Direktlänk till inlägg 20 juni 2014

Skall vi tillbaka till den ordning som var när Centern regerade i Åmål

Av tommy norum - 20 juni 2014 07:00


 


Näringslivspolitik efterlyses i Åmål skriver  Lennart Hansson FP , Lars Olof Ottosson C, Johan Paulsson M och Harald Hårdstedt KD i PD:s synpunkt .


Måste säga att det är inte mycket man har och komma med i sitt försök att misskreditera Socialdemokraterna där de påstås sakna Näringslivspolitik.


Man skall nog inte kasta sten i glashus när man ser på vilka förslag man lägger fram.


Förändringar i turistenheten föreslår man det är nog någonting som skulle ha gjorts för länge sedan. Men man glömmer att det är de borgliga som har ordnat till den organisation som inte fungerar genom att anställa en turistchef utan erfarenhet av turism och som enda merit att han var medlem i centerpartiet.


En mer aggressiv marknadsföring efterfrågar man. Världens näst bästa stad och Årets Stadskärna utmärkelser som den dåvarande politiska majoriteten med ledning av Centerpartiet slog på stora trumman för att det skulle ge reklam för miljoner och sätter Åmål på kartan. En marknadsföring som blev rena floppen när vi ser hur Åmål har utvecklas sedan dess.

Man kan ju undra hur det står till med kunskapen om offentlig upphandling när man går ut och kräver att upphandlingar skall styras upp där målsättningen måste vara att de lokala företagen andel av upphandlingarna ska öka.

Den ökningen är direkt beroende hur våra lokala företagen lyckas hänga med i anbudsförfarandet, eller menar våra politiker att våra lokala företagare skulle ha en gräddfil där pris och kvalité är av underordnad betydelse utan hemortsadressen är avgörande vem som får jobbet ?


Vi har haft nog av den varan i Åmål där kontakter och där politiker struntade i att ta in anbud.

Där framförallt Centern och folkpartiet  angett tonen hur våra skatter har används under en längre tid utan varken kontroll eller sunt förnuft. Där har lokala företag fått arbeten utan varken offerter eller kontroll om man fått det man beställt.

Där struntade man till och med kommunens egen i fullmäktige antagen arbetsordning hur man skall förfara vid anbud.

Den som bröt mest mot den arbetsordningen det var den gamla samhällsbyggnadsnämnden under ordförandeskap av folkpartisten Olsson. Där fick lokala företag arbeten utan att behöva konkurera, en arbetsordning som troligtvis blev en dyr affär för skattebetalarna i längden.. Är det den ordningen man skall återinföra om man byter politisk ledning i Åmål för att få de lokala företagarna på humör ? .


Kanske är det när man ger lokala företagare miljoner i hyressubventioner som t.ex Dalbo-Båtar affären som ger dåligt resultat i företagarrankningen eller när man skräddarsyr en industrilokal för en företagare som kostade skattebetalarna ca 50 miljoner när företaget fick lämna in. Eller när den nuvarande politiska ledningen med Socialdemokraterna går ut och konkurerar med våra lokala krögare där man stoppar in 600000 kr per år för med våra skattepengar för att driva företag i kommunal regi.


Bara att konstatera att våra politiker famlar omkring i mörkret och sprider budskap vad som bör göras utan en susning om åtgärderna uppfyller de önskemålen man är ute efter och inte den minsta analys av verkligheten och en tillbakablick vad man gjort och inte gjort och ta lärdom av detta. Och våra företagare är inga dumbommar de klarar sig på egen hand utan att våra politiker skall lägga sig i för mycket så det företagarklimat där en bråkdel av våra företag svarade är väl kanske sådana som tror att bor man i kommunen då skall man ha företräde för de arbeten som läggs ut. 

Det finns tjänstemän i kommunen som verkligen fått stått ut med både det ena och andra där skällsord och till och med hot har används för att företagare anser sig ha förtur till arbeten som läggs ut där både ekonomiska och arbetsnedläggelse anföres som skäl. Sådan företag kan vi vara utan i Åmål .


.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Åke Olsson

20 juni 2014 08:57

Kära synpunktsskribenter.Tag nu chansen att lätta på era hjärtan,nu när Tommy har kastat handsken i sin "blogg".Ett medium där många läsare tar del av inläggen och ett antal röster finns att hämta.Om inte känns så känns trovärdigheten avlägsen.

 
Ingen bild

Åke Olsson

24 juni 2014 09:12

Kurt Svensson,centerpartiets förra kommunalråd sänder en vädjan i PD:s Synpunkt,till alla politiska kamrater.Skriv nu och tala om hur vi vill att Åmål skall formas i framtiden och andra åsikter inför valet.En åsikt vilken jag och många andra har saknat under snart fyra år.Följdkostnader för gjorda investeringar bakåt i tiden,oavsett vem som ansvarig för "städobjekten"begränsar dock framtiden.Jag tycker Kurt Svensson borde vara först med förslag om sitt och centerpartiets Åmål.Alla ANDRA tänkande politiker kommer sedan.Kurt gör en solklar analys i sin insändare.VÄLJARNA KAN TÄNKA SJÄLVA!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 20 feb 19:07

  Peter Wolodarski tycker inte om att bli bemött på samma sätt som han bemöter andra.     Tinos inlägg talar väl sitt tydliga språk att de som vill framstå som seriösa journalisterna som tex på DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och många med ...

Av tommy norum - Onsdag 14 feb 07:00


  "Läget är jävligt allvarligt.” Orden är vår egen Baghdad Bob Jerzy Sarneckis, och han syftar på det ökande dödliga våldet och skjutandet i Sverige. Jerzy Sarnecki, professor i allmän kriminologi vid Stockholms universitet, är inte kän...

Av tommy norum - Tisdag 13 feb 07:00

  Åmåls relativa välstånd grundade sig på trähandel, sjöfrakter vid Byälven och i viss mån järnhantering ända fram till 1760 talet. 1777 ödelades de förnämsta bostadskvarteren öster om ån , vilket sammanlagt var ca en tredjedel staden befolkning bo...

Av tommy norum - Fredag 9 feb 07:00

  Åmåls stadssigill från 1643.   Redan på 1200 talet har det visat sig att vid Åmåls åns mynning varit en viktig handelsplats kallad Åmula  backe . Områdets betydelse framgår av den kyrka som uppfördes vid åmynningen troligtvis redan på 1200 t...

Av tommy norum - Onsdag 7 feb 07:00


  Det är den ökade temperaturen som ökar koldioxidhalten i atmosfären inte koldioxiden som ökar temperaturen. Med andra ord: först ändras temperaturen och sedan så anpassar sig mängden koldioxid efter detta. Temperaturen leder vägen och inte tvärto...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se