Alla inlägg den 21 maj 2016

Av tommy norum - 21 maj 2016 07:00

Medborgarna i opinionsmätningarna visar klart att det är inte rödgrön politik som man efterfrågar . 




 En förödande majoritet för det borgliga Blocket inkl. SD. Har man missbedömt sitt förtroendeuppdrag man har fått från väljarna ?  Nog är väl det politiska program som man gick till val på man fått mandat att fullfölja, inte att gömma sig i opposition och lämna över hela makten till de rödgröna som i en klar minoritet driver landet mot en kollaps    




M närmar sig SD-Och det skrämmer skriver Thomas Eneroth i Aftonbladet.


Att det skrämmer kan man förstå för att det skulle betyda att Socialdemokraterna skulle för lång tid lämnas utanför den politiska makten i riksdagen.  



Socialdemokratiska debattörer försöker på alla sätt att få in Alliansens företrädare i Vänsterbåset. Hittills har man fått kalla handen från samtliga Allianspartier. Bryt den skadliga blockpolitiken och det skrämmer när moderaterna sakta men säker börjar närma sig Sverigedemokraterna skriver debattören där trycket från M-medlemmarna har satt sina spår hos moderatledningen i ett försök att stoppa flykten till SD.  

 

Ett scenario som Socialdemokraterna till varje pris försöker stoppa där man har tagit hjälp av LO med en minoritet av Socialdemokratiska medlemmar i ryggen, den röda pressen under ledning av Aftonbladet som på alla sätt försökt distansera SD från de Borgliga. Man vet att om SD tas in i värmen så kan Alliansen med hjälp av SD skapa en majoritet på nästan 60 %. Då har man till och med råd att tappa någon av de borgliga småpartierna och ändå kunna regera med en borglig politik ohotade i riksdagen. 

 

Om något borgligt parti skulle försöka regera med Socialdemokraterna skulle bara betyda att i stället för en rödgrön sörja bli en annan färgsörja där medborgarna skulle bli de stora förlorarna. Antingen röstar man borgligt eller så röstar man vänsterpolitik det är det medborgarna förväntar sig när man går till val. Det är nog inte någon blandpolitik som förs långt över väljarnas huvud och som ligger lång i från det väljarna förväntar sig på bägge sidor av blockgränsen.

 

Vi går inte till val för att politikernas skull utan för en politik som vi vill skall driva Sverige i framtiden. Om inte annat så borde de rödgröna väljarna blivit ense om vad en sådan politik ställer till med som resulterat i ett missnöje över utfallet i den politiken man gick till val på och som nu sätter stora negativa spår i väljaropinionen.         


tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards