Direktlänk till inlägg 24 februari 2013

Dalbobåtar på tapeten igen.

Av tommy norum - 24 februari 2013 07:00

Tvisten fortsätter mellan Dalbobåtar och kommunen om vem skall ha vad av hyresintäkterna i den nya hamnterminalen.


Snålskjuts skulle kunna ge rätt till ersättning är rubriken i PD . Hoppet ställer nu Dalbobåtar till en juridikprofessor i tvisten.

Om Åmåls kommun åkt snålskjuts på företagets investeringar så kan Dalbobåtar få ersättning för det påstår han i sin 12 sidiga pålaga som lämnats in till tingsrätten. 


I vanlig ordning vill inte PD informera om de verkliga sakförhållandena utan utgår fortfarande med utgångspunkt från att det hyresavtal som upprättades av kommunstyrelsen och fastställdes av fullmäktige emot det fullmäktigebeslut som klart deklarerade att kommunen skulle få full ersättning i hyresintäkter för sin investering.


Kurt Svensson

Centern med kommunalrådet  Kurt Svensson i spetsen var inte så noga med att följa kommunallagen .    


Då var den dåvarande majoriteten med Centern ändå beredd att ta ett hyreskontrakt som visats inte täcka kommunens investeringskostnader utan innehöll en subvention på närmare en halv miljon om året som skattebetalarna skulle stå för de närmaste 25 åren .



När nu en brand totalförstörde byggnaden, vi fick en ny politisk majoritet som bland annat med lite draghjälp   fått relevant information om det idiotiska att gå emot kommunallagen genom att med nästan en halv miljon om året subventionera en enskild näringsidkare .


Detta var det som gjorde att politikerna i den nya majoriteten satte ner foten och sa ifrån att nu får det vara nog med den kultur som varit vägledande för politiska beslut i Åmål de sista 10 åren under Centerns ledning där ordning och reda, analyser och respekt för tagna beslut i fullmäktige mm helt saknats.


En kultur som förövrigt  PD i sin nyhetsbevakning tyckte var helt på sin plats genom sin totala tystnad om de verkliga förhållandena .  

See full size image

Sune Tholin


Ett ställningstagande  som blev till ilska kommentarer av Pd:s ägare Sune Tholin när han i sin tidning  spydde galla över ett företagsklimat som inte passade in i hans värld hur våra gemensamma resurser skall användas. Han beslöt även att gå ur styrelsen för Dalsland Kanal som en demonstration för att inte politikerna ämnade dansa efter hans pipa som han var van till.  

   

  .  

Den obehöriga vinst som Jan-Erik Lund Dalbo Båtars advokat försöker få till det med hjälp av en juridikprofessor skulle alltså vara skillnaden på den subventionerade hyran som Dalbobåtar fick ta del av och den nya hyran som nätt och jämt täcker Kommunens investeringskostnader  som vi skattebetalare stått för


Att Dalbobåtar fick första tjing på hyreskontraktet efter branden  men avstod från detta utan ville ha fortsatt subvention på en halv miljon om året för att skriva på får väl ses som en girighet utöver det vanliga .

Nu har man en ny hall med  en återuppbyggnadskostnad på ca 28 miljoner, man har hyresintäkter som är baserade på Kommunens investeringskostnad på ca 13 miljoner . En  hyra som med utgångspunkt från återuppbyggnadskostnaden inte ens täcker halva kapitalkostnader för nybygget, men täcker kommunens kapitalkostnader som enligt det fullmäktige beslut som togs skulle vara förutsättningen för investeringen på sin tid.


Så frågan är väl, var ligger den snålskjuts som man hänvisar till genom att få ta ut en “ obehörig vinst “ som Dalbo båtar genom sitt ombud hänvisar till i sin framställan.


Ett intressant spörsmål som Tingsrätten i första hand skall ta ställning till , att från en förlust på ca en halv miljon om året till en hyra som nätt och jämt täcker kommunens investering få tingsrättens förståelse att detta är en obehörig vinst för kommunen. Lycka till får vi väl säja med det utspelet.


Frågan är väl om det var den Svarte Petter som Sune Tholin i PD  försökte skrämma politikerna till lydnad ?

Eller kan vi förvänta oss mer av den varan tro ? .

         

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards