Alla inlägg den 20 mars 2012

Av tommy norum - 20 mars 2012 14:24

  
Det är nog så som Dag Blomkvist säger i sin insändare i PD::S Synpunkt i dag att vindkraftanhängarna har inte mycket att komma med i debatten än att värna om fastighetsägarnas inkomster..

 Dagens inlägg från centerpartisten Emil Radanov  är inte något undantag när han också och  försöker  göra gällande att det är vindkraften som bidragit till  det låga energipriset i år. Att inte vindkraften gav samma utslag i energipriset förra året kanske man då skulle fråga sig.

 Här försöker även Emil Radanov gör en analys över turistnäringens farhågor om framtiden när de befarar en strypning av tillströmningen på grund av en landskapsbild som domineras av mastodontvindkraftverk.  Detta förstår inte Emil Radnov ( c ) för han utgår från sin egen bild  där han i egenskap av trädplanterare  gör analys av  en  naturupplevelse där markerna är för svårtillgängliga för att kunna locka hit turister.

Att sen inte Emil Radanov  har förmågan att se de turister som kommer hit så kanske ett besök hos våra entreprenörer  vore på plats som politiker och där ta del av farhågorna runt  vindkraftsetableringarna runt om i landskapet.

 Kanske då också ta ett snack med någon turist vore på sin plats och förhöra sig varför de överhuvudtaget besöker Dalsand . Kanske är det den orörda naturen som de tusentals  kanotister som besöker oss uppskattar, kanske är det milsvida landskapet  med  tysta orörda skogar och sjöar som lockar.  Hur vore det att som politiker också visa lite intresse för den  näring som växer snabbast enligt alla prognoser och som  många anser vara en av möjligheterna att  få den negativa utvecklingen i landskapet att stanna upp. 


 I Emils och centerpartiets värld där är saknaden av turister på  speciell plats lika med  fritt fram för vindkraftsetablering.  En oförmåga att se  helheten i sin analys för att ta vettiga politiska beslut är förövrigt något som varit vanligt  under hela de mandatperioder som Centern regerat i kommunen.  Ett förhållande som vi dyrt får betala med en dålig ekonomi som nästan saknas motstycke i Sverige.

Att sen inte har lärt sig läxan  utan fortsätter i samma spår  där personliga intressen går före  medborgarnas intresse  att värna om en orörd natur och arbetstillfällen i turism det är nog något som kommer få ändå större  konsekvenser  för centerpartiet i nästa kommunalval..    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards