Alla inlägg den 14 maj 2016

Av tommy norum - 14 maj 2016 07:00

 

 

 

 Nyheterna duggar nu tätt om invandrarrelaterade händelser ute i landet.  Här är en del av de senaste dagarnas nyhetsskörd.




Expressen avslöjar var de svenska IS-cellerna gömmer sig.

Expressen avslöjar att den IS-terrorcell som misstänks vara i Sverige för att utföra terrordåd är uppdelade i två mindre grupper.

En av grupperna gömmer sig i en ort i närheten av Danmark och den andra i en ort i mellersta Sverige.

I veckan avslöjades också ett det ligger ett överhängande hot mot Sverige och att svenska polisen i Stockholm ska börja bära förstärkningsvapen.

Säpo vill inte gå in på detaljer.

– Det florerar en mängd medieuppgifter och rykten i sociala medier just nu. Vi uttalar oss inte om de uppgifterna. Effekten skulle bli att de vi ska motverka skulle kunna anpassa sina aktiviteter, och det i sin tur skulle försvåra vårt arbete, säger Simon Bynert, kommunikationsstrateg på Säkerhetspolisen till Expressen



Sex personer gripna – misstänks för vapensmuggling till islamister i Sverige

 

Vid polisräderna hittades flertalet militära vapen – bland annat granater och automatvapen.

Fem personer har gripits i Bosnien-Herzegovina och en person i Sverige misstänkta för vapensmuggling till radikala islamister i Sverige. Det säger bosniska myndigheter, enligt TT via DN.


 


Poliserna har vid flertalet räder funnit stora mängder militära vapen. Bilder från beslagen visar automatvapen, granatpjäser och handgranater.


 

Här har vi också ett problem som media varit väldigt tystlåtna om hur gatubarnen terroriserar omgivningen med både stölder, rån och droganvändning.


De marockanska gatubarnen kan utvisas med nytt avtal

Också en följd av den naiva flyktingpolitik som bedrivits under många år. Kom hit och ta för er och där ett flertal dumma Svenskar med ett etablerat godhetssyndrom påverkat av politikers beteende att i solidaritetens namn öppna våra hjärtan till alla utan urskiljning. Man kan ju hoppas att man tar lärdom av misstaget och är mer försiktig i fortsättningen vilka man bjuder in.    


 

Av tommy norum - 14 maj 2016 07:00




Gammal buss modell 1948 från Höglund & Co Säffle finns i Uddevalla. 

 
Höglunds Hjul- & Vagnfabrik i Säffle bildades i början av 1900-talet genom att Karl Gunnar Höglund den 15 oktober 1913 ropade in en vagnsrörelse på auktion. Dom bytte sedan namn till Höglund & Co. Under 1920-talet började dom specialisera sig på busskarosser i lättmetall och byggde bland annat lastbilshytter, främst åt Volvo. Busstillverkningen var familjeägd ungefär 55 år innan Volvo köpte upp dom och tog över 1981-1982.
 
 
 
 

Gammal buss från Höglund & Co 1948 finns i Uddevalla

   

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards