Alla inlägg den 18 juni 2014

Av tommy norum - 18 juni 2014 07:00


 


De lovar och lovar med det blir ingen sa flickan.


Frågan är väl om man inte skall ta Socialdemokraternas lovande hit och dit men som sedan visar sig att man lurat medborgarna med löften som man sedan inte kan hålla. De Socialdemokratiska landsting går nu ut och lovar tidsbegränsade behandling inom Cancervården där man skall få en insatts inom 4 veckor. Inget mål i verksamheten utan här lovar man rakt upp och ner utan en susning om det finns förutsättningar för det man lovat.


Vad läkarna som ändå har den operativa kunskapen vill man helst inte ta till sig, de har nämligen en mer nyanserad bild av verkligheten att utgå ifrån .


Frågan är väl om inte den har samma innehållslösa förutsättningar som när man inför förra valet  S  gick ut och lovade att i Västra Götalandsregionen skall 90% av alla som söker läkare på våra vårdcentraler inte behöva vänta mer än en timme .

Bullskit som vanligt får man väl påstå när man går ut före ett val och lovar saker som man inte har en susning om det går att genomföra.


Resultatet av det lurendrejeriet var att ca 30% av patienterna kommer in inom en timme inte 90% som lovades före förra valet.  Tyvärr så har Socialdemokraterna börjat använda prognoser som underlag för vad man lovar där väl nu den lovade reformen för och komma tillrätta med ungdomsarbetslösheten där man skall ordna till en sysselsättning inom 90 dagar, om det sedan är i skolbänken eller en praktiktjänst eller om man blir stationerad på typ returen som finns här i Åmål ingår i trollandet att få bort arbetslösheten bland ungdomar får vi väl se och analysera vid nästa val om de rödgröna vinner.


De lokala Socialdemokraterna i Åmål är inte ett dugg bättre  eller skall vi säga trovärdiga när man lovar både det ena och andra som man sedan har svårt att fullfölja sina vallöften.


Michal Karlsson gick ut och lovade en återställning till den senaste skattesatsen före förra valet.


Hur det blev med det kan vi nu se när man kommer med vallöften på grund av att man är dåligt pålästa i den ekonomiska situationen trots att man var begåvad med ett kommunalråd på 75% men som var tydligen mer intresserad av andra saker än hur kommunen sköttes ekonomiskt .


 Att man sedan får en trovärdighetskris för våra politiker när man så uppenbart kan lova saker utan ha mer kött på benen, det är det som skapar politikerförakt och är ett hot mot vår demokrati i förlängningen men det berör tydligen inte våra politiker eftersom man fortsätter att slå blå dunster i medborgarna för att ha en chans att bli valda .


Kanske är det nu en tendens att vi väljare börjar se oss om efter alternativ och lämnar mastodonterna M och S om inte annat för att ge dem en knäpp på näsan så de inser att de håller på att bli lite för stöddiga och har svårt att inse att man först främst sitter på ett medborgarmandat inte på ett partimandat där det som är bra för partiet också automatiskt också inte alltid behöver vara bra för medborgarna.  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards