Direktlänk till inlägg 6 september 2012

Vindkraftsutbyggnad för vem ?

Av tommy norum - 6 september 2012 10:35

 


Man slutar aldrig att förvånas över dessa vindkraftanhängares anonyma inlägg i debatten.

Efraim som går i klinch med Dag Blomqvist i dagens PD har då sannerligen inte mycket att tillföra debatten för att man skall  få förtroende för hans ståndpunkt.

Vetenskaps akademins debattinlägg i frågan har han läst  där de tycker att hela utbyggnaden som egentligen inte ger ett dyft till varken miljön eller energin och är ett gigantiskt slöseri  med  miljarder utan att kunna sätta några positiva spår på energiområdet.


Ett falsarium med  fakta och analyser  måste då vara Efraims ståndpunkt av debattinlägget som vetenskapsakademin stod för när han så totalt ignorerar deras slutsats i vindkraftsfrågan.


Nej att diskutera sakfrågorna det har verkligen inte varit Vindkraftsanhängarnas starka sida . Signaturen Efraim är sannerligen inget undantag när han i sitt inlägg till Dag Blomqvist heller lägger fram kärnkraftens och vattenkraftens nackdelar i stället för att försöka bena ut varför Vindkraften skulle på något sätt bidra till vår framtida energiförsörjning.

Vi måste ha en dubbelinvestering i energiproduktion för att hålla vindkraften flytande. När vinden producerar el så stänger vi vattenkraften och ur miljösynpunkt ett nollsummerspel.

Att följderna av en fortsatt utbyggd av vindkraften skulle få   konsekvenser där en utbyggnad  av vattenkraften eller alternativt miljöbovar som gas eller kolkraftverk måste byggas för att kunna matcha produktionsbortfallet  när det slutar blåsa , den slutsatsen som Vetenskapsakademin drar den vill inte Signaturen Efraim låtsas om.


För vi bygger väl ut Vindkraften för att få ett energitillskott i landet eller är det bara för att  ordna inkomster till vindkraftsbolagen och markägarna på elkonsumenternas bekostnad där de får betala miljardbelopp i högre elkostnader ?   Att i en stort sett fossilfri elproduktion som dagens komma dragande med miljövinster i debatten låter ju inte särskilt trovärdigt .


Att kalla Dag Blomqvist brev till kommunen som hot eller utpressning är väl en aning magstarkt.

Kommunen  är vi medborgarna  och i ett demokratiskt samhälle får vi agera med utgångspunkt från

situationen  och med medel som är lagliga göra vår röst hörd .  Jag har svårt att tänka mig att någon åklagare ens skulle besvära sig att utreda om brevet till kommunen är av sådan karaktär . Och vem skulle anse sig utpressad eller hotad av oss medborgare av ett skrivet brev där man hotar med polisanmälan. Det skulle väl uppfattas som en signal att allt inte står rätt till och där en polisutredning kanske skulle bena ut problemet runt tvisten. Om man i det läget en del beslutfattar skulle känna sig hotade för att sanningen kommer upp på bordet det får de sannerligen stå ut med. 


Och varför inte stå för era åsikter med namn ? Skäms ni över era åsikter eller ?         

 
 
ingo

ingo

7 september 2012 21:49

till ifraem du är väl ettsånt stolpskott som tror att vinden blåser jämt tita på verkligheten

http://url

 
Dag Blomqvist

Dag Blomqvist

6 september 2013 23:21

Följande insändare togs inte in i PD. Varför???

"Kingebol vid vägs ände.

Så har vi då kommit till slutet på etapp ett i vår kamp mot kommunalrådet Michael Karlsson (S) och hans politiska agenda att göra om Åmåls kommuns södra del till en enda stor vindkraftspark. Svea Hovrätt ger oss inte prövningstillstånd.

Alla våra skrivelser mot vindkraftsetableringen Kingebol, våra överklaganden, våra uppvaktningar på kommunen, våra möten med politikerna och mejl till dessa och även tjänstemännen, med påpekande om de livsfarliga risker och den förödande inverkan på naturen, livsmiljön för fåglar, djur och människor som vindkraftsverken orsakar sin omgivning har runnit av som vattnet på en gås. Vi har även påpekat vilka lagar som överträds, detta för kommunen, för Länsstyrelsens miljöenhet, Miljöprövningsdelegationen, Mark- och miljödomstolen och Mark- och miljööverdomstolen på Svea Hovrätt. Ingenting har hjälpt. Inga av de lagar vi åberopat har någon instans ens velat beakta, och vissa inte ens kommenterat. Vad vi konstaterar är alltså att svensk lag gäller inte för de som vill bygga vindkraft. Och att de myndigheter vi trodde värnade om medborgarna, om svensk lag och rätt, inte bryr sig det minsta. Det enda dessa instanser, inklusive kommunalrådet Michael Karlsson, har haft i sikte är att bygga vindkraftverk och det till vilket pris som helst.

Att man kört över grannarna till vindkraftsparken Kingebol bekommer dom inte det minsta. Och nu verkar det som om grannarna till vindkraftsparken i Fröskog kommer att få gå samma hemska öde tillmötes. Att man tagit av dem deras i lag skyddade ägande- och bruksrätt av sin egendom ler man bara åt och menar att grannarna liksom får skylla sig själva. De har ju blivit erbjudna att få sina hem utlösta och uppköpta av vindkraftsbolaget. Trots att grannarna inte velat sälja sina hem där de bott hela sina liv och byggt och renoverat sina bostäder för hundratusentals kronor. Att de nu i det närmste bli drivna från gård och grund av snikna bolag, och lika snikna markägare som arrenderat ut sina marker till dessa oärliga bolag, står nu hjärtlösa politiker bara tyst och applåderar åt. Det är skrämmande, omänskligt och skamligt!

I Åmåls kommuns norra del hade man också planerat vindkraftsparker. Men där bor visst en del prominenta, likaväl som pimpinetta, som dessutom arbetat på kommunen men nu tydligen slipper den här belastningen. Bor det inte några dito i Kingebol, eller före detta, som Michael Karlsson (S) behöver ta hänsyn till? Och är det därför som man givit klartecken till dessa hemska etableringar i Kingebol och Fröskog? Nåväl, besluten är nu fattade och överklagandena har nått vägs ände - åtminstone för Kingebols del. Eller har det verkligen gjort det? Kvar återstår vår strävan efter att lag och rätt ska gälla. Så nu tvingas vi gå till EU och anmäla det svenska rättsväsendet inklusive kommunen för att de inte bryr sig om de mänskliga rättigheterna och då heller inte om svensk grundlag, Århuskonventionen tillika Landskapskonventionen.

Vi är nämligen inte döda än, vi medborgare, som bor i Åmåls kommuns södra del. Om inget annat så kommer det att märkas vid det kommande valet.

Dag Blomqvist
Ånimskog"

Kommunalrådet Michael Karlssons uttalade behov av lugn och ro på kommunen blev hans försvar till varför han sa ja till vindkraftsutbyggnaden i Åmåls kommuns södra del. Vad lokalbefolkningen anförde bekom honom inte det minsta. Vad PD skulle vinna på att sväva med i de rödgröna salongerna genom att förtiga rättsväsendets totala kollaps inför de kriminella vindkraftsbolagen är för mig en gåta. Men det kanske kommer en förklaring vad det lider. Men att då acceptera att stå där med skammen rättfärdigar inte rättsövergreppen mot hederliga människor och deras rättmätiga kamp om sin livsmiljö.

http://www.vindbrukdalsland.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards