Alla inlägg den 10 mars 2012

Av tommy norum - 10 mars 2012 19:30


Ljudet i filmen är inte från vindsnurrorna. Vindkraftspark i Dals-Ed .


Vi jasägare måste väsnas mer säger signaturen TB i dagens Synpunkt i PD.


Det finns 2 olika läger i vindkraftsfrågan  där motståndarna till vindkraft mer ser till miljöaspekterna i det synbara perspektivet med ljud  och där man också i sin argumentering  tar med den ekonomiska aspekterna där man belyser subventionernas inverkan på lönsamheten på etableringarna. De hävdar också bestämt att opinioner eller folkviljan skall beaktas när politikerna tar beslut i frågan.


Sedan har vi ja sägarna till vindkraft som i regel utgår från fastighetsägare och vindkraftsbolagen gemensamma drivkraft  “ vinstintresset“ men vill helst föra debatten i riktning med utgångspunkt  från att förnyelsebar energi är viktigt för att framtidens energiproduktion och vill i regel inte ta hänsyn till medborgarnas protester i frågan..


Dagens insändardebattör  TB är en utmärkt exempel på jasägarnas  inställning till medborgarna där man är beredd att ta bort det kommunala självstyret i frågan som Anders Carlgren  ( C ) försökte sig på förra året utan att få gehör av övriga partier i alliansen . Att ta bort det kommunala vetot om kommunpolitikerna  lyssnar för mycket på opinionerna i kommunerna  var utgångspunkten i frågan.


Det Anders Carlgren ( c ) och signaturen  TB säger är att strunta i valresultat där medborgarna i demokratins namn  ger signaler till våra poltiker vilken väg som gäller i fortsättningen..Det är ju precis så som centerpartiet och moderaterna i vår kommun vill föra kommunalpolitik .



Det våra folkvalda kommunalpolitiker skall göra det är att följa direktiven  av andra folkvalda politiker nämligen vår regering och riksdag, säjer TB i sin insändare. Med ett sånt inlägg i vindkraftsdebatten så anar man en viss desperation i  att få gehör  för sin ståndpunkt att vilja fylla kommunen med  stora vindsnurror.


Låt nästa kommunalval  bli det som avgör, en gång för alla, hur vi vill att vår kommun skall se ut i framtiden och där våra valda politiker sen tar till sig resultatet och rättar sig därefter...


   

 Är det så här vi vill att kommunens landsbyggd skall se ut i framtiden. Låt nästa kommunaval en gång för alla avgöra den saken.     

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards