Alla inlägg den 25 mars 2015

Av tommy norum - 25 mars 2015 07:00






Man slutar aldrig att förundras över PD:s inställning till hur vi skall förhålla oss till hur våra skatter skall användas. Nisse och Anita - vad tycks ? är rubriken på Sune Tholins kolomn i PD.


Han syftar då på att besökarna till bluesen och bokdagarna inte längre kan bo på vandrarhemmet till subventionerade priser där skattebetalarna får lägga till genom att inte kommunen tar ut intäkter i hyror som täcker drift och kapitalkostnaderna fullt ut .


I Sunes värld så är det helt okay att skattebetalarna skall stå för en del av företagarnas kostnader , det kallar han hjälp till småföretagare för att överleva.  Att Tommy Jingfors jagades från kommunen som han påstår i krönikan var av just av det skälet att han inte förstod att skall man drivas privata företag då gäller det att kunnas stå på egna ben och inte låta skattebetalarna vara med och subventionera verksamheten man bedriver.

Tommy Jingfors gick bakom ryggen på politikerna och förhandlade fram hyror som sedan skattebetalarna fick stå för en stor del av investeringskostnaderna .


Det kallar Sune Tholin att hjälpa småföretagen i kommunen.


Vi har ett lysande exempel i Hamnterminalen där Suner Tholin gick ut och lobbade i sin då ägande tidning att Dalbo båtar skulle få behålla det subventionerade hyresavtalet som kostade skattebetalarna minst en halv miljon om året i minskade hyresintäkter.i tjugofem år .

Med motivering att företaget inte klarade högre hyreskostnader. Facit av den lobbningen blev noll men där sedan till Sune Tholins förtret kommunens tjänstemän ordnade till ett nytt hyreskontrakt med en ny hyresgäst som täcker investeringskostnaderna för kommunen och där skattebetalarna gick skadefria ur affären . Helt enligt det fullmäktigebeslut som klart deklarerade att hyresgästerna fullt ut skulle betala investeringen via sina hyreskontrakt 


Att Sune Tholin på alla sätt försökte stoppa den utvecklingen där han klagade på att marknadsföringen av lokalerna inte gick rätt till .

Men som vanligt är han ute i ogjort väder när vi ser hur det lyckade resultatet blev för oss skattebetalare. Det vi kan konstatera att vinnarna blev skattebetalarna där till och med uppgörelsen med Dalbo båtar på 4 miljoner blir en betydligt billigare affär för kommunen än om man som Sune lobbade för behåll det gamla hyreskontraktet med Dalbo båtar.

Kanske Sune Tholin också skulle ta kontakt med våra privata företagare i kommunen som hyr ut till besökare med bed and breakfast utan kommunala bidrag till verksamheten.

Då kanske han får andra utgångspunkter för sina värderingar hur våra skattepengar skall användas. än vad Nisse och Anita tycker i frågan..

Konkurens på lika villkor det är tydligen inget som intresserar Sune Tholin förstår vi av hans kolumner där han gång på gång vill strunta i både kommunallag och där han propagerar för att våra skatter de skall användas för att slå undan benen på de som försöker stå på egna ben utan att få hjälp av skattebetalarna för att överleva .


Med den attityden till sina läsare så skall man nog övervägar att säga upp tidningen och ta in information från andra mer trovärdiga  medier.

Av tommy norum - 25 mars 2015 07:00

KLASSFOTO 1958


   


Kommentera gäna vem är vem . Numera är  de som är med på klassfotot 60 +    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards