Alla inlägg under april 2016

Av tommy norum - 9 april 2016 07:00



Ny mätning: Rekordlyft för Moderaterna

Moderaterna drar nu i från i opinionen och är 2,5 procentenheter större än Socialdemokraterna, enligt Expressens och Demoskops väljarbarometer för april. M-ledaren Anna Kinberg Batras nya siffra 28 procent  

 

 Anledningen bakom Moderaternas nya lyft är att väljare lämnar Sverigedemokraterna efter att Moderaterna valt en strängare opinionslinje, konstaterar Demoskops chef för opinionsanalys, Peter Santesson för Expressen  Det handlar framför allt om äldre väljare.

– Det är ett intressant mönster eftersom de utgör en grupp där Moderaterna tidigare har gjort stora förluster till Sverigedemokraterna. Rörelsen ser nu ut att ha svängt i motsatt riktning. Partiets kursomläggning i migrationspolitiken är troligen en central faktor, säger Peter Santesson.

Opinionslyftet innebär däremot inte att det blivit mer aktuellt att fälla regeringen, enligt Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé.





PeriodRegeringenOppositionenÖvrigaAlliansen
(M, L, KD, C)
Rödgröna
(S, MP, V)
Blockskillnad
(procentenheter)
Källa
SMPVMLKDCSDFIAndra
            
April 201625,5 %5,3 %7,7 %28,0 %5,3 %3,5 %6,3 %15,5 %2,2 %0,8 %43,1 %38,5 %4,6[2]
Mars 201626,3 %5,7 %7,2 %24,5 %6,4 %3,1 %6,0 %17,7 %2,0 %1,1 %39,9 %39,2 %0,7


Miljöpartiet, Liberalerna och Sverigedemokraterna är de som minskat sedan Mars mätningen. Den som borde vara mest orolig är väl Liberalerna som kommer närmare och närmare 4% spärren. Går liberalerna och KD under 4% strecket då kan man undra vad som händer med de borgliga tankarna för en regering där SD är uteslutet i ett samarbete.    

Av tommy norum - 8 april 2016 13:47



Anna Gullberg, chefredaktör för Gefle Dagblad (GD) står upp för demokratin i sin granskning gävlemoskén Al Rashideen. skriver chefredaktör Thomas Mattsson på Expressen. Inte en dag försent att man lämnar den naiva attityden där man tror gott om alla och anklagar de som vågar se verkligheten utanför kammaren som främlingsfientliga. På tiden att man lite till mans lämnar struts beteendet och börjar öppna ögonen vad som försiggår runt om i Sverige innan det är försent

 

 

 Det skall vara en kvinna för att våga ta ställning i en rapportering som många uppfattar som främlingsfientlig

 

  

”Gefle Dagblad fortsätter att  granska gävlemoskén Al Rashideen I en serie artiklar med start idag berättar vi om moskéns kopplingar till extremism, och den radikalisering som finns inom moskéns ledande skikt. Muslimer i Gävle har hört av sig till oss, bekymrade över den riktning som moskén tagit, och vi har tagit deras funderingar på allvar.”

Så skrev Anna Gullberg, chefredaktör för Gefle Dagblad (GD), när lokaltidningen började berätta om bland annat hur imamen i moskén hade publicerat en IS-flagga på sitt Instagram-konto.

GD, och konkurrenten och MittMedia-koncernsystern Arbetarbladet, har flera gånger rapporterat om moskén i Gävle just så som oberoende, etablerad media skall göra.Sakligt. Konsekvensneutralt. Undersökande.

Det som så tydligt visat sig vara en bristvara i svensk journalistik de senaste åren.(min anm )   

r

Det här är honnörsord för en seriös redaktion som inte bara representeras av en ansvarig utgivare, som Anna Gullberg, utan också frivilligt har anslutit sig till det pressetiska systemet och det med den långa tradition av publicistik som en dagstidning från 1895 har.

## Men det är inte alla som värdesätter Gefle Dagblads journalistik. I september 2015 bombhotades GD, en händelse som senare kom att rubriceras som falskt larm, och jag beslöt då att Expressen – som en solidaritetsyttring – skulle återpublicera den GD-artikel som troddes ha orsakat hotet.

 

 

 Här finns hela artikeln att läsa

http://bloggar.expressen.se/thomasmattsson/2016/04/anna-gullberg-och-gefle-dagblad-star-upp-for-demokratin-nar-man-granskar-mosken-i-gavle/

Av tommy norum - 8 april 2016 07:00



 

Kan vi lita på våra myndigheter efter Uppdrag gransknings avslöjande  




När skall våra politiker börja reagera på att deras verktyg att kontrollera att de politiska besluten efterföljs och att kontrollen fungerar på ett råttsäkert sätt för medborgarna. Att myndigheterna uppfyller de krav som Sveriges riksdag ålagt dem att utföra. Varför finns det inget tjänstemannaansvar längre så att de som missköter sig kan utdömas till ett straff.  

 

Bara att konstatera myndighetsutövningen har kollapsat för länge sedan. Det räcker med att Uppdrag granskning lyfter en aning på locket hos myndigheterna så hittar man både det ena och andra om hur tjänstemännen  missköter sina  uppdrag. Här gör man sken av ordning och reda och man kan lita på våra myndigheter men som visar sig att det är rena kaoset i hur man uppfattar och utför sina åläggande. 

 

Det vi har sett i granskningen är stammande och rodnande chefer som i första skedet  på alla sätt försöker dölja, men när bevisen blir för påträngande ändå till slut får medge  att vi är nog inte så duktiga som vi vill göra sken av.         

 

Trafikverket, Socialstyrelsen, Skolverket, Polisen, Försvaret, Sjöfartsverket, Arbetsförmedlingen, och nu senast på Skatteverket. Alla myndigheter som Uppdrag granskning tar sig an i sin grävande journalistik så avslöjar man hur illa ställt det är med ansvaret för det verksamhet de har att bevaka för regeringen . Verksamheter som skall vara en garant för medborgarna har ett rättssäkert system som vi kan lita på. Själva är de inte så noga med att följa alla regler som riksdagen har bestämt utan det tummas på både det ena och andra utan att någon reagerat visar det sig vid granskningarna. 

 

För att inte tala om dessa avslöjanden i hur politiker och tjänstemän sköter sina åliggande i den kommunala sfären. Här har det uppdagas rena Vilda Västern stil i hur man förvaltar kommuninnevånarnas gemensamma tillgångar.  Media som i alla sammanhang vill framstå för en garant för att medborgarna blir upplysta om oegentligheter visar sig i många fall att man har svårt att leva upp till den målsättningen som oberoende granskare.

 

Vi kan ju se när Uppdrag granskning går in och avslöjar hur man använder våra skattepengar eller hur tjänstemän sköter sina arbetsuppgifter där både mutor och en allmänt ointresse hur man disponerar var skatterna hamnar verkar vara  vardag i många kommuner. Lokalpressen vaknar först upp när alla fakta kommer upp på bordet. Göteborg blev en väckarklocka för många kommuner när uppdrag granskning gick in och avslöjade hur illa ställt det var där.

 

Leksand, Åkersberga, Solna, Vänersborg med flera. Där blir det ibland privata särintressen hos politikerna som styr investeringar var  skattepengarna  hamnar många gånger eller i vänskapskorruptioner       

där politiska beslut gynnar enskilda medborgare på ett otillbörligt sätt.  Kommunpolitikerna vill inte riktigt förstått vad deras huvuduppgift går ut på. Min hemkommun Åmål avslöjades också med byxorna nere utan att Uppdrag granskning varit inblandade. Där subventionerade man privat verksamhet, man struntade i både kommunallag och fattade beslut i fullmäktige.  Där körde tjänstemän sitt eget race utanför fullmäktigebeslut var skattepengarna hamnade. Och i samtliga fall så har pressen stått utanför och vägrat rapportera trots att man hade information vad som försiggick.


Lokalpressen vill i många fall försöka mörka förhållande där personliga vänskapsförhållande håller läsarna borta från obekväma avslöjanden vad som försiggår i kommunerna.  Åmål är ett exempel på detta, Motala är också ett sådant exempel där Politikernas resor med fruar och dyra hotellräkningar runt om i Europa på skattebetalarnas bekostnad. Ett fakta som mörkades av lokalpressen i det längsta men fick till slut krypa till korset be om ursäkt för att man inte rapporterat trots man visste vad som förse kom i kommunen. Det är nog många lokalpressredaktörer som borde gå ut och be om ursäkt till sina läsare hur man missköt sitt uppdrag under åren.

 

Men när lokalpressen vägrar rapportera, när rikspressen väljer ut material efter sina politiska värderingar så har medborgarna den växande sociala medieutbudet att ta till i sin nyhetsinformation. En företeelse som har satt stora spår i media drakarnas ekonomi och där stora skaror av Journalister nu får  se sig om efter andra arbeten . Vi informationsnördar har fått ett betydligt bättre utbud i vår sökning där vi helt plötsligt själva kan avgöra vilken information vi vill åt och själva får avgöra om den är äkta eller falsk.                

 

tn
























Av tommy norum - 7 april 2016 17:45




Regeringspartierna tappar förtroende i mätning

 FÖRTROENDEBAROMETERN 2016 I dag presenterades den årliga så kallade Förtroendebarometern på Mediedagarna i Göteborg. Mätningen visar att förtroendet för regeringspartierna minskar.
Andelen med ganska stort eller mycket stort förtroende för Socialdemokraterna går från fjolårets 33 procent till 27, skriver TT. Miljöpartiet minskar från 21 till 16.
Störst förtroende bland partierna har Moderaterna, med 34 procent. Centern går från 22 till 20, Vänstern från 19 till 20, Liberalerna ligger kvar på 19, Kristdemokraterna minskar från 19 till 16 och Sverigedemokraterna ökar från 13 till 15.

Av tommy norum - 7 april 2016 07:00



SvD  KULTUR


BERGLINS SÖNDAG



       

Av tommy norum - 7 april 2016 07:00



Det här är uppgifterna i inlägget kommer i vanlig ordning för många att uppfattas som främlingsfientliga och anses av dessa inte ha  i nyhetsförmedlingen att göra för det kan väcka onda tankar och skall med  alla medel stoppas.  För de Svenska medborgarna är inte mogna för sådan information de saknar förmågan att kunna göra en trovärdig  konsekvensanalys av förhållandet


 


Sverige genomgår en snabb demografisk förändring, i det tysta. Nu kom nya uppgifter från Statistiska Centralbyrån (SCB) som visar att mellan 2000 till 2015 var ökningen av personer med utländsk bakgrund närmare en miljon (!) medan de svenskättade minskade med 25.000 under samma period.




befolkningsforandring_600px_2000_2015_tullberg_def



De ”nya svenskarna” kommer i stora drag från de mest dysfunktionella samhällen som finns, från Mellanöstern, Afghanistan och Afrika. Vi håller på att få ett annat land med ett annat folk i rasande takt. Och allt detta tiger svenska media i stort sett om! Då förhindrar de också folket från att komma till tals. Journalisterna vill sedan flera år inte höra eller raportera om utvecklingen med risk att uppfattas gå Sverigedemokraternas ärende. 

 

Hur kunde statsindividualismen eller socialdemokratin transformeras till strukturell välvilja för invandring och islamisk kultur?



Socialdemokratin är i grunden ideologistyrd och har gjort den formidabla ”tankevurpan” att föra över folkhemstanken från ett nationellt till ett globalt plan. Vi ska kunna ta hand om hela världen och denna humanistiska hybris har bara mötts med brännmärkning och utfrysning mot dem som inte tycker som man ska. Särskilt det socialdemokratiska Aftonbladet har ju ägnat stor energi åt detta, Om inte annat så har ju Sverigedemokraterna stor erfarenhet av detta.  

 

Den strukturella välviljan är ju också elitens sätt att sätta sitt eget folk på undantag. Politikerna är goda mot människor som kommer utifrån på ett sätt som de inte är mot sitt eget folk. Ålderdomshem läggs till exempel ned till förmån för ”flyktingboenden”. I dagarna avslöjande media (TV 4) för en gångs skull en obekväm nyhet vad gäller invandringens konsekvenser: ”ensamkommande flyktingbarn” (som ofta ljugit om sin ålder) kan få upp till 70.000 kronor retroaktivt och upp till 3.000 kronor i månaden (så kallat ”efterlevandestöd”) tills de är 20 år, bara de intygar på ”heder och samvete” att deras föräldrar är döda!. 

 

Men när det gäller massinvandringen till Sverige så handlar det inte om någon långsam förändring. Sverige har under flera årtionden legat i topp i Västeuropa när det gäller asylinvandring per capita. 1993 och 1994 gav vi till exempel över 80.000 asylsökande från Balkan permanenta uppehållstillstånd (PUT). Och under Fredrik Reinfeldts åtta år som statsminister (2006-2014) beviljades totalt cirka 800.000 uppehållstillstånd. Så det har varit ett ökande inflöde hela tiden, men journalister och politiker har bara velat tala om integration och inte om volymer. Och vad gäller integration så ligger ju Sverige i botten av OECD och har gjort så länge, så allt detta är inte någon långsam process direkt. Att inte ens hälften av de som är lågutbildade och utlandsfödda kommit in på arbetsmarknaden efter 30 år i Sverige det är uppgifter som ingen vill kännas vid.  

 

Sverige hamnad där vi är därför att vi har haft politiker som inte värnat om sitt land och inte presenterat några konsekvensanalyser utan bara sagt det som låter bra och humanitärt. Till det kommer en journalistkår som inte gjort sitt jobb utan istället agerat som asylombud med sina snyft- och solskenshistorier om dem som de på ren reflex kallar för ”flyktingar”. Jag upphör aldrig att förvånas över den svenska mentaliteten. Vi tycks kunna anpassa oss till snart sagt vad som helt. Att göra motstånd verkar inte finnas i svenskens DNA. 

 

Tankar om den Svenska invandringen av Gunnar Sandelin

 

tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards