Alla inlägg den 17 juni 2014

Av tommy norum - 17 juni 2014 07:00


.

Tänk att det skall behövas ett utländskt medieföretag för att diskutera våra tabuer där de svenska media vägra att ta åt sig opinionsyttringar och sakligt kommentera dessa  med utgångspunkt från vad som framförs som t.ex ekonomi, brottslighet, att det är mer som får asyl av andra skäl än skyddsbehov , att vi inte fortfarande efter tjugo år av massiv invandring inte lyckas komma till en lösning med utanförskapet. Att kommunerna tvingas ta invandrare men där Staten ej tar fullt ekonomiskt ansvar under vistelsetiden tills de kommer in på arbetsmarknaden utan lämnar över det problemet till våra kommuner som tvingas göra inskränkningar i kärnverksamheten för att kunna uppfylla kraven som ställs för att skapa ett drägligt liv för de nyanlända..

.Frågor som ställs men sällan får några tillfredställande svar på mer om man öppnar munnen och har åsikter som går stick i stäv etablissemanget då är man invandrarfientlig, rasist och vete gudarna allt som man blir hänförd om man kritiserar vår invandrarpolitik och där tyvärr vår media är väldigt lågmälda i sin granskning. Kanke Danskarna kan hjälpa vår media och leverera också obekväma frågor och svar i fortsättningen.  .


Danskarna ska hjälpa svenskarna att prata om tabuer

En dansk public service-kanal säger att de vill hjälpa svenskarna att prata om tabuämnen.

En dansk public service-kanal säger att de vill hjälpa svenskarna att prata om tabuämnen. Foto: TT

”Svenskarna kan knappt komma till tals annat än på nätet och under pseudonymer”, säger programledaren för det nya radioprogrammet.

Radio24syv är en dansk public service-station som i sommar satsar på att göra radio även för svenska öron, skriver danska Journalisten.

”Stor skillnad på den offentliga debatten”

Samhällsdebattören och historikern Mikael Javling är värd för programmet och säger till Journalisten att debattklimatet i Sverige är väldigt annorlunda i jämförelse med det danska.

– Det är enormt intressant att det är så stor skillnad på den offentliga debatten här och i Sverige. Jes Stein Pedersen blir ju kallad för rasist i svenska medier, säger Mikael Javling och syftar på den kritik som tidningen Politikens litteraturredaktör Stein Pedersen fick motta efter att han skrev en kritisk artikel om den danske poeten Yahya Hassan.

Inleder med att prata om invandring

I åtta-tio avsnitt går Radio24syv igenom vad de anser är svenska tabuämnen. Premiäravsnittet handlar om invandring.

– Det är den största tabun överhuvudtaget, och det är därför vi tar upp det. Vi kommer prata om allt, så som dåliga skolor, parallellsamfund och den rädsla som finns i Sverige för att prata om de här tabuerna, säger Mikael Javling.

Vill hjälpa svenskarna

Mikael Javling som tidigare varit värd för ett historieprogram i samma kanal säger att målet är att hjälpa svenskarna.

– De kan ju nästan inte komma till tals annat än på nätet eller under pseudonym. Vi vill försöka ge dem ett podium dit de ringa och tala om tabuerna vi tar upp, säger han till Journalisten.

Publicerad:16 juni 2014 - 18:19

Uppdaterad:16 juni 2014 - 18:24

Av tommy norum - 17 juni 2014 07:00

Bilderna kommer från Arvika historiska bildarkiv




 

  


Konsum i kvarteret Arken, Arvika. Lastbil med reklam för Cirkelkaffe. Cyklar med reklam för Cirkelkaffe. 23 oktober 1937.
 
 

 

Konsumbuss med kunder, Arvika. 10 januari 1939

 

Konsumbuss, Arvika. 10 oktober 1938 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards