Alla inlägg den 13 maj 2016

Av tommy norum - 13 maj 2016 08:09


Så finns det en del som inte vill att sådan här information skall gå ut till allmänheten. Mest för att försöka hålla dessa  omedveten om vilka konsekvenser den naiva flyktingpolitiken ställt till med. En del kallar informationen för islamofobi en del kallar det främlingsfientligt och en del påstår till och med att det är rasistiskt .Jag kallar det information för att väcka medborgarna ur sin strutsmentalitet innan det är försent. Vi får väl se om inte det blir det sunda förnuftet som segrar och de som vill mörka och lägga ut dimridåer om vad som händer till slut får krypa till korset och börja inse åt vilket håll samhällsutvecklingen är på väg. Kanske blir det utlandspressen som till slut väcker upp den etablerade media kåren så att även de får lämna sin tabuintällning om nyheter där invandrare är inblandade. Inte lika lätt längre att försöka mörka verkligheten när medborgarna börjat  söka sina nyheter i andra sociala medier som många gånger avslöjar hur illa ställt det är med den oberoende nyhetsbevakningen trixande i nyhetsflödet för att få fram sina egna politiska hjärtefrågor  Inte så konstigt att mer och mer medborgare söker sig till de alternativa medieutbudet för att där ta del av nyheter som de etablerade pressen och TV föredrar att utesluta av flera själ. 

tn


 




Mats Skogkär: Om gängen får styra sviks förorten

 

Mats Skogkär i sydsvenskan om NRKs reportage:

"Sverigebilden fick sig en törn. Igen. Som en "krigszon", var omdömet från en av journalisterna, Mohammed Alayoubi. Reportageteamet från NRK hade sökt sig till ett kafé i Husby för att intervjua nationalekonomen Tino Sanandaji om svenska integrationsproblem. Men intervjun avbröts snart av maskerade män som krävde att få veta vad de gjorde där. Efter hand blev de allt aggressivare. Till sist tvingades journalisterna och Sanandaji ...fly från kaféet…

Det är, som det också konstateras i NRK:s reportage, ett maffiatänkande. Det handlar om territorium. Målet för de kriminella är att skapa ett område där deras regler gäller, där deras ord – inte lagen – är lag, där de bestämmer vilka som får komma och gå, vem som får intervjua vem och om vad. Svartmålas Rinkeby? I Stockholms stads senaste trygghetsmätning, som genomfördes 2014, uppgav var femte invånare i Rinkeby-Kista att de kände sig otrygga eller mycket otrygga i sitt bostadsområde. Genomsnittet för hela Stockholm var 5 procent. I en rapport från polisen klassas Rinkeby-Tensta och Husby som två av 15 "särskilt utsatta" områden i landet...

När problemen förnekas, när politiker ömmar för dem som hotar, förstör och utövar våld är det lätt att räkna ut vilka som drabbas.
Det är den stora majoriteten av laglydiga människor i dessa områden som inget hellre vill än att leva i trygghet. Om rättsstaten sviktar och lagen inte kan upprätthållas är det de svagaste i samhället som drabbas först och hårdast"

http://www.sydsvenskan.se/…/mats-skogkar-om-gangen-far-styr…

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards