Alla inlägg under april 2016

Av tommy norum - 16 april 2016 18:00

Badlif vid Mölle (1911)

Ett myller av badande damer och herrar i tidsenliga baddräkter visar upp sig för kameran på stranden vid Mölle. De vinkar åt fotografen, kramas och badar. Den senare och större delen av filmen utgörs av bilder av bränningarna vid den klippiga stranden vid Ransvik. Denna stumfilm visas med ny musik av Matti Bye.

http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=58&returnurl=http://www.filmarkivet.se/sv/Sok/?q%3d%26minyear%3d1900%26maxyear%3d1920%26page%3d1

ANNONS
Av tommy norum - 15 april 2016 07:00

                             

ANNONS
Av tommy norum - 14 april 2016 10:05


 

   

Uppdrag Granskning sätter tummen i ögat ännu en gång på myndigheterna och avslöjar rättssamhällets oförmåga att skydda allmänheten från brott. I repotaget om triggade fotbollsmatcher så avslöjar man än en gång hur illa ställt det är med myndigheternas  kompetens på det område man har att bevaka.  


 


 

 

Uppdrag granskning går in och avslöjar ytligare en sektor i vårt samhälle som personer går in och tar för sig med bluff och hot ordnar till resultaten i fotbollsmatchers med hjälp av domare och spelare. Bara att konstatera att här som i försäljning av hyresrätterna är det personer med invandrarbakgrund som finns med av de spelare och domare som är involveradede i triggade matcher i Uppdrag gransknings repotage.

 


Som det visade sig att våra rättsmyndigheter i åklagare och polis inte har förmåga att klara sin del i uppdraget att skydda allmänheten och sätta dit de skylldiga . Som vanligt kan man väl säga är väl att polisen med åklagare klantade till det och den överbevisade matchfixaren fick gå fri trots att fanns både inspelade bevis på hot så slutade det med att den åtalade fick gå ut ur rättssalen friad på samtliga punkter i åtalet. Här har man både bilder och inspelat material hur den åtalade hotade en spelare om han inte ställde upp så agerar inte polisen och konfronterar honom med bevisen.

 

Bara att konstarea att så fort Uppdrag granskning tar åt sig ett fall så avslöjar man inför allmänheten hur illa våra myndigheter sköter sitt uppdrag. Här var det polis och åklagare som totalt tappat fattningen inför det uppdrag de är satta att sköta att skydda allmänheten från brott. Här var det både spelbolag och de som spelar som blivit grundlurade men där tolkningen av åklagaren att det som förekom inte var kriminellt. Så att hota spelare och domare att lura spelbolagen på miljonbelopp, att lura de övriga som spelar på matcherna det är i åklagarens ögon inte kriminellt. Man tar sig för pannan när vi fått på halsen myndigheter som har den inställningen till vad som är kriminellt och inte.  

 

Som slutkläm i reportaget så tar man med det den åtalade friade mannen skriver på sin Facebook sidan.

 

Riktigt bra dag i dag för min del. Elhamduria från Allah blev frikänd från alla punkterna jag åtalas för och ännu en gång visade det sig att det här samhället låser in folk i onormala tider och till slut så vinner rättvisan och nu jävlar blir det skadestånd igen. Tack Sverige för allt.Ett uttalande som nog de flesta tolkar som ett hån mot svenskt rättsväsende och det svenska samhället och ytligare ett bevis på att buset tagit över och där våra naiva myndigheter och politiker låtit det rinna i väg utan att ha möjligheter att sätta stopp på utvecklingen. Och inte sällan är det personer med invandrarbakgrund som är de ledande i brottsligheten runt om i landet. Om inte annat så talar fängelsestatistik sitt tydliga språk där ca 50 % av grövre brott som sitter i fängelset har en utlandsbakgrund.  


tn
 

Av tommy norum - 13 april 2016 10:46


Det finns 10000 tals personer i Sverige som är beredda att döda för att nå sitt syfte. Hur länge tar det innan de också är beredda att förstöra det svenska samhället med rån och kidnappning, utpressning i Allahs namn för att understödja övertagandet av att göra hela världens befolkning till muslimer.  

Polisen varnar: 100 IS-anhängare i Borås

     


 
Runt 10 personer ska, enligt polisen, ha lämnat Borås för att kriga för IS i Syrien.

Upp till 100 personer i Borås sympatiserar med terrorgruppen IS och kan vara på väg att radikaliseras. Detta enligt polisen i Borås som gjort en kartläggning.

– Den siffran kan tyckas hög, men det ser nog likadant ut i hela landet, menar Tomas Jansson, polisområdeschef i Borås. Skrapar man på ytan så hittar man kanske mer än vad man trodde från början och vi har jobbat aktivt för att hitta de här personerna.

Sedan drygt ett halvår tillbaka arbetar två poliser i Borås heltid med att motverka våldsbejakande extremism och med att stoppa rekryteringen till IS. Mellan 80 och 100 individer som sympatiserar med IS, har polisen lyckats kartlägga. De allra flesta är bosatta i Borås, några enstaka i de övriga Sjuhäradskommunerna.

Är de som ni kartlagt på väg att bli IS-krigare?

– Nej, det kan jag inte säga. Det finns rekrytering inom gruppen och av dessa så kan några bli IS-krigare, säger Tomas Jansson polisområdeschef i Borås.

Samverkan med Säpo

Runt tio personer, ska enligt polisen, redan ha lämnat Borås för att kriga för IS i Syrien. Av dem uppskattar man att tre personer har dött i strider.

I arbetet med att kartlägga IS-anhängare så har Boråspolisen samverkat med Säpo, men de har även samlat in information genom att prata med oroliga föräldrar, fått in tips från skolor och även andra kommunala verksamheter.

Hur säkra är ni på att detta verkligen rör sig om IS-anhängare?

– Vi har goda belägg för att det stämmer.

För Borås stad har polisens kartläggning blivit en väckarklocka.

– Det var ganska överraskande. Att det fanns de som sympatiserade visste jag, men inte att de var så många, säger säkerhetschefen Bo Hansson på Borås stad.

Handlingsplan kommer att presenteras

Bo Hansson menar att kommunens arbete mot våldsbejakande extremism är i sin linda. En handlingsplan håller på att sammanställas och kommer inom kort att tas upp i kommunstyrelsen. Enhetschefer inom kommunen har informerats om läget och verksamheterna har uppmanats att vara uppmärksamma på tecken på radikalisering hos unga.

– Kommunens uppgift är bland annat att vara ett stöd till dessa individer och kanske främst för deras familjer, säger Bo Hansson till SVT Nyheter Väst.

För polisen är den nu gjorda kartläggningen en viktigt del i arbetet med att motverka rekryteringen av IS-anhängare.

– Nu har vi ett antal personer att förhålla oss till. Vi kommer att jobba tillsammans med Säpo och med kommunen för att stoppa dem som eventuellt är på väg att åka ner för att strida.

Av tommy norum - 13 april 2016 07:00Hur vore det om vaknade upp runt om i Sverige, ni som ser muslimer som vilken religion som helst. Moskéer växer upp runt om i Sverige där man på många ställen predikar ” att en riktig muslim inte kan vara homosexuell och att han vill leva efter sharialagar så gott det går i Sverige.” man tillåter barnäktenskap och till och med flera fruar, man ser kvinnan som en underordnad varelse som till huvuduppgift skall föda barn och behaga och lyda mannen. Kvinnan skall i sin klädsel gömma sig för män som inte ingår i familjen. Detta före kommer i Sverige nu och ingen vågar ta strid för att våra värderingar och kvinnans självständighet som man kämpat för att uppnå skall vara den norm som gäller i Sverige oavsett religion.

 


Det finns stönebockar som inte tror på informationen som kommer via media om förhållandet ute i landets moskéer utan att det är oseriösa medier med högerprofil som är främlingsfientliga och vill skada förhållandet till invandringen som står för informationen. Strutsmentalitet där man med skygglappar vägrar se vad som försiggår.  Minst 300- 400  svenskar med muslims bakgrund strider med IS en del av dessa har rekryteras via omvägar i moskéernas kretsar. Myndigheterna står handfallna och har inget att sätta emot för att förhindra eller straffa de som kommer tillbaka med en gloria som många unga muslimer ser upp till att de strider för en sak att ta över världen och göra alla till muslimer. De som vägrar skall dödas.

 

Många naiva svenskar vägrar ta till sig vad som förekommer i Sverige 2016. Det var väl ungefär så som judarna reagerade på Hitlers försök att utrota hela den judiska befolkningen. Ingen reagerade förrän det var försent. En läxa som man lärt sig och där staten israel nu lever som man lärt sig. Lita inte på någon framförallt inte till muslimska företrädare som gömmer sig bakom en politisk fasad som har som enda agenda att utplåna staten Israel. Något som våra Svenska politiker vägrar att förstå.  

tn 

anm<<<<<.

Vi kan ha 1000 tals is-sympatisörer i Sverige som tycker att den muslimska läran skall införas med våld i Sverige och i världen där man är beredd att mörda för att nå sitt syfte. .  

Cirka 100 IS-sympatisörer bara i Borås  Upp till 100 personer i Borås     sympatiserar med terrorgruppen IS och kan vara på väg att radikaliseras.   Detta enligt polisen i Borås som gjort en kartläggning.            -Den siffran kan tyckas hög, men det  ser nog likadant ut i hela landet,   säger Tomas Jansson, polisområdeschef i Borås, till SVT Nyheter Väst.     Sedan drygt ett halvår tillbaka    arbetar två poliser heltid med att   motverka våldsbejakande extremism och med att stoppa rekryteringen till IS. Polisen har lyckats kartlägga mellan  80 och 100 personer.         

 


 


Terrormisstänkte Osama kopplas till Saudifinansierad stiftelse


Den svenske terroristen Osama Krayem, 23, sitter häktad misstänkt för inblandning i terrordåden i Bryssel. Nu kan SVT Nyheter berätta att 23-åringen tidigare har varit anställd en kort tid av Al-Risalah – en stiftelse i Örebro som tidigare granskats för sina kopplingar till diktaturstaten Saudiarabien. – 

 

Tisdagen 22 mars slog terroristerna till i Belgiens huvudstad Bryssel. 32 människor dödades och över 300 skadades i attackerna mot flygplatsen och vid tunnelbanan.

Två personer med koppling till Sverige misstänks vara inblandade i de blodiga dåden – Mohamed Belkaid, som sköts till döds under räd mot misstänkta terrorister i Bryssel, och 23-åriga Osama Krayem från Malmö.

Nu kan SVT Nyheter berätta att Osama Krayem kan kopplas till Al-Risalah Skandinaviska stiftelse i Örebro – som tidigare granskats, av bland annat SVT:s Uppdrag Granskning och SR:s Kaliber, för sina kopplingar till Saudiarabien.


I Örebro står Al-Risalah bland annat som ägare till Alsalam, en fristående muslimsk skola som profilerar sig med arabiskt språk och kultur.

Vd för stiftelsen och chef för skolan är Hussein Aldaoudi, som i en granskning av Uppdrag Granskning tidigare sagt att han ”anser att en riktigt muslim inte kan vara homosexuell och att han vill leva efter sharialagar så gott det går i Sverige.”

UG skriver även i den granskningen att ”saudiska affärsmän och myndigheter har finansierat många moskéer och andra islamiska projekt runtom i världen.”


”Köper inflytande i Sverige”

De uppger också att en av de personer som har hjälpt till att förmedla saudiarabiska pengagåvor till muslimer i Norden är just Hussein Aldaoudi, något som kan vara problematiskt bland annat eftersom Saudiarabien enligt UG har en ”fundamentalistisk hållning till islam och den som överger religionen kan straffas med döden.”

Hussein Aldaoudi anser inte det vara ett problem att ett annat land betalar för en religiös byggnad i Sverige. Till Uppdrag granskning har han tidigare sagt att det handlar om välgörenhetsarbete:

–Det är inte mission. Mission betyder att jag kommer för att göra andra som är ickemuslimer till muslimer. Det här handlar om att muslimerna ska ha en plats för att dyrka.

Den 5 juni rapporterade Kaliber om en ”Saudiarabisk mission i Sverige.” Där skriver man bland annat att ”en sträng tolkning av islam köper sig makt och inflytande i Sverige.”

Enligt Kaliber ges inga pengar kravlöst utan i utbyte mot maktpositioner och med en vilja att sprida den stränga saudiska tolkningen av islam – wahabismen eller salafism.

 

Av tommy norum - 11 april 2016 17:15 Alla syndare med SD:s förtecken, som i hastigt oförstånd obetänkt har sagt vad de tänk, skall infångas och oskadliggöras. Jakten påminner om engelsk rävjakt där man hör gläfsandet från hungriga journalister som har fått vittring på bytet.

Vissa av SD:s nämndemän hamnar på andra sidan skranket och ställs till svars i de anklagades bås, om de har sagt att de hatar islam eller gjort andra av bedömarna olämpliga ordval. Att trycka på ogillaknappen när det gäller andra religioner än kristendom anses rasistiskt eftersom vi utgår från att alla som tillhör islam har sitt ursprung från andra nationaliteter än den svenska. Ofta är uttrycken ryckta ur sitt sammanhang och kan mycket väl anses som olämpliga om man inte tar in hela bilden. Ändamålen helgar medlen och till och med Skavlan kastar sig blodtörstigt över ett skadat byte. Påhejad av en del. Osmakligt tycker andra.

Om vi rannsakar våra egna tankar och tänker efter vad vi själva tänker i olika sammanhang, så får vi vara glada så länge som tanken går fri. Tänk om det kommer en dag då den mänskliga utvecklingen har kommit så långt att vi kan läsa av varandras tankar, då blir det inte många oskyldiga kvar som kan kasta första stenen; då blir det nog bara du och jag Alfred, som Emil brukar säga...


Sven Åke Runelid 

Av tommy norum - 11 april 2016 12:00


Bildresultat för björn borg


"Den gula hinnan det är känt - den borstas bort med Pepsodent" rappar Björn Borg i reklamfilm för tandkräm.

 

Av tommy norum - 11 april 2016 12:00


Bland annat från Åmåls största arbetsgivare Järn och Trä  med ca 600  anställda på sin tid.

http://svt.se/embededflash/1371188/play.swf">  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se