Direktlänk till inlägg 19 januari 2017

Moderaterna kommer att börja föra samtal med Sverigedemokraterna.

Av tommy norum - 19 januari 2017 12:12






Moderaterna är det första partiet i Alliansen som tar steget i att föra samtal med SD för att lägga grunden för ett regeringsskifte.

 

 

Kinberg Batra vänder vinden efter kappan ännu en gång. Vill fälla regeringen med stöd av SD



 

Tänk att det har tagit så lång tid för moderaterna att förstå för skall man få till ett regeringsskifte så måste man börja bjuda in Sverigedemokraterna i det politiska samtalet. Det är nog många borgliga väljare som väntat på det beskedet och som man med lite sunt förnuft i bagaget förstått att det är en förutsättning för att kunna fälla  S regeringen i framtiden. Men med en opinionsställning där moderaterna tappar mark både till SD och Centern så måste nu Kindberg Batra visa handlingskraft och börjar nu kratta manegen som en förberedelse att med hjälp av de övriga alliansbröderna ta över efter Stefan Löfven.  

 

Vad Centern och Liberalerna och Kristdemokraterna har för funderingar om detta har Batra ingen aning om.  Men att låsa fast sig i ett parlamentariskt läge där ingen har en chans till få till en duglig regering borde väl i det närmaste vara rena politiska självmordet på sikt om man menar allvaret att vilja före en borglig politik i fortsättningen.  Men att vilja bryta vänsterblockets farliga ekonomiska väg med skattehöjningar som slår hårt mot landsbygden, nya skatter som lamslår arbetsmarknaden mm som Alliansen går ut och argumenterar mot vänsterregeringen blir inte lätt att förklara för väljarna om låter detta fortgå utan att försöka få stopp på den politiken . Det ser väl ur en gräsrotsnivås perspektiv som rena dårskapen om man menar allvar med att man vill förändra och komma bort från den skadliga vänsterpolitiken. .

 

Men att inte vilja prata med SD som i den senaste opinionsmätningen är det näst största partiet med risk att den farliga ekonomiska politiken för Sverige kommer att fortgå är inte bara dumt utan kommer troligtvis också att innebära stora förflyttningar av väljarstödet i Alliansblocket. Så frågan som många borgliga väljare kommer att ställa sig om det inte är värt att börja inledande samtal med SD som skulle kunna sätta stopp för den rödgröna regeringsmakten skadliga politik.

 

Tydligt är väl att Centern med Annie Lööf sätter ner klackarna i en presskonferens och menar på att några samtal med SD är inte aktuellt och hon är inte beredd att fälla den rödgröna regeringen med en gemensam budget före valet 2018.  Det här utspelet från moderaterna blev väl nästan en krigshandling mot Socialdemokraterna som nu på alla sätt kommer att försöka sätta stopp på ett samarbete med SD eftersom det kommer att lämna Socialdemokraterna offside i politiken lång tid framöver.  Så nu kan vi förvänta oss nazistprägel, främlingsfientlighet och andra destruktiva uttalande för att på alla sätt försöka sätta stopp för SD att få ett politiskt inflytande som ett led i att rädda sitt eget skinn för lång tid framöver.

 

Tydligt är väl att centern och liberalerna inte riktigt har tagit till sig det Parlamendiska läget i riksdagen och fortsätter att agera i tron att man kan få majoritet i riksdagen valet 2018.  M och KD är beredda att fälla regeringen redan i höst med en gemensam budget med ett passivt stöd av SD.

 

Men det kanske har det goda med sig att Alliansen slutar att dra tillbaka förslag till riksdagen om det finns risk för att förslagen går igenom med hjälp av SD.  Politisk omognad på gränsen till idioti med en sådan inställning till sina uppdrag i riksdagen som man måste  sätta stopp för om inte förtroendet för våra politiker totalt skall rasa till botten.

 

 

 

tn











 
 
Ingen bild

Krister

19 januari 2017 13:31

Då är alltså Sverigedemokraterna ett högerparti? Det är viktigt för mig som arbetare att veta i löne- och arbetsmiljöpolitiskt hänseende.

 
inget kan

inget kan

19 januari 2017 17:04

det är nog bra att veta komunal å metall är värkligen löne å miljöberoend om mp åkte ur riksdan så blide det bra alla fackföreningar är ett jävla skämt dom i toppen tänker på sig själva det svårt säga emot detta

http://url

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

19 januari 2017 21:31

Svar till Krister:
"Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn, som betraktar värdekonservatism och upprätthållandet av en solidarisk välfärdsmodell som de viktigaste verktygen i byggandet av det goda samhället.

Partiet bildades 1988 med det övergripande målet att formera en demokratisk, politisk rörelse som skulle slå vakt om den gemensamma nationella identitet som utgjort grunden för framväxten av välfärdsstaten och vårt lands fredliga och demokratiska utveckling. Sverigedemokraterna eftersträvar ett försiktigt framåtskridande som baseras på varsamhet, eftertanke och långsiktigt ansvarstagande.

Partiets ambition är att kombinera de bästa elementen från de traditionella höger- och vänsterideologierna.

Vi bejakar lag och ordning, gemensamhetsskapande traditioner, samhällsbärande institutioner och bevisat välfungerande naturliga gemenskaper i form av familjen och nationen.

Vi eftersträvar ett demokratiskt, jämställt och miljövänligt samhälle där alla medborgare skyddas av, och är lika inför, lagen. Ett samhälle där alla medborgare också garanteras en hög grundläggande nivå av ekonomisk och social trygghet.

Vi inser att vi i likhet med alla andra människor har ofrånkomliga fel och brister och tror därför inte att ett perfekt, utopiskt samhälle är möjligt att uppnå. Genom att basera vår politik på ovan nämnda strävanden och genom att kombinera frihet och trygghet, individualism och gemenskap, hoppas vi dock kunna återskapa ett folkhem som i så hög grad som möjligt är präglat av trygghet, välstånd, demokrati och en stark inre solidaritet.

Detta är den övergripande målsättningen med partiets verksamhet."
Citat ur SDs partistadgar.

Vänligen
Dag Blomqvist
Gruppledare för Sverigedemokraternas arbetsgrupp i Åmål
070-508 61 66

.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards