Alla inlägg under mars 2015

Av tommy norum - 28 mars 2015 15:52

 Åmålsmässan är på väg att bli en publiksuccé.  Skall man med utgångspunkt från den fullbelagda bilparkeringen idag  Lördagen, så förstår man att mässan håller på att slå publikrekord. Lördagens uppslutning av besökare lovar gott för slutresultatet. 

När nu Carl Jan Granqvist träder in på mässan i Rackethallen  på Söndag för att signera och sälja sina böcker kl 12.00 och därefter kl 14.00  kåsera över mat och vin på Karlbergsskolan  så fortsätter nog publikströmmningen även på Söndag kan man hoppas.  Varför inte inte inta sin lunch på mässan nu på Söndag och samtidigt ta del av de 70 utställarna som är representerade i hallen.   



   

       

Utanför så visar Ebbe grävare sina maskiner där besökarna får prova på att  köra. Ett uppskattat inslag i  mässbesöket.


  

Av tommy norum - 27 mars 2015 10:47


ÅMÅLS TENNISKLUBB PRESENTERAR PÅ   



ÅMÅLSMÄSSAN 2015



Carl Jan Granqvist





Signerar och säljer sina böcker på mässan kl 12.00 Söndag           

                                                                                                               och har föredrag på Karlbergsskolan kl 14.00 samma dag. 



Entré till mässan 20 kr


Till föredraget på Karlbergsskolan 100 kr


Biljetter finns på Elkedjans eller TK:s kansli med tel.


  0532-15949


70 utställare och hanverkare på plats


Lördag 28/3  10-16


Söndag 29/3 10-14



Av tommy norum - 27 mars 2015 07:00



TV4/Novus väljarbarometer Mars: Blockskillnaden krymper

I TV4/Novus väljarbarometer för mars minskar blockskillnaden samtidigt som Vänsterpartiet tappar stöd.

Moderaterna24.2%+0.8
Folkpartiet4.9%+0.9
Centerpartiet5.6%-0.3
Kristdemokraterna4.2%-0.4
Socialdemokraterna31.0%+0.1
Vänsterpartiet5.3%-1.7
Miljöpartiet6.5%+0.4
Sverigedemokraterna15.2%+0.2
Feministiskt initiativ2.0%-0.2

Novus Väljarbarometer genomförs på uppdrag av TV4/Nyheterna. Väljarbarometern genomförs varje månad. Målgrupp för undersökningen är svenska väljare.

Novus har för den här mätningen intervjuat 2500 personer per telefon under tiden 23 februari – 22 mars 2015. Andelen osäkra väljare är 6,1 procent.

TV4/Novus väljarbarometer genomförs inom ramen för Novus telefonomnibus. Undersökningen genomförs med hjälp av telefonintervjuer med ett riksrepresentativt urval svenska medborgare 18 år och äldre utan övre åldersgräns. Telefonintervjuerna har genomförts av PFM Research på uppdrag av Novus.

Undersökningen ger svar på frågan hur man skulle rösta om det var val till riksdagen idag.

Resultatet är efterstratifierat på kön, ålder och valt parti i riksdagsvalet 2014. Andel osäkra är de som inte vet vilket parti de skulle rösta på.


Av tommy norum - 27 mars 2015 07:00




 År våra politiker lika hanfallna över flyktingsituationen som kommunalrådet Marie Dahlin (s) i Vänersborg när hon på frågan hur man skall ordna arbete till alla nyanlända ? 


Har man bara fantasi och intar en positiv ställning så finns det arbete att erbjuda säger hon. Man kan t.ex plöja upp åkrar för försörjning och rensa ute i skogen , det finns hur mycket arbete som helts att utföra.

Vem som skall stå för kostnaderna det fanns det inga svar på..

 För att komma tillrätta med bostadsproblemen tog kommunalrådet reportern till ett ombyggnadsprojekt i innerstaden med bostadsrätter och förklarade att bygger vi så här så frigörs lägenheter och villor på andra ställen i kommunen .



Med ett byggprojekt med 20 lägenheter med bostadsrätter skulle vara en del av lösningen på att ordna fram bostäder åt de nyanlända., den analysen av problem var väl lika dålig som när vår förra stadsminister Reinfeldt ( m) flög över Sverige och kunde konstatera är vi får plats med hur många flyktingar som helst i detta avlånga glest bebodda land .


Jag undrar hur många skakar bedrövat på huvudet med en sådan inställning till den pågående invandrarpolitiken.. Det bara att konstatera att våra kommunal och riksdagspolitiker står handfallna inför hur man skall komma tillrätta med situationen.

Att skattehöjningarna står för dörren förstår vi  men att låtsas om som om det har med satsningar på bostadsbyggandet med subventioner som man skall göda byggbolagen med är väl en aning makstarkt. År det inte kostnaderna för invandringen som kostar pengar.  Varför är man inte modig nog att gå ut och tala om att med de ökade kostnaderna på mångmiljard belopp där väl vi nu närmar oss tjugo miljarder fram till 2018 och där kommunernas kostnader inte ligger långt efter. Var tas dessa pengar ifrån ? Undantränger inte dessa kostnader andra behov som samhället står inför ?  Varför inte tala om för medborgarna att skall vi fortsätta med den invandringstakten så måste vi höja skatterna. Är det inte mer ärligt att säga detta i klartext istället för att linda in skattehöjningen som ett led i ett ökat bostadsbyggande och andra åtgärder som är en följd av den oreglerade invandrarpolitik som våra etablerade partierna står för. 

Men när man  målar in sig i ett hörn där man bestämt står för en invandrar och flyktingpolitik som sakta men säkert håller på att gå oss ur händerna och där varje yttring som avviker från den politiken blir främlingsfientlig och där man tar till alla möjliga okvädesord för att markera sin avsky till de krafter som har en mer värklighetssyn över utvecklingen i vårt samhälle.

Blir inte lätt att nu backa och ändra ståndpunkt med den retoriken i bagaget när man förr eller senare blir tvingad att anpassa sig till när medborgarna till slut säger ifrån. .



Krav inom S: Skärpt anhöriginvandring har kommer från en del  kommunalråd runt om i landet.


Har våra socialdemokratiska kommulråd helt plötsligt blivit främlingsfientliga eller har verkligheten kommit i kapp när man nu ser vilka små möjligheter man har att kunna leva upp till det våra riksdagspolitiker och myndigheter kräver för en bra flyktingmottagning ? 



 

.

Av tommy norum - 26 mars 2015 07:00

  Nu är det dags att boka in sig för att höra Carl Jan Granqvists kåseri kl 14 på Söndag   

  

ÅMÅLS TENNISKLUBB PRESENTERAR PÅ   



ÅMÅLSMÄSSAN 2015



Carl Jan Granqvist


kåserar om måltiden och vinet Söndagen 29 mars kl 14 i KARLBERGSKOLAN 


Biljettpris 100 kr

Kansli O532 - 15949


  


Carl Jan Erik Granqvist, född 22 mars  1946  i Örebro . Krögare,vinkännare, TV- profil adjungerad professor i matkonst.


Han har medverkat i flera TV-program efter debuten 1983 i SVT med vinprovningsinslag i underhållningsprogrammet ”Levande livet” tillsammans med Knut-Christian Gröntoft. Bland annat har han varit tävlande i På spåret (tillsammans med Lotta Bromé ), men säsongen 2004–2005 agerade han bisittare till programledaren  Ingvar Oldsberg. Under 2006 medverkade han i reality-tv-serien Carl Jans Änglar .  Han deltog också i 2009 års danstävling Lets Dance  mm mm. .



ÅMÅLSMÄSSAN 2015



Stöd Tennisklubben genom ett besök på Åmålsmässan med 64 montrar nu på Lördag  och Söndag .


Där representeras  en stor de av de företag som har sin verksamhet i ÅMÅL Kommunen har en stor monter där både tjänstemän och politiker kommer att dyka upp för att svara på frågor och visa upp sina olika verksamhetsområden. 


Inträde tjugo kronor går oavkortat till klubbverksamheten. 



Varför inte passa på och inta lunchen i rackethallen på Lördag eller Söndag, BERGA BISTRO  står för lunchserveringen.    

Av tommy norum - 25 mars 2015 07:00






Man slutar aldrig att förundras över PD:s inställning till hur vi skall förhålla oss till hur våra skatter skall användas. Nisse och Anita - vad tycks ? är rubriken på Sune Tholins kolomn i PD.


Han syftar då på att besökarna till bluesen och bokdagarna inte längre kan bo på vandrarhemmet till subventionerade priser där skattebetalarna får lägga till genom att inte kommunen tar ut intäkter i hyror som täcker drift och kapitalkostnaderna fullt ut .


I Sunes värld så är det helt okay att skattebetalarna skall stå för en del av företagarnas kostnader , det kallar han hjälp till småföretagare för att överleva.  Att Tommy Jingfors jagades från kommunen som han påstår i krönikan var av just av det skälet att han inte förstod att skall man drivas privata företag då gäller det att kunnas stå på egna ben och inte låta skattebetalarna vara med och subventionera verksamheten man bedriver.

Tommy Jingfors gick bakom ryggen på politikerna och förhandlade fram hyror som sedan skattebetalarna fick stå för en stor del av investeringskostnaderna .


Det kallar Sune Tholin att hjälpa småföretagen i kommunen.


Vi har ett lysande exempel i Hamnterminalen där Suner Tholin gick ut och lobbade i sin då ägande tidning att Dalbo båtar skulle få behålla det subventionerade hyresavtalet som kostade skattebetalarna minst en halv miljon om året i minskade hyresintäkter.i tjugofem år .

Med motivering att företaget inte klarade högre hyreskostnader. Facit av den lobbningen blev noll men där sedan till Sune Tholins förtret kommunens tjänstemän ordnade till ett nytt hyreskontrakt med en ny hyresgäst som täcker investeringskostnaderna för kommunen och där skattebetalarna gick skadefria ur affären . Helt enligt det fullmäktigebeslut som klart deklarerade att hyresgästerna fullt ut skulle betala investeringen via sina hyreskontrakt 


Att Sune Tholin på alla sätt försökte stoppa den utvecklingen där han klagade på att marknadsföringen av lokalerna inte gick rätt till .

Men som vanligt är han ute i ogjort väder när vi ser hur det lyckade resultatet blev för oss skattebetalare. Det vi kan konstatera att vinnarna blev skattebetalarna där till och med uppgörelsen med Dalbo båtar på 4 miljoner blir en betydligt billigare affär för kommunen än om man som Sune lobbade för behåll det gamla hyreskontraktet med Dalbo båtar.

Kanske Sune Tholin också skulle ta kontakt med våra privata företagare i kommunen som hyr ut till besökare med bed and breakfast utan kommunala bidrag till verksamheten.

Då kanske han får andra utgångspunkter för sina värderingar hur våra skattepengar skall användas. än vad Nisse och Anita tycker i frågan..

Konkurens på lika villkor det är tydligen inget som intresserar Sune Tholin förstår vi av hans kolumner där han gång på gång vill strunta i både kommunallag och där han propagerar för att våra skatter de skall användas för att slå undan benen på de som försöker stå på egna ben utan att få hjälp av skattebetalarna för att överleva .


Med den attityden till sina läsare så skall man nog övervägar att säga upp tidningen och ta in information från andra mer trovärdiga  medier.

Av tommy norum - 25 mars 2015 07:00

KLASSFOTO 1958


   


Kommentera gäna vem är vem . Numera är  de som är med på klassfotot 60 +    

Av tommy norum - 24 mars 2015 07:00



Vi får väl tacka våra naiva rikspolitiker i  S, V , FP, M, KD och C för den uppkomna situationen när man låter flyktingar komma in utan att ge de resurser som fodras för att i någon mån integrera dem i det Svenska samhället. Här har också våra kommunpolitiker i alla de etablerade partier stort ansvar i vart vi är på väg.


De de vill gärna vara med och skapa ett mångkulturellt samhälle men glömmer bort en stor del av de nya medborgarna när man lämnar dem  vind för våg utan tillräckliga resurser får klara sig bäst man vill utan få ordentlig hjälp, där skolan är den viktigaste faktorn för att komma in i gemenskapen.


Prat, prat utan den minsta koll var vi är på väg det är det nu ser vi resultatet av i den flyktingpolitik som lämnat en stor del av de nya medborgarna utan en chans att ta sig in i samhället. Kanske skulle man börja inse att man till slut måste anpassa flyktinströmmen efter vad vi har resurser till för att få en vettig integration



Borde man inte vara lite mer återhållsam i sina kommentarer i fortsättningen när andra politiska riktningar än de etablerade har synpunkter på var vi är på väg utan att behöva bli kallade rasister, främlingsfientliga , nazister. när det påpekas den negativa sidan av den nuvarande flyktingpolitiken.

En underlig situation att de krafter i de etablerade politiska partierna som varnat för främlingsfientlighet, att inte ta åt sig människors lika värde, att stå upp för solidaritet har med den naiva flyktingpolitiken just  själva skapat detta. De har skapat spänningar mellan religioner, de har skapat kriminalitet där dödsskjutningar numera hör till vardagen, de har skapat stora klasskillnader i samhället med social oro med bränder och allmän stök ut i våra invandrartäta områden. Ett segregerat samhälle det är det som skapats med vår nuvarnade invandrarpolitik .


De är på god väg att förstöra det samhället med visioner om  en mångkultur utan att ta  ansvar och ge de resurser som behövs för att nå dit..


De har nu lämnat 2 generationer av invandrare att klara sig själva utan de baskunskaper som behövs, där skolan är den klart viktigaste delen för att ha en chans att få ett framtida arbete.

Det är det vi nu ser resultatet av, de utsatta eller utstötta reagerar för att inte få komma in i det Svenska samhället på justa villkor samtidigt har de som haft Sverige som hemland i generationer börjar tröttna på den uppkomna situationen när man ser resultatet av vad naiva politiker utan att ta till sig sitt ansvar och agera utifrån verkligheten.


Det finns två vägar att gå antingen får politikerna öppna plånboken och anpassa den efter det behov som finns eller så får man anpassa strömmen av nytillkomna till den plånbok man har till förfogande. Att man inte på länge legat i fas med resurser för verkligheten under många år det är det vi nu ser resultatet av ute i samhället.

tn




”Ingen politiker får gömma sig för ansvaret”


 TT


”Det här är en krissituation. Vi kan inte längre blunda och nöja oss med att brotten är gängrelaterade. Gårdagens händelse drabbade till största delen allmänheten, människor som tittade på fotboll. Det är inte acceptabelt”, skriver Jahja Zeqiraj (S).


KLICKA FÖR ATT TA DEL AV INSLAGET


http://www.svt.se/opinion/article2771081.svt

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards