Alla inlägg den 11 mars 2015

Av tommy norum - 11 mars 2015 17:53

Veteranligan med tennis på Onsdagar mellan 08-12.030 i  lottade dubbelpar . Om ni spelat tennis på normal amatörnivå och är 60+ så är ni hjärtligt välkomna att med gott humör och lite jävlar anamma och med glimten i ögat ta del av gemenskapen. 


 

Det är med det här gänget och några till ni får svettas med på Onsdagarna

Av tommy norum - 11 mars 2015 07:00

  

Det håller inte längre att stoppa huvudet i sanden i tron att det löser sig


Bara att konstatera att våra förtroende valda  politiker har svårt att fullt inse vad deras uppdrag går ut på.


När vi under flera år lagt ner skattekronor på fritidsanläggningar i investeringar och driftkostnader, så kan vi konstatera att vår infrastruktur den kommunala pulsådern våra vägar håller på att blöda sönder. Ett faktum som hållit på i decennier utan att någon av våra politiker verkar intresserad av utvecklingen. Under Tommy Jingfors tid så lånade man till rena underhållskostnader i vägnätet och använde i stället budgetpengarna till att stötta våra fritidsanläggningar i investeringar och underhåll.


Numera så verkar cirkulationsplatser för att göra våra handlare till freds vara viktigare än att underhålla vägnätet på ett anständigt sätt.


Vi anser oss ha råd med att ta emot fartyget GÖTEBORG, lägga ut miljoner och åter miljoner på att stötta våra klubbar och organisationer med bidrag för sina anställda. Vi anser oss ha råd att anställa centrumutvecklare, ny turistchef och vara med i 3 turistorganisationer. Vi anser oss ha råd att  överför miljoner till investeringar i skidbackar , konstsnö, ishockeyhall, badhus , ridhus mm .



Men vi anser oss inte ha råd att underhålla vårt vägnät på ett anständigt sätt.


Vi ligger väl också efter i underhåll och nyinvesteringar i den övriga infrastrukturen där vatten och avlopp sakta men säkert går mot en undergång om man inte ökar investering och underhållet så det anpassas till behovet . Vi har väl nu fått den tickande bomben i våra pensionsskulder på en acceptabel nivå så att våra nästa generationer slipper att bli tvingade att städa upp efter oss.


Det finns många hål att stoppa i inte bara i vårt vägbestånd

.

Men fortfarande Michael Karlsson ( S ) och övriga politiker som ställt till situationen har vi inte sett några drastiska åtgärder för att i förlängningen klara av våra förpliktelser i framtiden. Fortfarande är det en gå på politik där återbetalningar från försäkringar har hållit ekonomin över vattenytan men där strukturella förändringar för att klara framtiden lyser med sin frånvaro.

Vi har utmaningar i skolan, flyktingfrågan, sjukskrivningar, arbetslösheten, i vård och omsorg där de anställda går på knäna, i infrastrukturen, i våra höga skatter och en alldeles för stor kostym för våra skatteintäkter, vi har ökade kostnader i vårt socialsystem grund av en dålig arbetsmarknad, vi förväntas få högre kostnader i vår flyktingmottagning så de lovade skattesänkningen kommer inom snar framtid bli förbytt i en skattehöjning.


Nu politiker är det dags att krympa kostymen så att den stämmer överens med verkligheten , festen är slut och borde varit slut för länge sedan.


Nu gäller det i fortsättningen att inte springa från sitt ansvar om våra barn och barnbarn fortfarande skall ha en chans kunna bo kvar i Åmål. på vettiga villkor. Vi konsumerar välfärd , våra barn och barnbarn betalar, den politiken får det vara slut på nu.

Kanske på tiden att våra politiker tar sitt ansvar fullt ut och börjar tänka på nästa generation som skall ta över efter oss,


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards