Alla inlägg den 1 juni 2014

Av tommy norum - 1 juni 2014 07:00


 




Rondellerna skall bli permanenta där intryck från näringsliv, fastighetsägare och den egna förvaltningen där hastigheten i centrum sänkts , trafiksäkerheten förbättras, köerna försvunnit och luftkvalitet förbättras säjer Michael Karlsson i fullmäktige.

En subjektiv bedömning som inte kan visa ett enda material att jämföra med. Som vanligt får man väl säga när man tar politiska beslut i Åmåls kommun så har man inga ordentliga underlag att gå till beslut på utan man nöjer sig med våra tjänstemän tycker i frågan utan kunna konkret i mätningar visa hur verkligheten ser ut före och efter införandet av dessa försöksrondeller. 

Skulle våra företagare runt om i Sverige ta beslut på så lösa grunder så skulle Sverige numera ligga verkligen risigt till. Men i en kommun så behöver ingen ta anvar för resultatet utan här är det bara att fortsätta som ingenting har hänt.   


Vänersvik är väl också ett köp som dåligt underbyggt i en utredning vad området skulle användas till ser man nu när man skall stycka av området till en fastighet för bostadsändamål. Här har vi också anledning som kommuninnevånare att ifrågasätta hur man förvaltar våra gemensamma tillgångar, tuta och kör så får vi se vad som händer en vanligt förekommande beslutsgång i Åmål som kostat åmålsborna miljoner i onödiga kostnader och som det verkar inte finns något slut på.


Socialbidragen drar i väg läser vi i PD. Men hur var det nu , skulle man inte med en ny organisation försöka att ordna till den saken när Lundin fick ta över en del av Socialförvaltningens arbetsområde just för att kunna minska socialbidragen i Åmål ? 


Nog har man gjort en ordentlig utredning och analys av den omorganisationen och kommit fram till, vad då kan man fråga sig, eftersom bidragsberoendet fortfarande ökar i oförminskad takt ?


Tänk att kulturen skall få ett eget utskott där de kulturintresserade som känner sig förbigångna i den gemensamma tillväxtutskottet och kanske med egen budget får driva kulturfrågor separerade från alla andra åtagande som kommunen har i fördelandet av våra skatter.

Jag tror nog att politikerna skall vara väldigt försiktiga att ordna utskott hit och dit utanför våra kärnområden som skola , vård och omsorg . I det tillväxtutskott man har så finns det förhoppningsvis en övergripande kontroll över vår ekonomi och möjlighet att styra var våra gemensamma resurser där de bäst behövs.


Är nästa steg att vi skall ha ett idrottsutskott, ett turistutskott , ett evanemangutskott , ett fritidsutskott, ett företagare utskott , ett centrumutskott där handlarna med fastighetsägarna som med en samling politiker får sin egen lilla revir att bevaka ?


Kultur i all ära men jag tror nog inte att de behöver ett eget utskott för att driva sina hjärtefrågor , så viktig är nog inte kulturen i det stora hela utan blir väl mer en inkomstkälla för våra politiker som blivit över att får ett eget utskott att regera över kan man tänka. Det är det nog inte kulturen i en kommun som får den att växa, fast en del tycks tro detta, utan helt andra verksamheter skall nog till för att lyckas i den problematiken.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards