Direktlänk till inlägg 27 mars 2015

Hur länge orkar de etablerade partierna stå emot trycket från medborgarna om en förändring i flyktingpolitiken .?

Av tommy norum - 27 mars 2015 07:00




 År våra politiker lika hanfallna över flyktingsituationen som kommunalrådet Marie Dahlin (s) i Vänersborg när hon på frågan hur man skall ordna arbete till alla nyanlända ? 


Har man bara fantasi och intar en positiv ställning så finns det arbete att erbjuda säger hon. Man kan t.ex plöja upp åkrar för försörjning och rensa ute i skogen , det finns hur mycket arbete som helts att utföra.

Vem som skall stå för kostnaderna det fanns det inga svar på..

 För att komma tillrätta med bostadsproblemen tog kommunalrådet reportern till ett ombyggnadsprojekt i innerstaden med bostadsrätter och förklarade att bygger vi så här så frigörs lägenheter och villor på andra ställen i kommunen .



Med ett byggprojekt med 20 lägenheter med bostadsrätter skulle vara en del av lösningen på att ordna fram bostäder åt de nyanlända., den analysen av problem var väl lika dålig som när vår förra stadsminister Reinfeldt ( m) flög över Sverige och kunde konstatera är vi får plats med hur många flyktingar som helst i detta avlånga glest bebodda land .


Jag undrar hur många skakar bedrövat på huvudet med en sådan inställning till den pågående invandrarpolitiken.. Det bara att konstatera att våra kommunal och riksdagspolitiker står handfallna inför hur man skall komma tillrätta med situationen.

Att skattehöjningarna står för dörren förstår vi  men att låtsas om som om det har med satsningar på bostadsbyggandet med subventioner som man skall göda byggbolagen med är väl en aning makstarkt. År det inte kostnaderna för invandringen som kostar pengar.  Varför är man inte modig nog att gå ut och tala om att med de ökade kostnaderna på mångmiljard belopp där väl vi nu närmar oss tjugo miljarder fram till 2018 och där kommunernas kostnader inte ligger långt efter. Var tas dessa pengar ifrån ? Undantränger inte dessa kostnader andra behov som samhället står inför ?  Varför inte tala om för medborgarna att skall vi fortsätta med den invandringstakten så måste vi höja skatterna. Är det inte mer ärligt att säga detta i klartext istället för att linda in skattehöjningen som ett led i ett ökat bostadsbyggande och andra åtgärder som är en följd av den oreglerade invandrarpolitik som våra etablerade partierna står för. 

Men när man  målar in sig i ett hörn där man bestämt står för en invandrar och flyktingpolitik som sakta men säkert håller på att gå oss ur händerna och där varje yttring som avviker från den politiken blir främlingsfientlig och där man tar till alla möjliga okvädesord för att markera sin avsky till de krafter som har en mer värklighetssyn över utvecklingen i vårt samhälle.

Blir inte lätt att nu backa och ändra ståndpunkt med den retoriken i bagaget när man förr eller senare blir tvingad att anpassa sig till när medborgarna till slut säger ifrån. .



Krav inom S: Skärpt anhöriginvandring har kommer från en del  kommunalråd runt om i landet.


Har våra socialdemokratiska kommulråd helt plötsligt blivit främlingsfientliga eller har verkligheten kommit i kapp när man nu ser vilka små möjligheter man har att kunna leva upp till det våra riksdagspolitiker och myndigheter kräver för en bra flyktingmottagning ? 



 

.

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

27 mars 2015 10:15

Skulle bli djupt förvånad om någon av Åmåls politiker vågar ta ställning i detta känsliga ämne.Som vanligt,det höga taket finns bara inom det slutna rummets väggar.Men verkligheten kräver svar!Har jag fel?

 
Ingen bild

jonathan w

27 mars 2015 12:54

I detta fall handlar det tyvärr enbart om att partierna förlorar mark och "agerar" i ren panik. Många tomma löften i mina ögon..

 
Ingen bild

Åke Olsson

28 mars 2015 08:39

35 folkvalda kommunpolitiker=35 tysta skribenter.Känns bra att inte ha fel!Tänk att inte behöva ha någon åsikt alls,utan bara löpa med "di store pöjkere".Har jag fel igen?

 
ingen

ingen

28 mars 2015 18:27

Vänersborgs komunalråd säger invandrarna ska bruka gjord å röja skog hur fan ska det gå till dom kan ju inte bo var som helst jag undrar om inte komunalrådet ska följa med dom solbrända hemför hon kan inte ha höga qvärdet

http://url

 
Ingen bild

sega råttan

30 mars 2015 21:56

Svar till ingen..Vi skall inte hålla en låg nivå här på forumet och kalla flyktingar för solbrända.. ..ja säger varken bu eller bä när det gäller huruvida det är rätt eller fel att härbärgera ensamkommande flyktingbarn i Ånimskog ..Fröskog eller Åmåls vandrahem.. ..men det en tanke som ofta slår mej ..alla som kommer är ju pojkar ..om än med mustach och skägg så är de i varje fall klassade som minderåriga barn ...men varför sänds inga flickor (eller damer) hit.. ..för det är ju flickorna som verkligen förtrycks i dessa länder.. ..har migrationsverket tappat allt hum om könskvotering.. .. har migrations verket tänkt sej att dessa flyktingpojkar senare skall gifta sej med svenska flickor (eller är det tänkt att de ensamkommande flyktinpojkarna får nöja sej med att sätta på varann i häcken)..för vi kan ju inte ha fler av det ena könet än av det andra..? Personligen så tycker ja det är fegt av unga män som är vuxna nog till att kunna försvara sitt hemland att fly ...samtidigt som de lämnar sina systrar hemma för att bli våldtagna och förnedrade

 
ingen

ingen

31 mars 2015 18:56

till sega råttan vi kan hålla en låg nivå men ska ett komunalråd gå ut med så dumma grejer som plöja röja skog hon borde väl avgå med omederbar verkan det år ju barnslikt
o

http://url

 
Ingen bild

Någon

4 april 2015 02:07

Nej Åke du har rätt.

Varför blir du inte politiker i Kommunen och styr upp! Vore bra för Åmål seriöst. Inte nog med att "barnen" får tak över huvudet. De verkar kräva gratis bilar och busskort också.

Bengtsfors kommun har t.ex upplåtit en större bil som gick i Åmål igår. Reser mycket och ser detta resande, vem betalar ? Hör det till basutbudet.

Hur många 18-åringar i Åmål (barn) kan köra omkring med egen bättre bil och kräva att kommunen betalar? Vet inte om Åmål upplåtit bilar än?

Kom att tänka på markägaren som ville avhysa emigranter. Bilen dom körde stod Migrationsverket för. Det gällde nedskräpning.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards