Direktlänk till inlägg 18 september 2012

Sverigedemokraterna fjärde största partiet i Sverige

Av tommy norum - 18 september 2012 07:00

 


Sverigedemokraterna är nu Sveriges fjärde största parti enligt de opinionsundersökningar som nyss gjorts.


Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet ligger och skvalpar i närheten av 4 % ribban som betyder att det finns risk att de åker ur riksdagen.. Sverige demokraterna är ju det enda parti som tar ställning i invandrarfrågan på  ett bestämt sätt där de menar att fortsatt invandring kommer bli  en dyr affär för  medborgarna på grund av svårigheterna att få in våra invandrare på arbetsmarknaden.


Det argumentet biter inte på våra övriga partier utan man fortsätter i samma spår längre och längre bort från en integration värd namnet av de ökande skarorna som kommer hit där en utanförskap skapar kriminalitet och oroligheter i våra invandrargetton runt våra storstäder.


Inte så konstigt att det finns väljargrupper som väljer SD när de själva anser sig utlämnade av samhället utan både bostad och en säker inkomst men där stora invandrargrupper kan gå i åratal utan arbetet men med en ordnad bostad och  försörjning utan att behöva anstränga sig. Där anhöriga till invandrare förses med pensioner resten av livet utan med en enda krona bidragit till systemet i många fall med  högre ersättning  än våra deltidsarbetare eller de som inte varit ute på arbetsmarknaden.   

Att sen politiska partier  (Socialdemokraterna ) försöker ta poäng i svårigheterna för invandrare att komma in på arbetsmarknaden där man trots en högre sysselsättning i dag heller vill tala om sysselsättningsgraden per definition antal medborgare är lägre på grund av en ökad befolkning där då våra invandrare är en stor bidragande orsak till problemet.


Att försöka få in stora invandrargrupper med en kunskapsnivå som definitivt inte passar in på den svenska arbetsmarknaden är nog inte det lättaste . Det borde ju socialdemokraterna veta  , det är väl bara att se tillbaka hur väl Mona Sahlin som minister lyckades med den bedriften under en tid  med betydligt bättre förutsättningar att få  arbete än nu. 


Vi får väl se hur länge strategin att totalt lämna Sverigedemokraterna från inflytande i politiken står sig.  Vore ju konstigt att i ett demokratiskt samhälle lämna stora grupper utanför ett inflytande som speglar  deras valresultat.  Som politisk intresserad så har jag  för några år sen skrattat om någon på allvar fört fram att  SD skulle få ett politiskt inflytande i Sverigepolitiken. 


Jag tror många med mig får finna sig att få det skrattet  i halsen om inte våra partier börjar inse att det kanske är tid att se över vår invandrarpolitiken annars finns det risk att SD växer över deras huvud, det har ju både Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet nu fått erfara i en prestigekamp som nog inte blir så lätt att smälta .         

  

                    

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

18 september 2012 22:22

Att SD går framåt kan vi ju alla se.

Nu ser jag vissa risker i att SD växer, men också orsakerna till att de gör det. Och ingen borde blunda för fakta.

Den största risken är att man inte kan skilja på sak och person. Den gropen har tydligen de flesta partier ramlat i när de inte kan samarbeta med SD. Men kanske att SD själva har varit med och grävt den gropen?

Istället för att ingå ett samtal med SD så isolerar man dem och försöker frysa ut dem. Varför? Har SD någon del i detta?

Som jag ser det så är det den invandringspolitik som Sverige har bedrivit, och fortfarande bedriver, som är orsaken till det växande invandrarproblemet. Nämligen den att man tillåtit en nästan ohämmad invandring med den snedbelastning ekonomiskt och socialt som nu börjar vältra över lite väl akut åt fel håll.

Problemet är nu inte de personer som invandrar. De är ju som de är, precis som vi svenskar är som vi är. Personerna kan vara hur trevliga som helst, men av olika anledningar pressas för hårt och då misstar sig i sina handlingar som gjuter olja på elden hos de som enbart ser individerna som själva problemet. Vilket de egentligen inte är.

Problemet är den invandringspolitik som bedrivs. Om SD enbart koncentrerar sig på den och inte på personerna som kommer hit, och hittar fel på dem, tror jag att de kan skapa en dialog med de övriga partierna. Men då de övriga partierna, å sin sida, också tycks vara mera inriktade på personerna som kommer hit än på den politik detta medför kan ingen dialog komma tillstånd.

Om man vill ändra på en viss förd invandringspolitik så behöver det inte betyda att man är en som hatar utlänningar. Det kan ju bero på att man först vill se till sina egna barn, sjuka, arbetslösa och gamla så att de får den hjälp och vård de behöver innan våra begränsade skattemiljarder börjar rinna över till att ta hand om utifrån kommande fullständiga främlingar.

Men så länge SD klandrar personerna som kommer hit och de övriga partierna endast ser detta och inte konsekvenserna av sin egen invandrarpolitik, och det den orsakar, kan det inte bli en dialog.

Saken är egentligen väldigt enkel: Om frun i huset har lagat middag till familjen kan inte någon av familjemedlemmarna bjuda in stans hela befolkning, och ytterligare några städers, till den middagen. För det räcker inte maten till. Inte ens köksbordet med enbart sina fyra stolar. Det finns ju inte ens bostäder till våra egna barn som behöver ha någonstans att bo.

Därför anser jag rent krasst att vi måste först och främst se till våra egna barn, sjuka, hemlösa, pensionärer och arbetslösa. Och OM det finns något över, sen vi gjort det, kan vi ju bjuda in ytterligare någon, så länge det vi nu har räcker. Att som man nu gör, när vi inte har varken råd med att ge våra egna barn den utbildning de har laglig rätt till, eller de arbetslösa det arbete de så väl behöver för att kunna försörja sig och sina närmaste, och de sjuke den vård de behöver, och pensionärer den värdiga ålderdom de borde få eller de hemlösa den bostad de så väl behöver så är det horribelt, obarmhärtigt hjärtlöst, ja rent ut fullständigt vansinne, att bjuda in så många tiotusentals ytterligare som miljarderna ska ösas över - vilket givetvis tagits från de våra egna hjälpbehövande.

Jag är ingen rasist eller utlänningshatare. Jag är emot den invandringspolitik som förs. Jag skriver i sakfrågan. Och det gör mig ont att se hur vi struntar i våra egna medan man öppnat de flesta dörrarna för utifrån kommande. Personangreppen på personer får andra syssla med. Jag är heller inte med i SD, så ingen ska kunna klandra mig för det. Men jag är villig att debattera det problem som håller på att växa oss alla över huvudet.

Vänligen
Dag Blomqvist
Ånimskog

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards