Alla inlägg under april 2016

Av tommy norum - 6 april 2016 07:00



 

 

Vinster i välfärden då är det stopp, men att betala miljoner extra av våra skattepengar  till stafettläkare för att behålla vårdcentralerna i offentlig regi det möter inget hinder.     

 


När man sätta ideologin främst är inte att ta ansvar är rubriken i Håkan Linnarsson och Kenneth Borgmalm (s)  i sin replik angående närsjukvården till Jonas Andersson (l) och Tony Johansson (MP) PD:s Synpunkt

Det är just det Socialdemokraterna gör i sin politik när det gäller närvården i Åmål det förstår man tydligen inte själva. De borgliga rensar ut vårdcentraler som inte klarar av sin  kontrakterade uppgift inför hälso- och sjukvårdsnämnden utan bedriver sjukvård med stafettläkare år ut och år in, där man med det systemet har det visat sig i undersökningar inte klarar av att ge en vård som säkerhetsställer  patienttryggheten fullt ut.

 

Olika läkare där uppföljningar av patienternas sjukdomsbild lämnas därhän, där olika läkare kommer till centralerna utan den minsta kännedom av de patienter de skall behandla. Det kallar Socialdemokraterna att ta ansvar för vården. I Åmåls fall så har man inte lyckas under flera år bedriva Närvården på ett för patienterna betryggande sätt där läkarrekryteringen till större del bestått av stafettläkare de senaste åren. Att man sedan påstår sig förvalta och är måna om skattebetalarnas pengar där med risk för patientsäkerheten heller månar om ett mångårigt hyreskontrakt som kommer att kosta pengar när man borde veta att sjukvårdsnämnden har lagt ner miljoner under åren för att hålla närvårdscentraler under armarna utöver det kontrakt som styr verksamheten på grund av att man inte lyckas få fasta läkare till vårdcentralerna.

 

Den ordningen vill Socialdemokraterna fortsätta med och det kallar man måna om skattebetalarna pengar. Sjukvårdsnämnden har i åratal gett de nerlagda vårdcentralerna extra miljoner med chans att styra upp verksamheterna att klara de kontrakterade åtagande man har utan att de lyckas. Här vill de borgliga rensa ut vårdcentraler som inte klarar att rekrytera fasta läkare, inte klarar av sin ekonomi, och framförallt inte klarar av patientsäkerheten fullt som ett system med stafettläkare innebär. Nog borde väl Socialdemokraterna ta sig en funderare över varför det är övervägande del offentligt drivna vårdcentraler som inte klarar att leverera enligt det vårdavtal man har med Sjukvårdsnämnden.  

 

Man pratar om vinster i välfärden där Socialdemokraterna med Vänstern ser rött och vill förbjuda men att miljoner av våra skatter hamnar hos giriga stafettläkare och sjuksköterskor till priset av att behålla vårdcentralerna i offentlig regi samtidigt som vi vet att vi får en dyrare vård med sämre kvalité det verkar inte bekymra Socialdemokraterna. Det där med att sätta ideologin främst det är inte att ta ansvar det har ju  Håkan Linnarsson och Kenneth Borgmalm (s) visat i sin replik till Jonas Andersson (l) och Tony Johansson (MP).När argumenten tryter då tar Socialdemokraternas till skrämselpropaganda där det påstås att tusentals medborgare kommer att bli utan vård när nu våra styrande politiker sätter ner foten och tar bort offentligt drivna vårdcentraler som inte klarar av att uppfylla vårdkontraktet man har med Sjukvårdsnämnden Man ersätter dessa med andra som har bättre förutsättningar att leva upp till sina åtagande gentemot både patienternas och beställarnas krav på hur verksamheten skall skötas. 

 

 

Av tommy norum - 5 april 2016 07:00



     

Här har vi gänget som uppträder lika naivt i EU-Minigagernas tiggarinvasion som man uppträtt i flyktingfrågan. 
Vänsterpartiets representant saknas på bilden


TIGGARINVASIONEN Utöver Sverigedemokraterna vill samtliga partier inte göra något åt tiggarinvasionen som drabbat Sverige hårt, och nu skapas ännu fler incitament för fler att ta sig till Sverige.

Sverige är det idealiska målet för ljusskygga zigenartiggare från framför allt Rumänien. Här finns det gott om godtrogna människor som ger pengar. 


  

Det är sådana här kåkstäder som växer upp runt våra tätorter i hela Sverige utan att våra politiker verkar bry sig. 


 

 

Tiggarinvasionen fortsätter in i Sverige och politiker och myndigheter står lika handfallna i sin naivitet som under flyktingkaoset . Medan våra grannländer tar snabba och resoluta beslut för att stävja utvecklingen, växer bara problemet i Sverige, understött av nyttiga idioter. 

Göran Perssons dystopiska framtidsbild av social turism ser ut att ha besannats flera gånger om. Antalet tiggare, eller så kallade “EU-migranter” de kallas på nyspråket, ökar lavinartat samtidigt som våra grannländer förbjuder tiggeri och svenska staten ger grupperna alla incitament i världen att komma just hit – precis som med illegala invandrare och “ensamkommande”.


Numera har varje svensk stad en egen uppsättning tiggare som sitter utanför matbutiker och dylikt, där de allt mer påstridigt trakasserar svenskarna i deras vardag. 

 

“Tiggarnas paradis” kallades Sverige i ett rumänskt tv-program nyligen som väckte starka känslor bland rumäner både i Rumänien och Sverige. Många menar att den svenska staten är alldeles för slapp och vissa börjar dra sig för att tala rumänska på offentlig plats i Sverige.

 

 

prostitution

 

Det har knappast undgått någon att införlivandet med Rumänien med EU har resulterat i en strid ström av rumänska yrkestiggare och yrkeskriminella till Sverige. Det visar sig nu att rumänska ligor även håller på att ta över större delen av gatuprostitutionen i Sverige. 


 

         

 Strutspolitiken med EU-migranternas expansion in i landet och den naiva flyktingpolitik som bedrivits kommer att stärka SD ytligare  när det nu går upp för medborgarna att de etablerade partierna är totalt handlingsförlamade i frågor som uppfattas ha främlingsfientliga förtecken för många. .     

   

 Den pågående strutspolitiken som de etablerade partierna fört under åren är det som fått Sverigedemokraterna att växa så det knakar.  

 

tn

Av tommy norum - 4 april 2016 07:00


Vintern har satt sina spår i trädgårdsdammens fiskbestånd. 10 små guldfiskar för två sedan decimerades efter förra vintern till att bli 7 små guldfiskar. 7 små guldfiskar har efter årets vinter blivit 2 lite större guldfiskar.  Trots öppet vatten hela vintern med hjälp av en pump så klarade inte 5 av guldfiskarna vintermiljön i dammen.   


 

Det här blev det som blev kvar av fiskbeståndet efter vintervistelsen i dammen.  

  

 

Våren är i antågande där snödropparna ger tidiga signaler i trädgården vart vi är på väg  

   

Det här är också ett vårtecken som heter duga när den första båten är sjösatt och ligger i småbåtshamnen eller när husbilarna  börjar samlas på måkebergsudden.

Av tommy norum - 3 april 2016 07:00


Aftonbladets skadeglädje yttring över att Sverigedemokraternas uppgång nu brutits i deras senaste opinionsmätning för en vecka sedan blev kortvarig.  Enligt T4 och Novus månadsmätning så har SD ökat sedan februarimätningen. Så vilken trend som gäller i opinionen skall man nog vara försiktig att sia om. Socialdemokraterna tar täten med sina nästan 25% 

   

Novus TV4 Väljarbarometer mars: Jämnt mellan blocken

I TV4/Novus väljarbarometer för mars minskar skillnaden mellan blocken samtidigt som Sverigedemokraterna återhämtar sig något.


  )


I TV4/Novus väljarbarometer för mars minskar skillnaden mellan blocken samtidigt som Sverigedemokraterna återhämtar sig något.

M                         24,2 (-0,8)
L                           5,3 (-0,5)
C                          6,2 (-0,4)
KD                       3,4 (-0,1)

S                           24,9 (+0,8)
V                          7,6 (+0,4)
MP                      6,2 (+0,6)

SD                        19,9 (+0,6)
FI                         1,5 (-0,5)
Annat                 0,8 (-0,1)

M+L+C+KD      39,1 (-1,8)
S+V+MP           38,7 (+1,8)



Socialdemokraternas nedåtgående trend är bruten och är återigen största parti.
Moderaternas uppåtgående trend är bruten och är nu näst största parti.
Miljöpartiets nedåtgående trend är bruten, de ökar för första gången sedan oktober 2015.
Sverigedemokraternas nedåtgående trend är bruten.

Novus har för den här mätningen intervjuat 4002 personer per telefon under tiden 22 februari – 20 mars 2016. Andelen osäkra väljare är 7,7 procent.

Novus Väljarbarometer genomförs på uppdrag av TV4/Nyheterna. Väljarbarometern genomförs varje månad. Målgrupp för undersökningen är svenska väljare.

TV4/Novus väljarbarometer genomförs inom ramen för Novus telefonomnibus. Undersökningen genomförs med hjälp av telefonintervjuer med ett riksrepresentativt urval svenska medborgare 18 år och äldre utan övre åldersgräns. Telefonintervjuerna har genomförts av PFM Research på uppdrag av Novus.
Undersökningen ger svar på frågan hur man skulle rösta om det var val till riksdagen idag.
Resultatet är efterstratifierat på kön, ålder, region och valt parti i riksdagsvalet 2014. Andel osäkra är de som inte vet vilket parti de skulle rösta på.



 


Mellan blocken är det fortfarande jämt

Av tommy norum - 2 april 2016 07:00



 

Vad är det egentligen man predikar om i våra Svenska Moskéer ?  


 

Skall våra politiker fortsätta att driva den naiva attityden till islams företrädare  när  vid  vad som kom ut efter granskning av en moskée i Gävle.  Chefredaktören på Gefle Dagblad har hotas till livet när de i granskningen upptäckt kopplingar till våldsbejakande islamism och ett pågående radikalisering med osunda värderingar där avskaffandet av demokratin och dödsstraff för homosexuella finns med i bilden. Där det till och med sprids IS-propaganda.

 

Frågan är väl om man inte lite till mans får ompröva dessa Moskéer som växer upp som svampar ut jorden där man med täckmantel påstås driva ungdomsverksamhet för att få kommunala bidrag till verksamheten men där det kanske som i Gävle sysslar med helt andra saker som i sin förlängning kan bli ett hot för Sveriges medborgare.  Att man tar till dödshot för chefredaktören för att stoppa granskningen är också ett hot mot vår yttrandefrihet och pressfrihet. Kanske också säger en del vilka krafter som är i omlopp för att tysta obekväma röster när man tar till dödshot för att skrämma till tystnad. .

 

Det är nog fler moskéer som borde granskas runt om i Sverige men där rädslan att bli stämplad som rasist eller främlingsfientlig sätter stopp för granskningar av media eller ändå värre bli anklagad att gå Sverigedemokraternas ärende. Kanske en inställning som på sikt kommer att få negativa konsekvenser mellan Svenskar och invandrare med muslimsk bakgrund om moskéer tillåts bedriva verksamheterna utan att bli kontrollerade.  Kanske skulle man redan nu stämma i bäcken och reda ut vad som försiggår i våra Moskéer innan det är försent. Man borde ju lärt sig av läxan vad den naiva inställningen till flyktinginvandringen ställt till med när man alldeles försent reagerade over situationen. Gör inte om samma misstag igen utan gör en utredning i vilket intresse och vilken som bekostar dessa moskéer och vilka krav som sätts för att få bidragen.

 

I Gävle så stod den Salafistiska stiftelsen i Qatar bakom samma som också finansierat Al Qaida i Irak – föregångaren till IS.  Och som vanligt så står våra myndigheter handfallna när man låter verksamheter som den i Gävle fortgå utan att ingripa.  Men frågan som våra myndigheter och kommunpolitiker borde fråga sig innan man beviljar ekonomiska bidrag till muslimska föreningar 

.

Vad sysslar ni egentligen med i moskéen ?         

 

Av tommy norum - 1 april 2016 15:00


Ett besök på Mårbacka. Selma Lagerlöf sitter i salongen och studerar fotografier av den av Victor Sjöström iscensatta filmen Kejsarn av Portugallien (The Tower of Lies, USA, 1925). Beger sig sedan till Sunne för att se filmen på bio. Denna stumfilm visas med ny musik av Matti Bye.

http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=26&returnurl=http://www.filmarkivet.se/sv/Sok/?quicksearch%3dlatest%26filterprovince%3dV%c3%a4rmland%26j%3dj

Av tommy norum - 1 april 2016 07:00



Det var tider det. Man kan undra hur många åk man lyckades prestera under sådana förutsättningar utan lift.  



 




 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards