Direktlänk till inlägg 13 april 2016

Polisen varnar: 100 IS-anhängare i Borås. Finns 1000 tals i Sverige

Av tommy norum - 13 april 2016 10:46


Det finns 10000 tals personer i Sverige som är beredda att döda för att nå sitt syfte. Hur länge tar det innan de också är beredda att förstöra det svenska samhället med rån och kidnappning, utpressning i Allahs namn för att understödja övertagandet av att göra hela världens befolkning till muslimer.  





Polisen varnar: 100 IS-anhängare i Borås

     


 
Runt 10 personer ska, enligt polisen, ha lämnat Borås för att kriga för IS i Syrien.

Upp till 100 personer i Borås sympatiserar med terrorgruppen IS och kan vara på väg att radikaliseras. Detta enligt polisen i Borås som gjort en kartläggning.

– Den siffran kan tyckas hög, men det ser nog likadant ut i hela landet, menar Tomas Jansson, polisområdeschef i Borås. Skrapar man på ytan så hittar man kanske mer än vad man trodde från början och vi har jobbat aktivt för att hitta de här personerna.

Sedan drygt ett halvår tillbaka arbetar två poliser i Borås heltid med att motverka våldsbejakande extremism och med att stoppa rekryteringen till IS. Mellan 80 och 100 individer som sympatiserar med IS, har polisen lyckats kartlägga. De allra flesta är bosatta i Borås, några enstaka i de övriga Sjuhäradskommunerna.

Är de som ni kartlagt på väg att bli IS-krigare?

– Nej, det kan jag inte säga. Det finns rekrytering inom gruppen och av dessa så kan några bli IS-krigare, säger Tomas Jansson polisområdeschef i Borås.

Samverkan med Säpo

Runt tio personer, ska enligt polisen, redan ha lämnat Borås för att kriga för IS i Syrien. Av dem uppskattar man att tre personer har dött i strider.

I arbetet med att kartlägga IS-anhängare så har Boråspolisen samverkat med Säpo, men de har även samlat in information genom att prata med oroliga föräldrar, fått in tips från skolor och även andra kommunala verksamheter.

Hur säkra är ni på att detta verkligen rör sig om IS-anhängare?

– Vi har goda belägg för att det stämmer.

För Borås stad har polisens kartläggning blivit en väckarklocka.

– Det var ganska överraskande. Att det fanns de som sympatiserade visste jag, men inte att de var så många, säger säkerhetschefen Bo Hansson på Borås stad.

Handlingsplan kommer att presenteras

Bo Hansson menar att kommunens arbete mot våldsbejakande extremism är i sin linda. En handlingsplan håller på att sammanställas och kommer inom kort att tas upp i kommunstyrelsen. Enhetschefer inom kommunen har informerats om läget och verksamheterna har uppmanats att vara uppmärksamma på tecken på radikalisering hos unga.

– Kommunens uppgift är bland annat att vara ett stöd till dessa individer och kanske främst för deras familjer, säger Bo Hansson till SVT Nyheter Väst.

För polisen är den nu gjorda kartläggningen en viktigt del i arbetet med att motverka rekryteringen av IS-anhängare.

– Nu har vi ett antal personer att förhålla oss till. Vi kommer att jobba tillsammans med Säpo och med kommunen för att stoppa dem som eventuellt är på väg att åka ner för att strida.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards