Direktlänk till inlägg 23 maj 2016

Hur tänker sig våra Åmåls politiker klara av integrationen av de nyanlända utan en fungerande arbetsmarknad ?

Av tommy norum - 23 maj 2016 08:15


Hur skall våra småkommuner runt om i Sverige ha en chans att integrera våra nyanlända i en  obefintlig arbetsmarknad ? .


Det är väl här vi befunnit oss de senaste tjugo åren i politikernas strävan att ordna arbetstillfällen till de nyanlända.


Vad har våra kommunpolitiker i Åmål för realistiskt plan för att kunna integrera våra nyanlända till ett värdigt liv i Sverige ?

 

Inga arbetstillfällen att erbjuda, vi vet att nyanlända utan relevant utbildning bara 50% har ett arbete att gå till efter 40 år i Sverige. Vi vet att det är bara 50 % av de som kommer hit har ett arbete att gå till efter 8 år i Sverige och då är det bara 25 % som har ett heltidsarbete. Vi har redan en ansträngd bostadsmarknad där det behövs tillskott. Men vem skall betala hyran om man inte har ett arbete att gå till? 

 


Vi har stora sociala kostnader att vänta oss i en hopplös arbetsmarknad med en av Vä: Götalands högsta arbetslöshetssiffror i decennier. Vi har en skolsituation där våra politiker har svårt att bestämma sig hur framtiden ser ut. Blir de invandrare som kommit hit kvar med sina familjer eller tar man sitt pick och pack och lämnar kommunen för att söka arbete på annan ort.

 

Det finns nu statistiska underlag för att invandrarna är ingen kassako som en del försöker inbilla medborgarna utan blir en stor kostnad både för stat och kommuner lång tid framöver i det arbetsmarknadsläge som råder där framförallt kvinnorna hamnar utanför arbetsmarknaden och de män som kommer hit utan utbildning i ryggen. Vi har ekonomiska åtagande i  Åmål  där infrastrukturen  fortfarande släpar efter, i skolor, i sjukskrivningar i vårdsektorn där medarbetarna går på knäna fortfarande, skolorna drar in på vikarier många gånger vid sjukdom där det i ställer erbjuds lärarlösa lektioner till eleverna i brist på resurser. Vi fick en skattehöjning som skulle gå till skola, vård och omsorg men som visat sig också gått till inköp av restaurangbyggnader, en satsning på ett kulturcentrum och båttrafik och rondeller men fortfarande så har man inte löst det där med ökade resurser till vårdsektorn för att minska sjukskrivningarna. Var det inte dit skattehöjningen skulle gå ?


 

 

Vi har börjat skönja en social oro i vår lilla kommun med bråk både i allmänna platser och i våra offentliga byggnader. Vi ser att oron sprider sig ute bland invånarna när vi läser om våldtäkter på skolan, stora gängbråk, och en ökad inbrottsvåg över Sverige. I Åmål blev invandrarbarn ertappade att befinna sig i en av våra idrottshallar utan lov så även där har man nu fått ändrat rutinerna för tillträde till som försvårar tillträdet för allmänheten.. . 

 


Kanske skulle våra politiker och tjänstemän lägga ner mer krut på förbyggande åtgärder som är relaterade till Åmål som varit en av de största mottagarna per invånare i Sverige av ensamkommande barn. Vi har ett gigantiska åtagande framför oss både kostnadsmässigt och rent praktiskt för att integrera de nyinkomna till det Svenska samhället och för att inte öka den sociala oron för oss medborgare. Att det redan satt sina spår med incidenser i kommunen svallar väl om att de ansvariga inte riktigt tagit sitt uppdrag på allvar. 

 

Varför inte börja med en så enkel sak att informera både Svenskar och invandrare vilken cykelkultur som man förväntas följa i trafiken både när det gäller skyddshjälm och var man skall framföra sina cyklar innan något allvarligt händer. Ett påpekande som framförts både i insändare och i sociala medel utan att våra politiker verkar bry sig. Också Svenska seder och bruk där framförallt förhållandet mellan män och kvinnor borde vara det första man gör en ordentlig information om i skolorna för de nyanlända och att skolpersonalen är observanta vad som sker runt de nyanlända ungdomarna i lokalerna utan rädsla att för den skull bli anklagad för främlingsfientlighet eller andra konstiga uttryck..


Man vill heller tala om Seaside och kultur, hur vår plantage skall se ut med pressen . Men det andra då det som kommer att påverka Åmål i all framtid det verkar som då återgår man sin trogna politik tuta och kör så får vi se vad som händer. En politik som varit så skadligt för kommunens ekonomi och som våra medborgare dyrt får betala med en kommunalskatt som ligger i toppen på skalan av Sveriges kommuner. Att sedan det finns medborgare som tycker att sådan information som jag delger här är både främlingsfientlig och ovärdig det får jag tåla.


Not:

   Varför inte patrullerande ordningsvakter på kvällarna finansierade med de pengar som Åmål  får för sina åtagande i  för den ökade invandringen till kommunen innan de försvinner i andra projekt som inte har ett dugg med mottagandet att göra . Allt för att Åmåls medborgare skall känna sig trygga i sin Kommun. Det är faktiskt i den positionen ni är valda i ert förtroendeuppdrag.           tn              

 
ANNONS
 
Ingen bild

UllaBella

23 maj 2016 11:53

Riktigt bra inlägg, tona dock ner detta med "cykel-problemet" - det är en bisak i sammanhanget.

 
Ingen bild

Åke Olsson

23 maj 2016 13:24

Den eftersökta planen hur politiker hade tänkt sig att lösa framtidens problem med invandringen och för alla andra innevånare i Åmåls kommun får vänta på sitt svar.Enkelt svar är.Den finns inte!Just nu löses budgetproblemet med tilldelade medel från staten.Men när detta upphör.Vad sker då?

 
Ingen bild

P.Enning

24 maj 2016 20:12

Vad är det för trams av någon att klaga på Balderkliniken .!? ..är väl bara för att det är en privat verksamhet som fungerar..som kollektivester klagar.. ..vänta bara tills ni själva behöver akut sjukvård efter kl 16 för bättre service ..vänlig personal och så skickliga läkare har ja tidigare aldrig fått hjälp utav.. ..så stå på dej bara Stein ..du driver den viktigaste instansen i Åmål ..och väldigt många är mycket tacksamma för det

 
Ingen bild

Bekymrad

24 maj 2016 20:13

Bra att du skriver om detta tn. Det är fakta om Åmål som är skrämmande. Nu får man inte höra så mycket om den där filmen "Fucking Åmål" utan Åmål har väl tagit emot många asylsökande? Vart tog småstadsidyllen vägen?
Våldtäktsanmälan på Kristinebergskolan borde vara ett prioriterat ärende när det gäller barn. Vet att föräldrar fått infobrev långt efter händelsen. Men det skulle skickas direkt. Skulle inte vilja vara den läraren som blev informerad och sen inte fick ge info till föräldrarna. Kanske inte skrivs veckobrev på högstadiet.

 
Ingen bild

R.K

25 maj 2016 18:39

Svar till bekymrad.. ..inte lätt för den stackars läraren ..själv fick ja år 2006 sparken av Åmåls kommun för ja gick till polisen och bad dem utreda ett misstänkt barnövergrepp på min arbetsplats ...att även det utsatta barnet gjorde polisanmälan förhindrade inte saken ..antagligen skulle läraren drabbas av samma sak.. ..i detta samhälle betyder den lilla människan inte ett dugg ..är du obekväm och inte vill tiga ihjäl sånt som är obekvämt så får du gå..

 
Ingen bild

Till R.K

1 juni 2016 17:46

Ja kommunens personalpolitik är under all kritik, det är allmänt känt. Skolledningen/läraren kan ha begått tjänstefel. Anmälan enl. Socialtj.lag och info till föräldrar som själva får avgöra om barnen ska hållas hemma. Förövarna går väl kvar på skolan. Nån som vet?
"utsättande av fara för annan" borde vara tatuerat i minnet på berörda.

 
inget kan

inget kan

2 juni 2016 19:56

läste idag politiker är till för att lösa problem det är ju inte svårt dom lägger ju ner allt vi har politiker har dom aldrig funderat på å avgå

http://url

 
Ingen bild

till U-B sekreterare

3 juni 2016 02:03

Bra inlägg, håller med. Nej cykelproblemet ska inte tonas ner tvärtom. Har du sett någon som blivit påkörd och skadad eller hört om? Det är inte trehjulingar för småbarn vi talar om. Tona upp om kraftig ökning av cykelstölder också. Vågar inte ställa cykeln på stan längre.

 
Ingen bild

ang.Kristinebergsskolan

7 juni 2016 22:12

Varför går det 17-åringar på högstadiet i Åmål? 15 max 16 år är man i 9.an Annars går man på gymnasiet! Så gamla kan förövarna vara (anmäld våldtäkt). Övergreppet på barnet som tystas ner. Har hört att de brottsmisstänkta får gå kvar på skolan. Detta kan väl inte vara rimligt?

 
Ingen bild

orolig

8 juni 2016 22:04

svar till ang Kristinebergskolan ..Denna nyhet att våldtäkt har begåtts på en skola mot barn är faktiskt den mest fruktansvärda nyhet ja hört i Åmål någonsin.. det bör även ligga ett väldigt stort allmänintresse i saken då hundratals åmålsbor har barn som går på Kristinebergskolan ..För Brottet våldtäkt ..särskillt mot barn brukar straffet i många länder vara dödstraff ..och här i Sverige är det ett minimistraff på åtskilliga år ..vet faktiskt flera som dömts till fängelse fast de enbart varit 15-16år för rån och bilstöld o.dyl ..eftersom de setts som meningslösa att försöka reparera på ungdomsvårdskolor o.liknande ..hur kan då dessa 17:åringar få gå lösa ..för våldtäkt ..det brott som har störst återfallsfrekvens.. där för övrigt gärningsmännen ofta har gjort mycket mer än vad de åker fast för.. ..har själv inga barn på Kristineberg ..men finns det ingen föräldraförening där som kan kräva att vi släpper inte våra barn till skolan före dessa odjur är avlägsnade från Åmåls kommun?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 4 juni 08:40

  Socialdemokraterna  sprider skolpolitisk propaganda under falska förespeglingar. .             Socialdemokraterna har styrt detta land med systematisk slapphet och lagt grunden för ökad otrygghet, splittring och räd...

Av tommy norum - Onsdag 3 juni 16:47

De senaste veckorna har tonläget höjts -  den borgfred som präglat politiken tycks nu vara över. Både från vänster och höger har smockorna åter börjat vina. Stefan Löfven har pressats hårt om att det svenska Corona arbetet måste utvärderas i en ko...

Av tommy norum - Tisdag 2 juni 07:15

Nog är det ett vettigt ställningstagande av  Sverigedemokraterna när migrationspolitiken utformas och regleras på statlig nivå bör dess effekter ses som ett statligt åtagande. I förlängningen bör staten vara huvudman för såväl boendesituat...

Av tommy norum - Söndag 31 maj 19:46

      Åmål på 1950 talet        

Av tommy norum - Söndag 31 maj 08:35

Bilder från Bengtsfors på 1950 talet                  ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se