Alla inlägg den 29 september 2014

Av tommy norum - 29 september 2014 18:32



Kanske borde få en och annan att reflektera hur illa Sverige lyckas intrigera de nya Svenskarna där flera hundra unga muslimer som bott i Sverige nästa i hela sitt liv, gått i skolor och tagit del av det Svenska samhället ändå så går man in i mördarsekter som både plundrar hugger ihjäl folk som inte har samma åsikt som dem.

Tusentals unga i hela Europa deltar i dessa mördarband . Kanske skulle man ta de som ropar om farhågorna i det mångkulturella samhället på allvar när man ser att  utanförskap är grogrund till extremism , kriminalitet och moraliskt förfall, där liv blir en handelsvara för att få fram sitt politiska budskap.


Unga män som är uppfostrade i Sverige begår våldsbrott med mord, våldtäkter, tyranni. Kanske är de ideologiska skillnaderna djupare än de flesta tror.


Hur kan annars personer som i andra sammanhang vill kalla sig Svenskar helt lämna de värderingar de fått i sig när de levt i Sverige. Kanske de farhågor som varnat för en för stor invandring där utanförskap blir grogrunden till extrema politiska strömningar som organisationer med muslimska förtecken utnyttjar för att rekrytera till sina dödspatruller som sprider skräck i arabländerna, ändå skall tas på allvar.


Frågan är väl vad som sker när de kommer tillbaka till Sverige söndertrasade till kropp och själ och med erfarenheten av att utanförskapet fortsätter som förut.

 Kan det vara tecken på en misslyckad invandrarpolitik som vi nu upplever i hela Europa när stora skaror unga män lämnar demokratin bakom sig och går in i extrema våldsorganisationer med Muslimska förtecken som täckmantel och lockvara.

TN





”Sverige – ta ansvar för IS-rekryterna”

4 timmar sedan

 STR

Foto: STR

”Beredskapen att hantera sekteristisk islamism måste öka i samhället. Om vi ska förhindra rekryteringen till våldsbejakande sekter måste det finnas hjälp att få i tid”, skriver Nalin Pekgul och Cheko Pekgul.

IS-rekrytering
 
 
 Malin Hoelstad / SvD / TT
Nalin PekgulSjuksköterska och fd riksdagsledamot
Cheko Pekgul
Frilansskribent

När vi skrev boken ”Jag är ju svensk” kände vi inte till Islamiska staten (IS).

Vi hörde talas om att unga människor rekryterades för att strida på islamisternas sida i olika konflikthärdar i världen. Men utöver al-shabaab i Somalia visste vi inte mycket om vilka organisationer som dessa ungdomar drogs till.

I och med IS:s framgångar i Syrien och Irak växer problemet och de fruktansvärda konsekvenserna visas dagligen i nyheterna. Frågan om varför unga människor dras till fundamentalistiskt och våldsbejakande islam har upptagit oss länge.

Vi tror att det är ett sätt att slippa brottas med sin nationella identitet.

Tron överskrider nationsgränserna och man behöver inte vara född muslim. Ens föräldrar behöver inte vara troende. Man kan läsa sig till allt. Även om man skulle ha växt upp med muslimska traditioner kan man snabbt bli mycket kunnigare än sina föräldrar i hur tron ska uttolkas.

Som ung ser man heller inte fundamentalisternas krav på total tillhörighet, eller deras förnekande av att individen också ingår i andra sammanhang.

I Sverige strävar en del moskéer och religiösa föreningar medvetet för att isolera medlemmarna.

De säger sig vilja skydda medlemmarna från allt ont i det sekulära samhället. De för medlemmarnas talan utåt. Som beskyddare och talesmän stärker ledarna sin egen makt över medlemmarna och förstärker deras isolering.

Därtill kommer den risk som alltid är förknippad med slutna grupper, nämligen att de kan vara grund för fundamentalism.

Många unga muslimer lockas av islamisternas budskap att västvärlden utnyttjar och kränker muslimerna. De menar att endast religionen kan ge styrka att slå tillbaka mot förtryckarna.

Fundamentalisterna har överfört så mycket hat och avståndstagande gentemot det sekulära samhället att det är oundvikligt att några ungdomar, uppfyllda av religiöst nit tar till vapen och krigar i religionens namn.

Föräldrarna till dessa ungdomar har ofta långt före samhället sett att någonting har gått snett. Men de har lika lite som föräldrar vars barn har dragits in i Livets Ord, Maranata eller Röda armén-fraktionen i Tyskland kunnat förhindra att barnen sugs in i rörelsen.

Dessa föräldrar borde inte behöva sitta ensamma med sorgen över att kanske ha förlorat sitt barn för alltid, och med skammen över att förknippas med extrem islamism.

Vi måste på allvar börja se detta som ett problem som angår hela samhället.

För 20 år sedan var det inte många unga kvinnor som vände sig till samhällets institutioner för att få skydd mot hedersrelaterat förtryck eftersom det inte fanns någon kunskap och beredskap för att hantera sådana problem.

I dag har socialtjänsten ett tydligt uppdrag att hjälpa till med sådana problem och kunskaperna har ökat avsevärt.

På samma sätt måste kunskaperna om och beredskapen att hantera sekteristisk islamism öka i samhället. Om vi ska förhindra rekryteringen till våldsbejakande sekter måste det finnas hjälp att få i tid.

Publicerad:29 september 2014 - 14:04

Av tommy norum - 29 september 2014 07:00


   

Var håller ni hus alla ni som tycker synd om dessa tiggare i Åmål ?





Nu har det en längre tid bosatt sig tiggare i ett läger norr om reningsverket. Utan sanitära anordningar, utan tillgång till el och vatten så har man tagit mark i besittning en längre tid utan att någon myndighet reagerar.

Nog har väl medborgare från andra EU länder att följa den lagstiftning som gäller för medborgare bosatta i Sverige. Vi har vi en allemansrätt som tillåter att under ett dygn använda naturen som boplats utan att fråga markägaren. Om man nu är fattig och kommer hit för att leva på tiggeri så gäller väl ändå samma regler för dessa. Eller skall vi se mellan fingrarna och strunta i det som vi andra måste rätta oss till. Måste säga att det är ett otroligt ovärdigt liv dessa stackare får uppleva i detta rika land.

Men var är ni alla som ömmar för dessa människor, var är kyrkan, är det bara prat när man påstår sig tycka synd och i retoriken vill att det Svenska samhället skall ställa upp för ett de skall få ett värdigare liv ?

Men som det verkar är det alltid någon annan som skall göra det man som insändare försöker få till det att man värnar om dessa stackars människor. Men var är ni nu ? Kyrkan som har miljarder i tillgångar men som är mer intresserad av att lägga hundratals miljoner på att underhålla kyrkorna runt om i landet. Symboler som inte har det allra minsta med de värderingar som man i media försöker ge sken av att man står för. Och ni som tycker synd om dessa och lättar ert samvete genom att lägga några kronor i deras bössor. Men om ni menar allvar så bjud in dessa att bo på eran mark ordna till det sanitära .


Själv tycker jag att de skall avhysas från kommunen så vi slipper detta tiggeri, dessa rotningar i de privata soptunnorna runt om i kommunen, så att vi slipper dessa misstankar att det är de ökade stölderna runt om som beror på tiggarna. En lokal ordning som förbjuder tiggeri borde också komma på plats.

        

Så här bor man norr om reningsverket, utan el, sanitära anordningar och ett vindskydd som en plats att sova i .

Var är ni alla som ömmar för dessa tiggare ? Nu har ni en chans att ställa upp och visa att det inte är bara tomma ord som kommer ur era munnar. Kyrkan var håller ni hus ? Var håller alla insändare skribenter som i media har åsikter att de inte lever ett värdigt liv. Men var håller ni hus i verkligheten. Ni frikyrkliga som står för jämnlighet, allas lika värde, och intar en negativ inställning till främlingsfientlighet, var håller ni hus ? Lätt att säga hur andra skall bete sig men som det visar sig i praktiken att man många gånger struntar i verkligheten och gör någonting åt den . 

Hyckleri med andra ord.




Av tommy norum - 29 september 2014 07:00


SVD KULTUR


BERGLINS SÖNDAG





       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards