Direktlänk till inlägg 12 mars 2013

Skall satsningar i kultur och fritid fortsätta utan att det finns kapital att tillgå ?

Av tommy norum - 12 mars 2013 12:13



                              Gamla kyrkan skall räddas stor rubrik i PD i dag.




Några pengar att avsätta till ändamålet finns inte i  kulturbudgeten utan här vill Kulturchefen Stefan Jacobson gå förbi sin egen budgeten och låta andra stå för kostnaderna.


Jag tror nog inte att vårt kommunalråd Michael Karlsson så snabbt skall uttala sig i att något måste göras innan han får räkningen på bordet och vem som sen skall betala den. Vi har sett nog av sådan beslut i våra investeringar där man först gått till beslut om investering utan en susning hur det kommer att drabba skattebetalarna i framtiden.

Kommunstyrelsen borde ju nu ha insett med facit i hand vad oövertänkta beslut får för konsekvenser för kommunens ekonomi när särintressen hos våra förtroendevalda varit drivkraften och där  ekonomiska realiteter  helt glömts bort.


Att Åkab kommer in i bilden är positivt då får troligtvis våra förtroendevalda ordentliga ekonomiska kalkyler att ta hänsyn till och i det perspektivet mer kunna avgöra hur man skall prioritera vad våra skatter skall gå till.

Att låta några bokdagar och bluesen under en vecka vara utgångspunkt för en investering som kanske kommer att kosta skattebetalarna flera hundra tusen i kapitalkostnader och underhåll  under året kanske man lite till mans borde fråga sig om det är rätt.


Det betyder att den skattesänkning som var utlovad från socialdemokraterna under förra valrörelsen kommer man längre och längre bort ifrån.  Kompressorer till högheden, avslutning av ridhuset och andra investeringar under den gamla samhällsbyggnadsförvaltningens härjningar, cirkulationsplatser i centrum, avlöna sparkade tjänstemän som kostar skattebetalarna miljoner. 


Att i det läget när vi ser att vård och omsorg behöver spara 11 miljoner  komma med en kulturplats för att tillfredställa en kulturmaffia som inte klarar av att på egna ben i den budget de är tilldelade är nog lite för maffigt att få förståelse för hos medborgarna.


Vi får väl se när räkningen kommer på bordet för vad investeringen kommer att kosta och hur våra politiker prioriterar var våra skatter skall gå till i fortsättningen .  Om inte annat så får våra väljare en ny chans om drygt ett år och ta ställning till vilket parti som på bästa sätt anses förvalta våra gemensamma resurser..        

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards