Direktlänk till inlägg 17 oktober 2022

Aftonbladet fortsätter med sitt kärringskvaller även efter valet.

Av tommy norum - Måndag 17 okt 10:17 

Är det inte det ena så blir det snart det andra. Tänk att i Ledare efter Ledare så ägnade sig Aftonbladet en stor del i valrörelsen med kärringskvaller och personliga påhopp där spekulationer om bristerna hos partiledare och partier får större rubriker än vilken politik som erbjuds. Sverigedemokraterna har som vanligt varit i centrum för spekulationerna.

Anders Lindberg på Aftonbladet passar mer in som reporter på Hänt i Veckan än som ledarskribent på en kvällstidning.. Nu fortsätter han att spyr galla över Ulf Kristersson för att det tog för lång tid att ordna till ett regeringsunderlag.

Ulf Kristersson kan inte fatta beslut och få saker ur händerna skriver Anders Lindberg. De senaste veckorna obeslutsamhet var alltså inget olycksfall i arbetet utan ett karaktärsdrag hos Ulf Kristersson att vänta på bättre tider.

Vi kan i alla fall konstatera att det tog Ulf Kristersson betydligt kortare tid att ordna till ett regeringsunderlag som har en majoritet bakom sig i riksdagen.
Det var mer än det Stefan Löfven lyckades med trots stora ansträngningar- inte minst i att försöka skrämma lättledda partiledare att ta avstånd från SD - något som visade sig bli en kostsam historia för de mest hängivna beundrarna för den taktiken i att det skall vara värderingar kryddat med kärringskvaller om ditten och datten och inte valresultaten som skall avgöra vilket inflytande man skall ha i Svensk politik.

En demokratisk rättighet kan man tycka och som också flera partiledare gav uttryck för i valrörelsen- något som också gick hem hos en majoritet av väljare.

Sverigedemokraterna är en högerradikal och utomparlamentarisk rörelse med en ledarprincip bygd på Jimmie Åkesson själv. Spekulationer och kärringskvaller i vanlig ordning när Aftonbladet står för skriverierna i sina analyser, De är lika dålig som tidningen bedrivit om alla negativa konsekvenser som dykt upp efter den naiva invandringen som sjuklövern på sin tid stod bakom med alla partier utom SD.

Negativa konsekvenser som har ökat under de senaste 8 åren vi har haft en S-regering. Kanske Aftonbladet skulle ägna mer tid att analysera varför det blev dom det blev -Facit finns ju där konsekvenserna hamnade långt i från de vallöften man levererade. -

Själv tror jag mig veta att det är Sverigedemokraternas politik- främst då motståndet av den naiva migration och flyktingpolitik som bedrivits i det här landet alldeles för länge.
Någon personkult över Jimmie Åkesson som driver väljarna att rösta på SD- det är nog som så mycket annat som rör sig i Anders Lindberg huvud ett hjärnspöke där Jimmie Åkesson virvlar omkring och ställer till det.
.
Anders Lindberg fortsätter i samma anda när han försöker analysera Ulf Kristerssons blivande problem med SD:s ickedemokratiska inslagen i Sverigedemokraternas partikultur där både nazistiska grupper, vurmen för Vladimir Putin och för den Ungerska diktaturen.
En analys med en massa hjärnspöken inblandade men som tydligen inte delas av de tre partiledarna i den kommande regeringen.

Nog på tiden att Aftonbladets börjar inse att det går inte hem i stugorna längre med den hetspropagandan man bedriver mot Sveriges näst största parti.
Vi kan konstatera att SD politik vinner terräng hos allt fler- politiska partier tvingas anpassa sig om man inte helt skall försvinna från det politiska arenan.


tn

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 24 nov 12:02


    De rödgröna är ju oeniga om allt (expressen.se)   Bara att konstatera att tomma tunnor skramlar mest. Medborgarna skall nog känna sig lyckliga över valresultatet och vad som kom ut av Tidöavtalet. När vi nu får ta del av oppositionspart...

Av tommy norum - Onsdag 23 nov 14:09

          Nog finn det ett och annat att ta tag i för den nya regeringen när det gäller asylmottagandet. Bestämmelser som den nuvarande regerings konstellationen plus Centerpartiet införde under namnet Alliansen år 2008. Tex om man sökt asy...

Av tommy norum - Måndag 31 okt 15:18


  Man kan undra vad som rör sig i huvudet på våra självutnämnda Mullor som sitter och granskar vilka som skall bjudas in till Nobelfesten. Tydligt är väl att Irans politiska lednings dödande av försvarslösa kvinnor som protesterar f...

Av tommy norum - Onsdag 26 okt 13:56


    Dagens riksdagsdebatt klargjorde väl att den nya oppositionen med Magdalena Andersson s i spetsen hade en tydlig strategi - för det första försöka marginalisera den nya regeringens statsminister Ulf Kristersson...

Av tommy norum - Onsdag 19 okt 13:24


  Nog luktar det dålig förlorare när den Socialdemokratiska avgående  statsministern Magdalena Anderson gick ut i media innan Kristersson en blivit tillsatt att han brutit sitt vallöfte i att redan 1 nov skulle kompen...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se