den vara i Åmål när Centerpartiet styrde och ställde utan en susning av följderna av deras beslut där Hamnterminalens tillkomst är ett lysande exempel på hur illa ställt det var med kompetensen både bland politiker och tjänstemän och tidningsägare i kommunen som vägrade informera läsarna om sanningen varför det blev som det blev. .

Tuta och kör påhejade av PD:s Sune Tholin där man struntade i både kommunallag sunt förnuft och som det visade sig i slutändan bli en dyr affär för kommunen.


Och att gråta krokodiltårar för  Sjöfartsverkets skull när de som fastighetsägare borde vetat vilka detaljplaner som finns i anslutning till deras verksamhet. Det hade jag ingen aning om det är tydligen kutym i myndigheten Sjöfartsverket , när  man vill gå genvägar runt bestämmelserna som reglerar deras verksamhet. Uppdrag granskning om inte annat klädde av cheftjänstemännen inpå bara kroppen i hur illa de skött helikopteraffären för flera miljarder där man totalt struntade i den arbetsordning som styr vid upphandlingar. Så det verkar som om den kulturen finns inom väggarna på verket.

Så hade ansvariga tjänstemännen för fastigheten i Åmål skött sina arbetsuppgifter på rätt sätt så hade de inlämnat en ändring på detaljplanen för länge sedan för behandling i stället för att försöka ta genvägar. Så frågan är väl hur intresserade är egentligen Sjöfartsverket för att få en ny granne.


Men att skylla på politiker och kommunala tjänstemän när det går snett det är ett bekvämt sätt att slippa ta sitt eget ansvar för situationen. .


Förövrigt en någon underlig undersökande journalistik PD har bedrivit och fortfarande bedriver.

I övriga Sverige där har media  koncentrerat sig att avslöja våra politiker och tjänstemän när de struntar i lagar och förordningar. På tidningshuset PD där har man konsekvent gått in för att mörka besvärande detaljer i hur våra politiker och tjänstemän sköter sitt uppdrag. Här använder man i stället media till att försöka få våra politiker och tjänstemän att inte bry sig om politiskt tagna beslut., ta genvägar där man överlåter åt våra politiker att ta ansvaret om det går snett. .

Jag vill gå så långt att PD:s sätt att driva journalistik är i förlängningen ett hot mot våra demokrati. 


Sluta och läs PD. När inte tidningsägaren NWT vill ta ansvar vad som förmedlas i tidningen får väl läsarna göra detta i fortsättningen genom att sluta läsa tidningen. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards