Alla inlägg den 26 maj 2016

Av tommy norum - 26 maj 2016 09:56

Undersökningen är genomförd av Yougov under perioden 19-23 maj 2016.


Ny mätning från Yougov: MP rasar under riksdagsspärren

Miljöpartiet rasar till halva sitt väljarstöd och skulle åka ur riksdagen om det skulle vara val i dag. Det visar den senaste väljaropinionen från Yougov, där stödet för Alliansen ökat och är hela 7 procentenheter större än de rödgröna.

 

I den senaste väljaropinionen från Yougov, utförd på uppdrag av Metro, har stödet för Miljöpartiet rasat under riksdagsspärren och har endast 2,8 procents väljarstöd. Månaden innan var stödet 5,4 procent. Förändringen är statistiskt säkerställd.


 

Sören Holmberg.




– Det är ingen tvekan att Miljöpartiet är försvagat. Det är möjligt att stödröstare, måste rädda Miljöpartiet vid valet 2018, säger Sören Holmberg, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Han menar att det minskade stödet både är en faktor av senaste tidens kris i partiet men också att de fått kompromissa om sina hjärtefrågor med Socialdemokraterna.

Alliansen har ökat i mätningen och tagit ledning från de rödgröna, med signifikanta uppgångar för både KD och Liberalerna, någonting statsvetaren Marja Lemne, vid Stockholms universitet tror kan ha att göra med att de inte synts så mycket på senaste.

– De kan vara så att man kan vinna på det, säger hon.


läs hela artikeln här


http://www.metro.se/nyheter/ny-matning-fran-yougov-mp-rasar-under-riksdagssparren/EVHpey!vpQfTpNU5huw/#.V0aWhc-UcLU.facebook

 

 


Om undersökningen

Undersökningen är genomförd av Yougov under perioden 19-23 maj 2016. Sammanlagt har 1 524 intervjuer genomförts via Yougovs webbpanel med män och kvinnor 18-74 år. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen vad gäller kön, ålder, region och röstfördelning vid riksdagsvalet i september 2014. Den maximala osäkerheten i undersökningen är +/- 2,5% (procentenheter.

 

Av tommy norum - 26 maj 2016 07:00





 

Tino Sanandaji

·
 

Nyligen kom Polisrapporten ”Lägesbild över sexuella ofredanden”.

 

Det tillsattes efter att övergreppen i Kungsträdgården rapporterades av DN efter fem månader mörkläggning. Enligt Polisen har anmälda sexuella ofredanden mot omyndiga fördubblats sen 2005:

”I minst tio fall har en ensam flicka omringats av ett flertal män (från 5-6 stycken upp till ett stort antal) som ibland uppskattats vara 14-16 år och ibland 25-30 år. Vid dessa tillfällen har några hållit fast medan andra t...agit på bröst och kropp och i ett fall fotograferade några i gruppen övergreppet..

 

.Ett fåtal misstänkta gärningsmän har identifierats. De som har identifierats är medborgare i Afghanistan, Eritrea och Somalia"

 

Övergrepp i badhus har ökat kraftigt: "I 80 procent av anmälningarna från badhus var gärningsmännen av uppgiven eller fastställd utländsk härkomst. De flesta saknade svenskt personnummer och i anmälningarna framgick det att de tillhörde grupper av asylsökande pojkar. Majoriteten av anmälningar har skett i grupp...ett ofta förekommande modus har varit att hålla fast flickor som passerat i rutschkanor eller andra strömfåror medan andra har tagit på dem på bröst, rumpor, ben och i skrev”

 

DNs ledarsida kommenterar: ”Efter polisens rapport kanske vi kan prata mer om övergrepp mot kvinnor och mindre om invandring...Upprördheten måste väl ändå i första hand gälla att någon utsatts för en vidrig handling, inte vilket ursprung gärningsmannen har?

 

Ett skäl att rapportera gärningsmännens ursprung är att det försvårar för DN att skuldbelägga svenska män för sexuella massövergrepp och hävda att reflekterar samhällets normer. Efter Köln skrev DN: ”Vet män att många kvinnors första reaktion på övergreppen i Köln inte är förvåning utan igenkänning?”

 

Ett annat skäl är för att utvärdera effekterna av invandringspolitiken. 

 

 

 

Egen reflektion av Tinos klarläggande: 

Effekter som många vill mörklägga och heller prata om främlingsfientlighet när man påpekar de skyldigas identitet, eller att rapporter om vem som utfört handlingarna kommer att öka motsättningar mellan Svenskarna och invandrare, eller att det som gynnar SD det skall inte publiceras. Att det är handlingarna och medias och politikernas försök till mörkläggning som får medborgarna att reagera  när man på alla sätt försöker dölja effekterna av politikerna i sjuklövern och vänsterns naiva flyktingpolitik under många år ..

Vi kan väl säga att det är utländska och alternativa sociala medier som fått den Svenska journalistkåren bli tvingade att i någon mån ändra attityden i sina rapporteringar den senaste tiden för att inte medborgarna helt skall tappa  förtroendet för deras nyhetsförmedling.  

Tyvärr så är redan skadan skedd när fler och fler tar till det alternativa medieutbudet där man i stort sett varje dag informeras om brottsliga incidenser runt om i Sverige men som aldrig kommer fram i rikspressen eller tv utbuden.

 Blåsningen som inte gick hem men som kommer att sätta sina spår i förtroendet av media och våra politiker lång tid framöver och kommer på sikt troligtvis också få förändringar i den Svenska politiken vilket man vill eller inte.  

 tn

 

 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards